Witam,
tak jak w tytule mam problem z kontrolka DSC i ABSem. Problem pojawił się po wymianie skrzyni biegów. Mam mazde w dieslu ale zamontowałem skrzynie biegów od benzyniaka bo kolega miał dobra uywkę.
Kontrolki po raz 1 włączyły się w momencie jazdy na nierównym terenie ( po kosce brukowej takiej starej)
Po wyłączeniu silnika kontrolki gasły aż do momentu wjazdu na nierówny teren. Po 2 dniach zauważyłem ze samochód hamuje (nawet wolne, delikatnie hamowanie) cały czas jak by dział system DSC i w tym czasie wskazówka prętkości szaleje (faluje, nie oddaje prawdziwej prętkości) po chwili załącza się jakby wentylator z lewej strony i po paru sekundach zapalają się kontrolki DSC i ABSu i niknie problem z hamowaniem jak i z falowaniem wskazówki na prętkościomierzu.
Od wczoraj kontrolka ABS i DSC Off cały czas się pali, nie gaśnie nawet po ponownym odpaleniu auta.
Moje Pytania
1. Miał ktoś podobny przypadek?
2. Skrzynia z benzyniaka wszystko jest temu winna ?
3. Mechanik mógł coś nie tak zrobić?
4.Problem z czujnikiem?
Swiecace kontrolki DSC OFF i ABS
Strona 1 z 1
- Od: 17 sie 2013, 00:30
- Auto: Mazda 6 2.0 diesel 16-VALVE DIRECT INJECTION
Ja miałem podobnie, po sprawdzeniu okazało się że był źle zamontowany "przykręcony słabo" Abs.
Po serwisie problem znikł.
Po serwisie problem znikł.
-
macpys
Strona 1 z 1