Mazda 3 BK 2.0 Benzyna, 2007, (otomoto C33415740), 27500 zł, Libiąż

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez pstr » 27 cze 2014, 13:29

Hej,
Łukasz z Trade-Lux ma taką M3 do sprzedania.

http://otomoto.pl/mazda-3-07-08-tylko-4 ... 15740.html

Poszperałem i znalazłem takie informacje:
Wystawiona na otomoto już co najmniej drugi raz pierwszy raz była wystawiona drożej jak dobrze pamiętam.
Autko z Francji rejestracja koniec 2007 (mój błąd z rokiem modelowym wcześniej najmocniej przepraszam)
43 872km – Zarejestrowany na aukcji aut poleasingowych
Są zdjęcia z aukcji
http://zapodaj.net/8ba26f8e028e7.jpg.html
Nie podoba mi się otarcie na nadkolu a na drzwiach już nic, czyżby wymieniane drzwi ?

W DSR przeglądy po roku zrobione 10k, następny rok 3k co daje ostatni przegląd 2009r z przebiegiem 13k km
Autko poleasingowe a nie było serwisowane w ASO ?

Co myślicie ?

PS. Wiem, że podchodzę do tego bardzo podejrzliwie ale chyba o to chodzi przy kupowaniu auta :P
Ostatnio edytowano 28 cze 2014, 00:03 przez pstr, łącznie edytowano 2 razy
Początkujący

Od: 26 cze 2014, 20:52

Postprzez Gnat80 » 27 cze 2014, 20:52

To auto jest kolegi Tradelux znanego importera na forum Mazdy :D
Pewnie sam zaraz zajmie głos :D
Forumowicz

Od: 2 paź 2007, 18:19
Auto: Mazda 323F
Mazda 6
Zafira
Peugeot 407
Focus 2005
Mazda 3 BL 2.0

Postprzez pstr » 27 cze 2014, 21:06

Wiem wiem, inaczej bym je ominął ze względu na zbyt "nierealny" przebieg, a tak jestem nią zainteresowany.
Początkujący

Postprzez Rumcajs » 27 cze 2014, 23:13

pstr napisał(a):1) Autko z Francji
2) Autko poleasingowe a nie było serwisowane w ASO ?

Co myślicie ?

1) Czyli poobijane ze wszystkich możliwych stron
2) France nie "kochają" aut, praktycznie je olewają , po gwarancji klapa ;)

Idz na youtuba i wklep parkowanie we francji, francja parkowanie, coś w tym stylu.. ;) strach sie bać
Ostatnio edytowano 27 cze 2014, 23:23 przez Rumcajs, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Forumowicz

Od: 21 lut 2012, 16:03
Auto: M6 2.0 Sports-Line'10

Postprzez Marianek » 27 cze 2014, 23:22

Niestety Rumcajs mówi prawdę, auta z Francji te zadbane kosztują trochę kasy, nawet na aukcjach leasingowych. Serwisowanie odbywa się na zasadzie własnego garażu lub znajomego, najczęściej tanimi olejami. Inne osiągalne dla naszych rodaków to tragedia, po przyjeździe do kraju przechodzą tuning kosmetyczny, wizualny i do żyda. Niestety histori serwisowej nie ma.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez talk_about85 » 28 cze 2014, 11:22

Faktycznie ze zdjec mozna podejrzewac ze auto zaniedbane i brak serwisowania tez daje do myslenia chociaz powiem Wam ze gdyby porownac je do tych niby pieknych swiecacych i super zadbanych technicznie a w rzeczywistosci zlomow od Szwabow skasowanych do polowy to juz nie wiem czy nie lepiej taki egzemplarz. Kupienie trojki z dwulitrowa benzyna zalozmy w Niemczech bedzie ciezkie oczywiscie za takie pieniadze. Kiedys sie zastanawialem czy gorsze sa auta z Wloch czy z Francji. Z tego co pisal Trade-Lux kupienie we Wloszech fajnej Mazdy nie jest trudne a i auta sa tam tansze. Z reszta goscie z Carpasji tez stamtad sprowadzaja wiec nie moze byc tak zle.
Forumowicz

