Mazda3 BK LF '06 Top Sport
Nie powinno być
Coś się ukradnie 

- Od: 21 mar 2013, 18:59
- Auto: Mazda 3 2.0 Top Sport '06
hubertgal napisał(a):Nie powinno byćCoś się ukradnie
To mnie uspokoiłeś
aczkolwiek pilnowanie trzymania nogi na dywaniku już mnie irytuje 
Ja to olałem
Mam brudną podłogę, ale jak będę wygłuszał, to zamierzam ją wyprać. Tylko niestety moja doba ma wciąż 24 godziny 

Takie się ostatnio pojawiło

Komputer Ci się powiesił... I masz przepaloną pierwszą cyferkę. ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
-
Blue inside & red outside!

- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
No, to żeby było ciekawiej, to wczoraj takie coś mi się pokazało 
Dopisano 26 cze 2014, 10:47:
A to jeszcze od razu zapytam znawców
Padł mi głośnik w drzwiach kierowcy, szukam teraz, najlepiej takiego samego, bo nie mam kasy żeby dwa nowe kupować, czy ktoś wie co to dokładnie za głośnik jest?
Dopisano 26 cze 2014, 10:47:
A to jeszcze od razu zapytam znawców

A możesz to jakoś zweryfikować?
Daj znać na PW
Bardzo chętnie odkupię.

O super!
Ale najpierw muszę sprawdzić co z nim jest nie tak, bo raz działa, a raz nie, raz pierdzi, a czasem jest wszystko ok...

Głośnik dalej szaleje, ale kompletnie nie mam czasu żeby nad nim siedzieć. Teraz Żona jeździ samochodem (ja przez cały sezon rowerem), to niech się martwi i tym wkurza 
Ja natomiast na wrzesień planuję parę akcji i potrzebuję do tego Waszej pomocy. A mianowicie, muszę kupić parę rzeczy. Czytałem w różnych wątkach, kto czego używa, kto co kupuje, ale to było dawno i teraz przekopanie całego forum zajęłoby mi chyba 2 lata, żeby odszukać to co mnie interesuje
Więc, poniżej załączam listę tego, co chciałbym kupić, gdybyście byli tak mili i napisali mi konkretne produkty, którymi warto sobie zawracać głowę, to byłbym niezmiernie zobowiązany 
*olej do skrzyni biegów (zgodnie z książką, już czas na wymianę)
*płyn hamulcowy (tak samo jak wyżej)
*żarówki do podświetlenia tablicy (najchętniej jakieś ledowe, jeżeli są i są w miarę trwałe)
*żarówki postojowe (j.w.)
*żarówki kierunkowskazów (przód i tył) (chciałbym takie, żeby nie były żółte/pomarańczowe, tylko srebrne, żeby zwłaszcza z tyłu nie odbijały się w kloszach)
*żarówki do wnętrza (naliczyłem, że są 3, dwie nad lusterkiem i jedna na środku, ale moje świecą na żółto, wolałbym jaśniejsze
)
Ja natomiast na wrzesień planuję parę akcji i potrzebuję do tego Waszej pomocy. A mianowicie, muszę kupić parę rzeczy. Czytałem w różnych wątkach, kto czego używa, kto co kupuje, ale to było dawno i teraz przekopanie całego forum zajęłoby mi chyba 2 lata, żeby odszukać to co mnie interesuje
*olej do skrzyni biegów (zgodnie z książką, już czas na wymianę)
*płyn hamulcowy (tak samo jak wyżej)
*żarówki do podświetlenia tablicy (najchętniej jakieś ledowe, jeżeli są i są w miarę trwałe)
*żarówki postojowe (j.w.)
*żarówki kierunkowskazów (przód i tył) (chciałbym takie, żeby nie były żółte/pomarańczowe, tylko srebrne, żeby zwłaszcza z tyłu nie odbijały się w kloszach)
*żarówki do wnętrza (naliczyłem, że są 3, dwie nad lusterkiem i jedna na środku, ale moje świecą na żółto, wolałbym jaśniejsze

U siebie zastosowałem taki zestaw żarówek
– podświetlenie tablicy rejestracyjnej: W5W T10 5x SMD5050 12V Biały Zimny,
– postojowe: W5W T10 9x SMD5050 Biały Zimny,
– kierunkowskazów tył W21W chrom,
– wnętrze: przód 2X W5W T10 1W 1x HP Biały Ksenon SFERA,
środek: Panel Led 16x SMD5050 W5W T10 T4W Ba9s C5W C10W 12V
Mogę podesłać Ci linki do tych żarówek
– podświetlenie tablicy rejestracyjnej: W5W T10 5x SMD5050 12V Biały Zimny,
– postojowe: W5W T10 9x SMD5050 Biały Zimny,
– kierunkowskazów tył W21W chrom,
– wnętrze: przód 2X W5W T10 1W 1x HP Biały Ksenon SFERA,
środek: Panel Led 16x SMD5050 W5W T10 T4W Ba9s C5W C10W 12V
Mogę podesłać Ci linki do tych żarówek
Pięknie dziękuję! 

Takie cyferki na blacie się pojawiły wczorajszego wieczora 

Ale niestety padł kolejny głośnik... I tak się teraz zastanawiam, skoro dwa głośniki poszły w piach, to może warto je wymienić? Zastanawiam się nad zakupem dwóch do przodu i tweeterów, póki co tyle, bo mam też inne wydatki. Tylko czego szukać? Ktoś może coś polecić? Tweetery chciałbym zmieścić w oryginalnych obudowach. Nie jestem fanem nieoryginalnych z jakimś super extra błyszczącym logo

Ale niestety padł kolejny głośnik... I tak się teraz zastanawiam, skoro dwa głośniki poszły w piach, to może warto je wymienić? Zastanawiam się nad zakupem dwóch do przodu i tweeterów, póki co tyle, bo mam też inne wydatki. Tylko czego szukać? Ktoś może coś polecić? Tweetery chciałbym zmieścić w oryginalnych obudowach. Nie jestem fanem nieoryginalnych z jakimś super extra błyszczącym logo