Witam
Przeniosłem post z elektroniki tutaj.
Po otwarciu drzwi pilotem,uprzednio zaprogramowany fotel kierowcy sam odjeżdza w niewiadomą pozycję. Jeśli otwieram kluczykiem,to fotel ani drgnie.
Nie mam instrukcji z tego modelu...mam taką ogólną z rocznika 2002-2007 ale tam nie opisali wersji fotela z pamiecią ustawień.
Czy tak powinno być....
Proszę o poradę..Czy może trzeba przypisać pilota w jakiś sposób do fotela???
Instrukcja kodowania i ustawienia elektrycznego fotela z pamięcią
Strona 1 z 1
Najpierw ustaw sobie fotel tak jak ci pasuje.Otwórz drzwi od strony kierowcy wcisnij jednoczesnie przycisk set na fotelu kierowcy i przycisk otwierania auta w kluczyku(az usłyszysz sygnał dzwiekowy)Teraz przy kazdorazowym przestawieniu fotela przez inną osobę fotel bedzie wracał na twoją pozycję.
.Pamietaj ze drzwi mają byc otwarte do momentu synchronizacji
.Pamietaj ze drzwi mają byc otwarte do momentu synchronizacji4800 za vebasto a salonie to skandal
Miałeś rację...Działa wsio.
Wielkie Ci dzięki za pomoc. A tak na marginesie....to troche mi sciąga w prawo, ale słyszałem że w tych 6stkach to norma..
Pozdrawiam
Wielkie Ci dzięki za pomoc. A tak na marginesie....to troche mi sciąga w prawo, ale słyszałem że w tych 6stkach to norma..
Pozdrawiam
-
jarecki01
jarecki01 napisał(a):Miałeś rację...Działa wsio.
Pozdrawiam
mi tez sciagało wizyta w aso gumowe ograniczniki przy kołach teraz jest idealnie
4800 za vebasto a salonie to skandal
Tera to mnie zaskoczyłeś.Prawde muwiąc to nie wiem, o jakich ogranicznikach piszesz.
Auto kupiłem niedawno tu ,w szwecji gdzie mieszkam i ewentualne regulacje przeprowadzę za miesiąc w polsce...wiadomo z jakich powodów..
Auto kupiłem niedawno tu ,w szwecji gdzie mieszkam i ewentualne regulacje przeprowadzę za miesiąc w polsce...wiadomo z jakich powodów..
-
jarecki01
jarecki01 napisał(a):Tera to mnie zaskoczyłeś.Prawde muwiąc to nie wiem, o jakich ogranicznikach piszesz.
Ja kupiłem w Polsce,podczas wizyty w aso agłosiłem problem sciagania.Podjete srodki
1-ustawienie geometrii ok(sciaga)
2-zamiana kół przełozenie z tyłu na przod(sciaga)
3-wreszcie zamontowanie dwóch gumowych czesci nie wiem jak one wygladaja (brak sciagania)
4800 za vebasto a salonie to skandal
Dzień dobry,
mam pytanie dotyczące zapamiętywania pozycji elektrycznie regulowanego fotela kierowcy – niestety nie potrafię znaleźć takiej informacji w instrukcji obsługi. Chodzi mi o to, jaka jest kombinacja przycisków SET oraz numeru, na którym dane ustawienie ma być zapamiętane, tak aby po ustawieniu fotela w innej pozycji, po wciśnięciu przycisku (np. 1) fotel wrócił do ustawień, które wcześniej powinny być zapamiętane. Z góry dziękuję za informacje.
mam pytanie dotyczące zapamiętywania pozycji elektrycznie regulowanego fotela kierowcy – niestety nie potrafię znaleźć takiej informacji w instrukcji obsługi. Chodzi mi o to, jaka jest kombinacja przycisków SET oraz numeru, na którym dane ustawienie ma być zapamiętane, tak aby po ustawieniu fotela w innej pozycji, po wciśnięciu przycisku (np. 1) fotel wrócił do ustawień, które wcześniej powinny być zapamiętane. Z góry dziękuję za informacje.

- Od: 3 wrz 2013, 13:59
- Auto: Mazda 6 GY1, 2.0. MZR-CD 143 KM, 2007.
Wcześniej – Mazda 323F BJ, 2.0. DTID, 16V, 2003.
Najpierw ustaw sobie fotel tak jak ci pasuje.Otwórz drzwi od strony kierowcy wcisnij jednoczesnie przycisk set na fotelu kierowcy i przycisk otwierania auta w kluczyku(az usłyszysz sygnał dzwiekowy)Teraz przy kazdorazowym przestawieniu fotela przez inną osobę fotel bedzie wracał na twoją pozycję..Pamietaj ze drzwi mają byc otwarte do momentu synchronizacji
Tą instrukcje przeczytałem i wypróbowałem – w moim przypadku nie poskutkowała. Poza tym chodzi o to, że na tym fotelu są przyciski 1, 2 oraz 3, a co za tym idzie możliwość zapamiętania trzech ustawień. Chodzi o to, żeby móc zapamiętać dwa ustawienia. Przykładowo – na przycisku nr 1 dla mnie, na przycisku nr 2 dla dziewczyny, która od czasu do czasu jeździ moim autem (np. powroty z imprezy
)

- Od: 3 wrz 2013, 13:59
- Auto: Mazda 6 GY1, 2.0. MZR-CD 143 KM, 2007.
Wcześniej – Mazda 323F BJ, 2.0. DTID, 16V, 2003.
Jednoczesnie się przyciska set i np 1, potem po regulacji fotela set i 2, dla dziewczyny chyba że ona chce być nr 1 no to odwrotnie, [FACE WITH TEARS OF JOY] pozdrawiam
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

- Od: 8 cze 2011, 19:19
- Auto: GY- była
GH-jest(diesel kombi)
Strona 1 z 1