Mazda 6 GH R2 2010 2,2 MZR-CD 227KM 476 Nm
wydech brzmi przepięknie. Jak by tam było jakies V8. Nagraj jakieś filmy z zegarami bo mając tyle NM musi to gnieść niezłe fotel , pozdro
-
Pyton162
Czekam również na spełnienie zachcianek kolegów powyżej. Sam bym z chęcią pooglądał i posłuchał....
Jak nie ma polskich znaków to sorry ale pisze ze srajtfona Szajsunga... Amen
jarek.ZE napisał(a):Jak na diesla to brzmi naprawdę rasowoDziś ma Rakietowej świetnie sobie radziła... kierownik także. Chwalcie się wynikami
Dzięki Jarek
Madzia, Kierownik i Pilot
Wyniki oesu tu

Dopisano 4 lip 2014, 16:30:
Mandey napisał(a):Weźcie to jakoś nagrajcie
CudownyBocianek napisał(a):Czekam również na spełnienie zachcianek kolegów powyżej. Sam bym z chęcią pooglądał i posłuchał....
Panowie nie mam za bardzo czym
https://www.youtube.com/watch?v=JuHmRQu ... e=youtu.be
sewo napisał(a):To jest w końcu te 300 koni? Bo tak mi dzisiaj Xed powiedział. Prawda to? Piękne autko
nagraj media jak to jedzie z rolki ze startu i dźwięk wydechu
Jak byśmy dołożyli dodatkową turbinę to pewnie by tyle było

Szyna napisał(a):Słyszałem że po wymianie wydechu spadła moc ?Pewnie za mocno rozprężyliście układ wydechowy
Ale za to drze się jak tygrys bengalski
Niestety tak się stało, po założeniu wydechu i ic wyszło na hamowni 216 km i 544 nm...
Ale Madzia została teraz zestrojona z nowymi zabawkami i teraz wygląda to tak
Ostatnio edytowano 4 lip 2014, 17:56 przez mar as, łącznie edytowano 1 raz
BEST ET @ 15,91 Kąkolewo 2014
mar as napisał(a):teraz wygląda to tak
szacun

sewo napisał(a):ciekawe jakie by były wyniki
biorąc pod uwagę 260KM mps'a mógłby być problem

Szóstka w mps ma 6,5 do setki, a trójeczka 6,1. Mój wynik porównując kilka potyczek z innymi autami powinien być w okolicy 7 sekund. Niestety przy takich niutkach trakcja wysiada przy ostrym starcie
Mirek,
mam nadzieję że się nie obrazisz za pożyczenie filmiku
Dla tych co chcieli jeszcze wydechu posłuchać:
https://www.youtube.com/watch?v=Eu5PzYYFmcY
Mirek,
mam nadzieję że się nie obrazisz za pożyczenie filmiku
Dla tych co chcieli jeszcze wydechu posłuchać:
https://www.youtube.com/watch?v=Eu5PzYYFmcY
brodaM6 napisał(a):Według mnie to nie ma polotu do mps 6 . Piszesz o seri te 6 sekund
Zgadzam się, nie do końca jest sens porównywać oszczędnego diesla do turbo benzyniaka z napędem na 4 łapki. Chociaż z chęcią bym poganiał za takim mps-em na torze. Może w Rykach się ktoś pojawi
6MPS to czetrołap i napęd robi pewnie dużą robotę, bo jeśli chodzi o suche parametry, to tutaj moment (prawie 200 niutów więcej niż w MPS) zrekompensowałby niedobór tych kilkunastu koni.
Gratulacje wyników na Rakietowej
Gratulacje wyników na Rakietowej
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
Znajomi robili porównanie na drodze
BMW e46 328 lpg schamowane na 205hp
Vs
BMW e46 330d zczipowany na 197hp i ok 400nm
Wiec matematyka byla zdecydowanie po stronie diesla
Praktyka na drodze pokazala ze benzyna z lpg zostawiala diesla o dlugosc auta,im szybciej jechali tym roznica byla wieksza
BMW e46 328 lpg schamowane na 205hp
Vs
BMW e46 330d zczipowany na 197hp i ok 400nm
Wiec matematyka byla zdecydowanie po stronie diesla
Praktyka na drodze pokazala ze benzyna z lpg zostawiala diesla o dlugosc auta,im szybciej jechali tym roznica byla wieksza
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Ogólnie ja zdecydowanie bardziej lubię benzynowe silniki,bo jak to ktoś kiedyś gdzieś powiedział "bo tam gdzie w dieslu jazda się kończy,tam w benzynie zaczyna "
,ale muszę powiedzieć że bardzo ładna Madzia (chyba się powtarzam)i czapki z głów przed właścicielem za takie odważne mody
Oby tylko osprzęt to wytrzymał.

Oby tylko osprzęt to wytrzymał.
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
Bardzo fajnie pomodzony jest ten dieselek ale nie porownujmy go do mpsa.. czasy do 100 km/h to nie wszystko
ja to ciekawy jestem jakby to jechało z rolki powiedzmy (90-180 km/h) z moją seryjna V6, bo juz kilka aut "sportowych" robiących do setki 6,5-7 s w tym przedziale co podałem jakoś nie mogło mnie odsadzić
p.s moze jakis spocik w Wawie w najblizszym czasie? chetnie bym obejrzał autko na zywo 
- Od: 13 sty 2014, 19:06
- Auto: Mazda 6, 3.0 V6, 2004r.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
Taką petardę budujesz kolego ze niedługo wstyd bedzie przy tobie stanać z tymi 123 kucykami
Swietna robota i tak jak Xed napisal – mam nadzieję poryczeć w Rykach do ksiezyca przy dzwiekach gitarki
Swietna robota i tak jak Xed napisal – mam nadzieję poryczeć w Rykach do ksiezyca przy dzwiekach gitarki
Nightfallówna
XED napisał(a):Maras graty kresek i wyników we WrocławiuFajny kierunek modów obrałeś
![]()
Autko robi mega robotęMam nadzieję że spotkamy się w Rykach i pośpiewamy wieczorkiem do księżyca
Nightfall napisał(a):Taką petardę budujesz kolego ze niedługo wstyd bedzie przy tobie stanać z tymi 123 kucykami![]()
Dzięki Panowie za miłe słowa
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
W Rykach będziemy, gitarka też
brodaM6 napisał(a):Osobiście jak miałbym tak modlić to mps jedyny sensy ,w twoim przypadku było by już ponad 300 hp
Byłoby tyle to racja
Bartg napisał(a):Przy tym momencie może lepsza półwyczynowa opona dałaby dużo na starcie
Na razie kupuje używki za grosze do tyrania na torze. Może rzeczywiście miałoby sens coś konkretniejszego założyć na przód. Jakieś konkretne przykłady takich opon ?
Spot w Wawie tak jak pisałem z wielką chęcią. Tylko u mnie odpada ten i przyszły tydzień, dopiero po 20 trochę luzu będzie. Wrzucę tutaj info z propozycją