Od: 31 gru 2010, 23:59
Auto: Mazda3 BK HB 1.6 MZ-CD 2007

Postprzez tradelux » 28 cze 2014, 22:48

Auto nie jest poleasingowe tylko zostawione w rozliczeniu w ASO Mazdy od osoby prywatnej.
To, ze było zakupione z domu aukcyjnego nie oznacza auta leasingowanego :)
W dowodzie wpisana jest jedna osoba od nowości – prywatna, Francuz.
Jeśli chodzi o serwis to Francuzi nie przywiązują wagi, żeby jeździć do serwisu ASO na obsługę – nie ma takich wymagań/potrzeby do gwarancji. Jest pełno serwisów nieautoryzowanych, a Mazdy na południu Francji jest jak na lekarstwo (mowa o serwisie ASO). Do tego dośc popularne jest tam, że przez okres gwarancyjny jeździ się na ASO, żeby w ramach gwarancji usunąć usterki, a później już do swojego serwisu.
Wpisy były 3 – jest jeszcze naprawa gwarancyjna w 2011r przy 20tys km (jakoś tak, nie mam teraz wydruku DSR przy sobie).
Auto ma regularny serwis/przegląd – można zadzwonić/napisać maila z zapytaniem co było na przeglądzie. Wbite w dowód naklejki z przeglądów.

Co do obtarcia to [tiiit] parkingowe jak na południe Francji przystało. Zostało naprawione, 2 lata gwarancji i faktura na naprawę :)

Auto technicznie jest w rewelacyjnym stanie, pod spodem ładnie utrzymane i rudej praktycznie brak vs auta z Niemiec. Na drodze ostro daje czadu :) Do tego wersja z bezkluczykowym uruchamianiem.
Mazdy z Włoch lub Francji zawsze mają pod spodem dużo mniej rudej.

Mazda nie była uderzona, przy wypadku zachowa się jak fabryczna, a że kosmetycznie obtarta –> w Polsce mogą ją spotkać tak samo przykre rzeczy. Ostatnio kolega pod pracą zszedł na parking do swojej Alfy, a tam przetarte drzwi i nadkole i zero karteczki... Monitoring niestety nie wyłapał kto to :/

P.S. Co do naprawy to nadkole i spody drzwi przemalowane, zderzak również (zdziubane od parkowania) – nie było potrzeby wymiany. Wymieniony był jedynie zderzak tylny (dużo takich drobnych pęknięć i lakiernik kazał kupić jeśli ma być gwarancja na naprawę :) )

W poniedziałek mogę wrzucić wydruk z DSRem + naprawą gwarancyjną.

P.S.2 Jakby to auto było z Niemiec z takim przebiegiem to za samo auto zapłacić bym musiał z 8-8,5tys € ;)
Trade-LUX – Pewne i bezwypadkowe samochody w Polsce – z nami to możliwe.
Samochody do sprzedaży dostępne już Polsce
Forumowicz

Od: 4 paź 2009, 20:56
Auto: Zawsze jakieś jest :)

Postprzez tradelux » 30 cze 2014, 11:40

Ostatni serwis po VINie w Mazdzie po 4 latach uzytkowania (w 2011r) przy przebiegu 23tys :D
W ASO jak sprawdzalem to auto to sie dziwili, ze po co komus to auto bylo jak tyle jezdzilo i pytanie za ile do oddania bedzie :)
Forumowicz

Postprzez tradelux » 9 lip 2014, 15:52

Auto sprzedane po wizycie w ASO, powiem tyle pstrmasz czego żałować :)
Takiej sztuki, z tak śmiesznym przebiegiem i bez rdzy pod spodem dawno nie widziałem.
Auto prowadziło się rewelacyjnie
Forumowicz

Postprzez pstr » 13 lip 2014, 20:36

No gratuluje sprzedaży, mi niestety budżet stopniał i raczej na żadną mazde 3 już nie wystarczy :/
Początkujący