Światła do jazdy dziennej.
Ma ktoś z Was założone może u siebie takie Osramy PX-4, które są pewną nowością na naszym rynku, i podzieliłby się wrażeniami z użytkowania? http://www.osram.pl/osram_pl/dla-prasy/ ... 3Ddosearch
Ostatnio edytowano 9 sty 2014, 00:44 przez Archeolog, łącznie edytowano 1 raz
2500h dla ledów? trochę mało nie uważasz 

tomek

- Od: 25 sie 2011, 18:36
- Auto: M6 Wagon TS GY LF 2.0 benz 2003
M6 GH L5 estate 2.5 sport (170KM)
M6 GH Sport Galaxy Grey
Faktycznie, nie zwróciłem na to uwagi. Jeżeli to prawda i na stronie producenta nie ma błędu, to zakup tych świateł jest po prostu nieopłacalny. Alternatywny Philips w podobnej cenie, jeśli wierzyć zapewnieniom, obiecuje żywotność w granicach 5000h.
ja raczej myślałem w granicach 20.000h+
tomek

- Od: 25 sie 2011, 18:36
- Auto: M6 Wagon TS GY LF 2.0 benz 2003
M6 GH L5 estate 2.5 sport (170KM)
M6 GH Sport Galaxy Grey
W sprawie powyższych lamp PX-4 napisałem i wysłałem pytanie do producenta dotyczące ich żywotności. Taką odpowiedź otrzymałem:
Lampy o których Pan pisze są naszymi produktami opatrzonymi 3 letnią gwarancją, trwałość LED jest tutaj dodatkowym aspektem i trudno ją analizować. Choć tutaj faktycznie jest błąd i powinno być 5000h tak jak produkt z tej serii PX5 (z 5 diodami)
Ciężko porównywać się z innymi producentami ponieważ niektórzy podają żywotność całej obudowy inni diody, my traktujemy spaloną 1 diode jako koniec życia lampy. Oczywiście producenci „nieznanego pochodzenia” mogą sobie pisać co tylko zechcą co nie ma żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Produkt o który Pan pyta jest produktem OES czyli produktem który można zakupić w salonach samochodowych (autoryzowany przez producentów) co świadczy o jakości całego produktu.
Idę sobie dzisiaj ulicą w Lublinie, patrzę – stoi szóstka. Kombi, niebieska, reszta wersja taka jak moja – GG. Osobliwe były w niej światła dzienne. Były w postaci diod kilku, 6 – 7 sztuk z każdej strony, wkręconych w indywidualne otwory w zderzaku. Wyglądało to osobliwie ale przyznam, że estetycznie. Czy na taki mod jest homologacja? ;–) Foty nie zrobiłem bo ktoś siedział w środku ;–)
- Od: 30 kwi 2013, 11:26
- Auto: mazda 6 2.3 2006 r. automat (wer. amerykańska)
Homologacja powinna być wytłoczona na kloszu świateł. Mój znajomy w golfie V tez ma pojedyńcze diody wmontowane w zdeżak ale klosza brak
więc na chlopski rozum brak homologacji
chyba ze kazda dioda z osobna ma swój klosz i nr homologacji ?
kolego mamazde:
Proszę o zapoznanie się z zasadami obowiązującymi na forum:
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego wątka
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy...
tym razem łączę z istniejącym wątkiem
Proszę o zapoznanie się z zasadami obowiązującymi na forum:
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego wątka
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy...
tym razem łączę z istniejącym wątkiem
szkoda czasu i kasy na mandaty.
Ja zastanawiam się nad wykorzystaniem świateł przeciwmgłowych przynajmniej barwa światła będzie przypominająca światła do jazdy dziennej. Jeżeli to nie wyjdzie to po prostu załączające się po włączeniu zapłonu światła mijania (bez pozycyjnych).
Ja zastanawiam się nad wykorzystaniem świateł przeciwmgłowych przynajmniej barwa światła będzie przypominająca światła do jazdy dziennej. Jeżeli to nie wyjdzie to po prostu załączające się po włączeniu zapłonu światła mijania (bez pozycyjnych).
Po swojemu odkrywam to co już odkryte.
Ja swoje światełka dzienne zdemontowałem ostatnio na dobre
Najpierw zaparowała jedna lampa, a później drugi zestaw zaparował i dodatkowo zakłócał wszystko a aucie. Dodam że nie kupowałem lamp za 30zł z alle... Już szukałem coś markowego philipsa i tu również opinie ludzi skutecznie mnie zniechęciły na te lampy, bo ponoć zakłócają i mają marny serwis.
Póki co jeżdżę bez DRL i nie zamierzam inwestować w kolejne lampy, które po roku będą do wyrzucenia.
Póki co jeżdżę bez DRL i nie zamierzam inwestować w kolejne lampy, które po roku będą do wyrzucenia.
zwracam sie z prosba do uzytkownikow swiatel dziennych. prosze o opinie produktow wybranych swiatel. montowane beda w mazda 6 zderzak aero w miejsce halogenow.
1.
http://allegro.pl/swiatla-dzienne-drl-4 ... 79901.html
2.
http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dzie ... 11236.html
3.
http://allegro.pl/swiatla-dzienne-okrag ... 72166.html
kryteria to :
1. jak swieca
2. wyglad
3. wykonanie.
jesli ktos posiada ktores to prosze o zdjecia z uzytkowania.
pozdrawiam i z gory dziekuje za wypowiedzi.
1.

2.

3.

kryteria to :
1. jak swieca
2. wyglad
3. wykonanie.
jesli ktos posiada ktores to prosze o zdjecia z uzytkowania.
pozdrawiam i z gory dziekuje za wypowiedzi.
- Od: 11 lis 2013, 10:35
- Auto: MAZDA 6, 2.0 CiTD 2002
Pioteq25 napisał(a):Za 50zł nie kupisz lamp.
Kupisz, ale albo świeczki, albo badziewie, które:
Pioteq25 napisał(a):zaparowała jedna lampa, a później drugi zestaw zaparował i dodatkowo zakłócał wszystko a aucie.
Dorzuć trochę, to powinieneś być zadowolony. Albo zrób dzienne jak ja

Pioteq25 napisał(a):Halogenów nie ma diesel'u, bo zasłaniałyby intercooler.
A jak kolega ganczar17 dorzuci w to miejsce dzienne to nie będzie zasłonięty?