Komputery – kupno/gry/opinie/pytania/internet
Po awarii mojego dotychczasowego , już wysłużonego laptopa Asus F5rl , postanowiłem napisać w tym wątku, z prośbą o pomoc. Może ktoś doradziłby laikowi jaki sprzęt kupić .Najważniejszą zaletą ma być jego bezawaryjność. Laptop będzie używany stacjonarnie, zaznaczam że nie gram w żadne gry. tylko przeglądanie internetu , od czasu do czasu jakiś film . Ma być jak najtaniej i w miarę możliwości niezawodnie. Jeśli można proszę o jakies konkretne modele i ceny.Z góry dziękuje i pozdrawiam.

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
deejay27 napisał(a):Najważniejszą zaletą ma być jego bezawaryjność.
Lenovo, ale tylko z serii biznesowych (Txxx, Xxxx). Jak ma byc tanio to kup sprzet poleasingowy. Czesto firmy sprzedajace takie sprzety daja rok gwarancji.
Pany – jak to teraz jest z tym LTE – działa to jakoś? Potrzebuję jakieś potwierdzone w praktyce informacje jakie transfery da się stabilnie uzyskać i jakie są pingi w LTE od Solorza.
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
loockas napisał(a):CP wprowadził oferty "prawie" bez limitu...
Łoooo – to po bandzie jadą, pewnie prędkości spadną
No wlasnie tak czytam regulamin i szukam haczyka. Jezeli dobrze zrozumialem to generalnie w zasiegu LTE nie ma limitow, aczkolwiek zostawiaja sobie furtke taka, ze zawsze moga sciac transfer do max 32 kb/s
http://internet.plus.pl/documents/59602 ... terem_24_m
Czy dobrze zrozumialem paragraf drugi, punkt 8b?
http://internet.plus.pl/documents/59602 ... terem_24_m
Czy dobrze zrozumialem paragraf drugi, punkt 8b?
Szczęka opada jak patrzę na te wyniki 
Ciekawy zapis w PLUS: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych transmisyjnych dla celów marketingu usług telekomunikacyjnych. Dane będą przetwarzane w okresie obowiązywania Umowy." Wychodzi na to, że wszystko trzeba pchać VPNa.
Ciekawy zapis w PLUS: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych transmisyjnych dla celów marketingu usług telekomunikacyjnych. Dane będą przetwarzane w okresie obowiązywania Umowy." Wychodzi na to, że wszystko trzeba pchać VPNa.
sq2jul napisał(a):Czy dobrze zrozumialem paragraf drugi, punkt 8b?
Też to tak rozumiem. Od techników wiem, że ma to tak wyglądać, że po przekroczeniu limitu będziesz częściej wpadał w HSDPA mimo iż będziesz w zasięgu LTE. Do ilu faktycznie spadnie prędkość, trudno powiedzieć. Pewnie niedługo pojawią się pierwsi klienci.
Mimo wszystko jest to kolejny krok w dobrym kierunku dla rozwoju internetu mobilnego i szczerze mówiąc z punktu widzenia mojej branży wcale mi się to nie podoba
loockas napisał(a):Mimo wszystko jest to kolejny krok w dobrym kierunku dla rozwoju internetu mobilnego i szczerze mówiąc z punktu widzenia mojej branży wcale mi się to nie podobaNa szczęście jest spora grupa ludzi, którzy wierzą w poczciwy kabel, niskie pingi i krótkie ścieżki do hostów docelowych
Nawet Patton swtorzył gatewaya pod GSM – nazywa się to Bodi – i osttanio na Litwie maja to instalowac w ich Intercity :–).
Jakby ktoś chciał :–)......mogę załatwić
..::Born To Rise Hell::..
Witam, potrzebuję informacji , jak wyciągnąć dane z laptopa, który uległ awarii( nie chce się włączyć nawet bios) Oczywiście mam nadzieje ze awarii nie uległ sam dysk. Lapek to Asus F5RL . Zakupiłem już nowy , lecz potrzebuje danych ze starego kompa, a trochę tego jest:)

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)