Mazda3 BK LF '08 2.0 161KM KINTARO
Mam do Ciebie pytanko, czy z tyłu przy tych felgach 18" nie obciera ci we wnętrzu o nadkole (obicie materiałowe) na nierównościach, gdy masz większe obciążenie autka np. 4-5osób?
U mnie taki problem występuje :/
U mnie taki problem występuje :/
- Od: 12 mar 2014, 00:37
- Auto: Mazda 3 BK 2.0 16V 2004r.
Wielkość felgi nie ma znaczenia, średnica koła jest zawsze taka sama jak przy feldze 16". Inaczej prędkościomierz by Cię oszukiwał.
Tylko przy feldze 18" opona jest niższa ( profil 40 )
Nie obciera mi nic. Bałem się bardziej o przód bo tu jest mniejsze pole do popisu.
Istotne jest ET oraz szerokość felgi. U mnie ET48 / 7,5"
Tylko przy feldze 18" opona jest niższa ( profil 40 )
Nie obciera mi nic. Bałem się bardziej o przód bo tu jest mniejsze pole do popisu.
Istotne jest ET oraz szerokość felgi. U mnie ET48 / 7,5"
Dziś odebrałem z UC przesyłkę.
FedEx dostarczył ją w 4 dni.

Teraz mogę powiedzieć, że wszystkie funkcje komputera wyświetlane są prawidłowo na wyświetlaczu.
Podmiana sprzętu trwała ok 2h, ( ech, te kabelki )
FedEx dostarczył ją w 4 dni.

Teraz mogę powiedzieć, że wszystkie funkcje komputera wyświetlane są prawidłowo na wyświetlaczu.
Ostatnio edytowano 12 lip 2014, 20:51 przez tomek-waw, łącznie edytowano 1 raz
tomek-waw napisał(a):Teraz mogę powiedzieć, że wszystkie funkcje komputera wyświetlane są prawidłowo na wyświetlaczu.![]()
Gratulacje, u mnie to radio sprawuje się bez zarzutu.
Fakt, zabawa z kablami jest czasochłonna :-P
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
hej, właśnie skończyłem czytać cały Twój temat na temat Twojej ślicznotki:) Mam kilka pytań i zastrzeżeń, którymi chciałbym się podzielić. Po pierwsze, co masz za zawieszenie ? jakie amory i jakie sprężyny, wiem, że eibachy, ale ile obniżające ? Po drugie jak spisuje się to chińskie radio ? Wyświetlacz działa za każdym dotknięciem, przycina się radio ? tylko przyznaj się i mów szczerze
! miałem do czynienia z chińczykami i powiedziałem sobie nigdy więcej ! Na razie tyle z pytań.
Co do zastrzeżeń.. wg. mnie jak najszybciej powinieneś wywalić ledy.. (to nie passat czy audi...) zewsząd, z wnętrza też. Nie pasują mi również te czerwone obręcze na kołach i brewki na lampach, cała reszta wygląda świetnie, a szczególnie przypadło mi do gustu oklejanie tylnego zderzaka na czarno
Ja mam czarną 3-kę więc nie będę miał z tym problemu
Oczywiście to są gusta, ale o niebo lepiej wyglądała by bez obręczy i brewek, pozdro

