mlodyldz napisał(a):2.0 150km Top Sport Kintaro
"Nooo ładne cackoooo"
www.mazdaspeed.pl
mlodyldz napisał(a):2.0 150km Top Sport Kintaro

, ale po podliczeniu wydatków związanych z upiększaniem Bjtki chyba zostanę przy serii
, zobaczymy jakie będzie generowała koszty związane z eksploatacją. Jak na razie jestem miło zaskoczony spalaniem – 6,8l spokojna trasa 90-100 (chwilami 110) na 6 biegu non stop i 9,0-9,2l miasto bez klimy też spokojnie. To mniej niż Bj, ale czarna zachęcała do ostrzejszej jazdy charakterystyką silnika – wkręcanie na obroty, w M3 ciągnie dużo lepiej od samego dołu i nie ma potrzeby deptać. Tak czy owak mam mieszane uczucia, jest młodziej, ładniej, ciszej, szybciej, super wyposażenie, ale jak wsiadam do Bj to czuję się jak w dobrze dopasowanym garniturze 

Pyton162 napisał(a):miedzy bj a Bk jest przepaść jezeli chodzi o srodek , ale silnik Fs jest według mnie lepszy od 2.0 fordowskiego silnika

tomsimondj napisał(a):(wcześniej rozważałem też 1.6)
1.6 wg mnie to za mało na to auto co prawda nawet przyjemnie mruczy i w miarę przyspiesza ale długa trasa, zapakowane auto włączona klima i jest słabo (i to w porównaniu do BJ 1.8 nie mówiąc już o LFie) 2.0 jest optymalny
a spalanie mam mniejsze niż w BJ 

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości