Wtyczka do wentylatora klimatyzacji ręcznej Mazda Xedos 6

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez skorpion1985 » 18 lip 2014, 19:40

Witam mam pytanie u mnie brakuje wentylatora klimatyzacji A/C jest jakaś kostka którą widać na zdjęcia. Ta mała wtyczka jest zapewne od sprężarki klimy czyli jest mi nie potrzebna jak mam ręczną ale ta duża ? czy pod nią można podłączyć wentylator ?. Po oglądaniu aut na forum widzę że jest jakaś kostka która się łączy z wentylatorem ale przewód od niej idzie chyba aż bezpośrednio od tego miejsc w którym ja mam tą kostkę widoczną na fotach. Czy jest jakiś taki przewód który by połączył się bezpośrednio od tej kostki aż do kostki wentylatora klimy ręcznej.

IMG_0538 - Kopia.JPG
Mam zdjęcie poprzedniego auta i tam taka wtyczka była zaznaczyłem ją (1). Zauważyłem że brakuje mi przekaźników (2) i tego węża (3).
Załączniki
DSC_1532.jpg
DSC_1534.jpg
DSC_1533.jpg
DSC_1527.jpg
DSC_1529.jpg
skorpion1985

Postprzez iten83 » 21 lip 2014, 12:54

Kolego, nawet jak masz manualną klimatyzację to i tak musisz mieć wentylator klimy i ten pojedynczy przewód też do sprężarki podłączyć trzeba. Ponieważ on zasila elektromagnetyczne sprzęgło sprężarki.
Pytanie dlaczego nie masz wentylatora klimy. Może się spalił i nie chciało się komuś inwestować?
BTW, bez wentylatora klima się nie uruchomi.
Ciekawe też czy reszta bebechów klimatyzacji jest sprawna.
Forumowicz

Od: 26 paź 2008, 12:57
Auto: Xedos 6 2.0 V6 24V 1997r B.G