Co do zastrzeżeń.. wg. mnie jak najszybciej powinieneś wywalić ledy.. (to nie passat czy audi...) zewsząd, z wnętrza też. Nie pasują mi również te czerwone obręcze na kołach i brewki na lampach, cała reszta wygląda świetnie, a szczególnie przypadło mi do gustu oklejanie tylnego zderzaka na czarno
Mazda 3 Sport, 2.0 150 petrol, 2007
- Od: 27 sty 2012, 17:18
- Auto: Mazda 6 MPS
deejay89 napisał(a): jakie amory i jakie sprężyny, wiem, że eibachy, ale ile obniżające ?
-30 sprężyny, amory przód Bilstein B6, tył na razie seria.
deejay89 napisał(a):Po drugie jak spisuje się to chińskie radio ?
Nie narzekam, nawet bym powiedział że bardzo dobrze.
deejay89 napisał(a):Co do zastrzeżeń.. wg. mnie
i tutaj powinniśmy zakończyć pytania. Zostaje tak jak jest.
Przyszły właściciel nie miał by nic do roboty a mi się tak właśnie podoba.
jestem właśnie w trakcie zamawiania zawieszenia, zastanawiam się nad zwykłym zawieszeniem, a gwintem, cenowo wyjdzie podobnie. Co do radia też nie wiem, czy chińczyka, czy wrzucić sam moduł do karty pamięci i mp3 (na ebay ok. 70 paździochów) i mieć z głowy, a z czasem oryginalną Mazdowską navi.
Nad jakimzawoeszeniem myslisz, bo dobry gwint nie koszstuje tyle co bardzo dobry amor i sprezyna wiec za bardzo porownywalne to nie jest 
Dopisano 12 lip 2014 14:51:
Chociaz widze, ze ceny sie troche zmienili od kiedy ja szukalem
w miare przyzwoity gwint 3500 zl wiec porownywalnie
ale na prawde fajny to juz kosmos cenowy...
Dopisano 12 lip 2014 14:51:
Chociaz widze, ze ceny sie troche zmienili od kiedy ja szukalem
@radzi89[b], właśnie dlatego pytam, żebyście doradzili, myślę nad sprężynami eibacha i bilstein b4/b6 ? ale może lepiej będzie poszukać jakiegoś fajnego gwinta, nie koniecznie nowego ? 
@[b]tomek-waw, dzięki za filmik, widzę, że radyjko chodzi całkiem fajnie, dotyk działa jak należy i nic nie zamula, to właśnie chciałem zobaczyć
Mój ojciec miał kiedyś radio EONON, nie dość, że dotyk był jakiś przesunięty, tzn. jeśli przycisk był w jakimś miejscu na ekranie, żeby go nacisnąć, trzeba było "dotknąć" (wcisnąć ekran – dosłownie) 0,5cm dalej
po 2-3 miesiącach dotyk zmarł 
teraz nie wiem, czy brać takiego EONON'a czy zostawić serię i wrzućić coś takiego jak xcarlink.
@[b]tomek-waw, dzięki za filmik, widzę, że radyjko chodzi całkiem fajnie, dotyk działa jak należy i nic nie zamula, to właśnie chciałem zobaczyć
teraz nie wiem, czy brać takiego EONON'a czy zostawić serię i wrzućić coś takiego jak xcarlink.
Dziś po ponad 2,5 roku od kiedy mam autko pojechałem na sprawdzenie klimatyzacji.
Tragedii nie było ale jednak na pojemność układu 500g odessano tylko 400g.
Chłodziło jeszcze dobrze.
Przy okazji zrobiłem odgrzybianie – ozonowanie układu.
Teraz widać różnicę – zima w samochodzie.
Chłodziło jeszcze dobrze.
Przy okazji zrobiłem odgrzybianie – ozonowanie układu.
Teraz widać różnicę – zima w samochodzie.

Tak się składa, że dziś również robiłem serwis klimy ale u mnie różnica jest bardzo odczuwalna. U mnie z 500 ml zostało tylko 160. To był chyba ostatni dzwonek. 
tomek-waw napisał(a):Dziś po ponad 2,5 roku od kiedy mam autko pojechałem na sprawdzenie klimatyzacji.
petoro napisał(a): U mnie z 500 ml zostało tylko 160.
U mnie po dokładnie 4 latach z 500 g zostało 360
Co prawda mały off, ale byłem dziś oglądać kilka aut opodal pasa startowego Okęcie.
Zabrałem przezornie aparat.
Tutaj wielkość 60%
http://www.pcstudio.com.pl/up/images/DSC_178-vert.jpg

Zabrałem przezornie aparat.
Tutaj wielkość 60%
http://www.pcstudio.com.pl/up/images/DSC_178-vert.jpg