Problem z Przetwornicą...Mazda 3 BK '07
Strona 1 z 1
Witam jestem nowy ale powoli zaczynam się zadomawiać
Mój pierwszy topic dotyczy przetwornicy z która mam problem od poł roku po 2 próbach naprawy
i wymianie na nową kolejny raz zdechła
... czy ktoś miał podobny problem? Dotyczy to prawego xenona...;/
-
Mariuszpg
Zapewne masz nieszczelną lampę. Gdzieś albo jest pęknięta (nie musi być duże pęknięcie) i w środku zbiera się woda lub podkładka pod przetwornicą jest już zużyta (koszt nowej w ASO ok 40 zł). Zdemontuj lampę (musisz zdemontować zderzak) i obejrzyj dokładnie lampę czy nie ma gdzieś jakiegoś pęknięcia. ja dodatkowo pociągnąłem wokół klosza elastycznym klejem do szyb. Miałem ten sam problem. w ciągu 2 miesięcy padły mi dwie przetwornice. Po tym zabiegu problem znikł 
no własnie problem w tym że demontowałem lampe i nie widac zadnego pekniecia a uszczelniałem ją sylikonem dekarskim bardzo dokładnie ale faktycznie mam wrazenie że widac zacieki od środka.Spróbuje jeszcze raz a wie ktoś jaka przetwornice kupic bo jest mnóstwo zamienników a nie chce kupic złomu.
-
Mariuszpg
Cześć,
Czy mógłbyś napisac jak rozwiązałeś ten problem ? Mój może nie jest podobny (prawy ksenon raz działa raz nie), szukam więc jakiegos punktu zaczepienia. Z góry dzięki.
Czy mógłbyś napisac jak rozwiązałeś ten problem ? Mój może nie jest podobny (prawy ksenon raz działa raz nie), szukam więc jakiegos punktu zaczepienia. Z góry dzięki.
Strona 1 z 1