witam
czy skorodowane podwozie w zaawansowanym stanie podlega naprawie która przetrwa lata? potencjalny zakup ładnie się prezentował, a tutaj taki bubel. mechanik powiedział, że za rok-dwa rozleci się to wszystko, a w tym czasie stopniowo będą powstawać dziury.
skorodowane podwozie mazda 6 '06 polift
Strona 1 z 1
dziur jeszcze nie ma, ale mechanik powiedział, że w takim stanie to za rok może dwa te podwozie się rozleci. spytałem czy podlega naprawie, to krótka odpowiedź, że tego nie da rady już zrobić(chyba, że chodziło o długotrwały efekt) i powiedział żeby się nie pakować w ten samochód.
mieli do porównania mazde z tego samego rocznika 06' i byli w szoku jak wygląda podwozie jednej, a jak drugiej..
zdjęć nawet nie robiłem tylko od razu wstępnie podziękowałem.
teraz myślę żeby pojechać na sprawdzenie tego podwozia do ASO Mazdy, tylko czy to na pewno pewna sprawa, bo może nie warto nawet tracić czasu?
powiedział też o dość problematycznym silniku 1.9T w tych mazdach
mieli do porównania mazde z tego samego rocznika 06' i byli w szoku jak wygląda podwozie jednej, a jak drugiej..
zdjęć nawet nie robiłem tylko od razu wstępnie podziękowałem.
teraz myślę żeby pojechać na sprawdzenie tego podwozia do ASO Mazdy, tylko czy to na pewno pewna sprawa, bo może nie warto nawet tracić czasu?
powiedział też o dość problematycznym silniku 1.9T w tych mazdach
- Od: 2 cze 2014, 03:05
- Auto: mazda 6, diesel 2.0, 2006
sacrifek napisał(a):powiedział też o dość problematycznym silniku 1.9T w tych mazdach
nie ma takiego silnika w M6
sacrifek napisał(a):powiedział żeby się nie pakować w ten samochód.
ja bym się tego trzymał... może to auto po powodzi
pomyłka, chodziło o 2.0T 
ja tam się nie znam, ale wizualnie nic po nim nie widać, jedynie te podwozie..
nie no mazdami się zajmują mimo, że to nie ASO, ale może jednak warto zajechać do ASO żeby wycenili podwozie, chyba $ za samą wycenę potencjalnej naprawy u nich nie wezmą?
ja tam się nie znam, ale wizualnie nic po nim nie widać, jedynie te podwozie..
nie no mazdami się zajmują mimo, że to nie ASO, ale może jednak warto zajechać do ASO żeby wycenili podwozie, chyba $ za samą wycenę potencjalnej naprawy u nich nie wezmą?
- Od: 2 cze 2014, 03:05
- Auto: mazda 6, diesel 2.0, 2006
Strona 1 z 1