Tyle to akurat nie wydam na opony, sa inne wydatki takie chocby jak lakiernik,
dzieki za info,wiem na czym stoje i moge pewnie zakladac
Jakie opony do felg ?
1, 2
Witam!
Posiadam na swoim aucie opony 165/70/R14 ... po zakupie zauwazylem w bagazniku zapasowke 185/70/R14 ... i tu pojawia sie moje pytanie, jakie oponki najlepiej zalozyc do mojej mazdy? pozostac przy 165/70 czy moge smialo kombinowac np wlasnie z 185/70? Co polecacie?
Posiadam na swoim aucie opony 165/70/R14 ... po zakupie zauwazylem w bagazniku zapasowke 185/70/R14 ... i tu pojawia sie moje pytanie, jakie oponki najlepiej zalozyc do mojej mazdy? pozostac przy 165/70 czy moge smialo kombinowac np wlasnie z 185/70? Co polecacie?
JA mialem u siebie 195/60r15 i bylo ok, zawsze mozesz sobie dobrac wedlug kalkulatora i swojego budzetu
http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/
http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/
Nie będzie problemu, ale czemu takie szerokie felgi? Z tymi oponami będziesz musiał uważać przy parkowaniu, żeby rantów nie przytrzeć o krawężnik 
Jak chcesz tuningować to zakładaj 18" x 7,5J bo będzie ładniej i kapeć 215/35.
Jak chcesz tuningować to zakładaj 18" x 7,5J bo będzie ładniej i kapeć 215/35.
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
Szerokie felgi jako że model na który się od dawna napalam nie ma węższych... 18'' już za duże. Co do samej felgi to docelowo szukałbym jakiś opon z rantem ochronnym. Póki co tak tylko pytam bo aktualnie inne wydatki wyżej na liście
Opony 205/45/17 chyba w większości, jak nie wszystkie mają rant ochronny, ale na feldze szerokiej 8J nic to nie pomoże bo będzie lekki naciąg, na 7J pewnie by dopiero chronił felgę.
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
B0TTLE napisał(a):Pany czy będę miał jakieś problemy z upchnięciem takiego setu: felgi 17x8 ET35, opony 205/45/17. Sprężyny -40mm
Do pelni szczescia bedzie brakowac do ok 10 mm dystansu, mowie tu o swoich upodobaniach. ale bedzie ta felga fajnie pasowac. i wejdzie bez problemu
1, 2