Witam,
Dzisiaj zauważyłem dziwny dźwięk który wydobywa się z przodu, po puszczeniu gazu. Jest to stukot, trochę metaliczny i trochę chraboczący, o stałej częstotliwości.
Pojeździłem trochę wieczorem nasłuchując i wydaje mi się że głośność tego dźwięku zależy od biegu i prędkości (im mniejszy bieg i prędkość tym głośniej to słychać). Przy powolnej jeździe na 2 biegu poziom tego dźwięku jest już bardzo niepokojący.
Sprawdziłem też silnik na jałowym – dodałem gaz , silnik wszedł na wysokie obroty. Puściłem i nie było słychać tego dźwięku.
Czy ktoś z Was miał podobny przypadek? Gdzie szukać usterki? Poduszki silnika? Zawieszenie?
Auto miało 3 miesiące temu robioną zbieżność i geometrię i wszystko było w porządku.
Stukanie po puszczeniu pedała gazu
Strona 1 z 1
Witam,
odświeżam temat ponieważ w moim aucie pojawił się podobny problem jak u użytkownika morf.
Może ktoś z użytkowników forum spotkał się podobnym problemem i jest w stanie coś podpowiedzieć.
Jeśli powtarzam temat to z góry przepraszam ale nic innego poza postem morf'a nie przypasowałem do mojego przypadku.
odświeżam temat ponieważ w moim aucie pojawił się podobny problem jak u użytkownika morf.
Może ktoś z użytkowników forum spotkał się podobnym problemem i jest w stanie coś podpowiedzieć.
Jeśli powtarzam temat to z góry przepraszam ale nic innego poza postem morf'a nie przypasowałem do mojego przypadku.
-
Arael
Strona 1 z 1