Ile potrzeba oleju przekładniowego do całkowitej wymiany ?
Strona 1 z 1
Witam,
mam taki problem właśnie wymieniłem olej przekładniowy w mojej mazdzie 3 1.6 benzyna wlałem 3,5l i nic się nie wylało z otworu wlewowego. Czy jest możliwe że wchodzi go więcej czy sprawdza sie to może w innym miejscu jeśli tak to gdzie i ile go powinno się wlać. I jeżeli jest go za dużo czy można jeździć z taką ilością czy trzeba spuścić.
Z góry dzięki za pomoc.
mam taki problem właśnie wymieniłem olej przekładniowy w mojej mazdzie 3 1.6 benzyna wlałem 3,5l i nic się nie wylało z otworu wlewowego. Czy jest możliwe że wchodzi go więcej czy sprawdza sie to może w innym miejscu jeśli tak to gdzie i ile go powinno się wlać. I jeżeli jest go za dużo czy można jeździć z taką ilością czy trzeba spuścić.
Z góry dzięki za pomoc.
- Od: 2 maja 2010, 22:47
- Auto: mazda 3 sedan 1.6 benz. 2004r
W instrukcji jest napisane, że 3.04 l oleju wchodzi do skrzyni. Jeśli wlałeś 3,5l to jednak trochę dużo.
Myślę, że należy spuścić. Tylko powstaje pytanie dlaczego nie przelało się przez otwór wyrównawczy. Dziwne. Może jednak wlałeś 2,5 a nie 3,5. Ja bym spuścił całość i zobił to jeszcze raz.
Myślę, że należy spuścić. Tylko powstaje pytanie dlaczego nie przelało się przez otwór wyrównawczy. Dziwne. Może jednak wlałeś 2,5 a nie 3,5. Ja bym spuścił całość i zobił to jeszcze raz.
wlałem napewno 3,5l bo miałem 7 butelek po 0,5l wlewałem castrol 75w90 więc już sam nie wiem. Myślalem że może to się w innym miejscu sprawdza bo czytałem wcześniejsze posty i też kolega nalał aż o litr więcej niż powinno wejść. A co może się stać jeżeli tego oleju jest za dużo o te powiedzmy niecałe 0,5l. Czy może to jakoś zaszkodzić?? Prosze o pomoc.
- Od: 2 maja 2010, 22:47
- Auto: mazda 3 sedan 1.6 benz. 2004r
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=471&t=89228&start=80
Tutaj było to wyjaśniane.
Tutaj było to wyjaśniane.
Strona 1 z 1