Mazda 3 BK 2.0 Benzyna, 2008, (otomoto C33455196), 29300 zł, Janów Lubelski

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez kalesoon » 26 cze 2014, 16:25

Dziękuję za udzielanie się w temacie, nie zmieni to mojej decyzji. Jeżeli ktoś chce się czegoś więcej dowiedzieć, to może śmiało dzwonić do sprzedającego. Ja odpuszczam z uwagi na dziwny stan prawny tego auta, który po prostu mnie przestraszył, nie szukam auta na gwałt, przez co nie muszę ryzykować. Będę po prostu szukał dalej, może z pomocą kogoś z forum :).

Pozdrawiam!
Forumowicz

Od: 8 mar 2012, 20:50
Auto: Mazda 3 Kintaro 2.0 150KM LF (BK)
była: 626 2.0 115KM FS (GF)

Postprzez D0minik » 26 cze 2014, 22:47

tomek-waw napisał(a):To, że auto nie zostało opłacone, przerejestrowane, a na umowie będzie nazwisko niemca.
Sprzedający nie może wystawić faktury vat marża. Dlaczego, ano dlatego że kupujący musiał by podpisać umowę zakupu z właścicielem auta ( z niemcem ) którego w kraju u nas nie ma.

/

Chyba coś Ci się pomyliło, fv marża wystawia firma zajmująca się obrotem używanymi autami więc nie może jako sprzedawcę wpisać niemca. Tak robią handlarze podwórkowi, którzy nie mają zarejestrowanej działalności i nie chcą żeby po nich pozostał jakiś ślad w papierach.
Nie ma sensu bać się kupna auta na fv marża bo w ten sposób wyeliminuje się większość aut, naprawdę rzadko się zdarza żeby ktoś sprzedawał importowane używane auto na normalną fv.
Forumowicz

Od: 1 gru 2013, 11:45
Auto: MAZDA 3 BK 1,6 MZR, Velocity Red Mica 2004