H3 LED w światłach przeciwmgielnych
hmmm to ktoś coś dłubał. Pytanie czy na pewno masz też przednie, czy tylko tylne i czy na pewno się zapalają?
U mnie pokrętło jest na stałe ustawione na przednie halogeny, ale nie zapalają się aż nie cyknę po lewej na pozycje.
U mnie pokrętło jest na stałe ustawione na przednie halogeny, ale nie zapalają się aż nie cyknę po lewej na pozycje.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
pawel-sc napisał(a):matthies napisał(a):włącz przednie przeciwmgłowe bez włączania pozycji, a stawiam ci skrzynkę najlepszej wódki
manetka na to nie pozwala.
Pewnie mi nie uwierzysz na słowo, ale u mnie nie ma z tym najmniejszego problemu. Taki samochod już kupiłem. Nie wiem czy tak było w oryginale, czy ktoś coś przerobił, ale u mnie jest tak, ze wystarczy włączyć zapłon i przekręcić pierścień od przeciwmgielnych do przodu aby się zaświeciły. Pozycyjnych nie trzeba w ogole ruszać, więc nie świeci mi żadne podświetlenie wewnątrz, z pozycje z tyłu także nie – tylko same przeciwmgielne przednie.
Kupię przełącznik lewy do kierunkowskazów mazda 6 GG/GY 2002-2008

matthies napisał(a):czy na pewno masz też przednie, czy tylko tylne i czy na pewno się zapalają
Nie rozumiem za bardzo. Mowa cały czas o przednich przeciwmgielnych. Nic poza nimi sie nie zapala. Jeżeli chciałbym włączyć tylne światło przeciwmgielne musze zapalić światła mijania.
- Od: 17 wrz 2013, 12:15
- Auto: Mazda 6 GG 2006 r
benzyna 2.0 (147 KM)
kubsztyk napisał(a):Kupię przełącznik lewy do kierunkowskazów mazda 6 GG/GY 2002-2008
mam na zbyciu, ale tylko z tylnymi przeciwmgłowymi
pawel to na pewno masz cos dlubane, widać ktos to obszedł tylko na przednie.
ale zakonczmy OT bo nie o tym temat
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
witam. skad można wziąć mocowanie żarówki h3 to przeciwmgielnych w lampie przód , miejsce jest w leflektorze ale puste prawdopodobnie od nowości, chciałem w to miejsce zamontować światło do jazdy dziennej ale jakoś nic takiego nie mogę znależć
- Od: 4 maja 2014, 09:24
- Auto: mazda 6 2.0 2003
Musisz się zaopatrzyć w coś takiego:

Do kupienia np. na allegro

Do kupienia np. na allegro

Swoje znalazłem pod hasłem "soczewki H3" na allegro w ogólnej zakładce Części samochodowe. Aktualnie widzę, że nie ma takich pod tym hasłem. Możesz próbować szukać na aukcjach, gdzie ogólnie sprzedają części do Mazdy 6. Tak, np. znalazłem oprawki do żarówek do zrobienia wersji US z tyłu.

a od golfa 4 będą pasować
http://ww90.aukro.com.ua/soczewki-h3-ha ... 10490.html
http://ww90.aukro.com.ua/soczewki-h3-ha ... 10490.html
Możesz mieć ciężko z zamocowaniem tych soczewek. Poza tym, nie wiem jaką mają średnicę te od golfa.

Jakoś mi się nie chce wierzyć aby żarówka LED za 20zł i to H3 jakoś fajnie świeciła, jeśli chcesz dzienne zrobić z tego to polecam coś co będzie świecić do przodu i na boki, także aby odbłyśnik miał co odbić. Sam posiadam takie : http://xcar24.eu/pl/p/H3-8x5630-SMD-1x-CREE-SOCZEWKA/49 i jestem zadowolony, jak to świeci zobacz u mnie w temacie. Jeśli mają pełnić funkcję halogenów to tylko i wyłącznie zwykła żarówka 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08