Witam.Moja Mazda 6 2003 1798ccm 88kw dziwnie przerywa.
Po podłączeniu komputera nie ma żadnych bledów tylko w parametrach zastanawiające rzeczy 1.wyprzedzenie zaplonu pokazuje 57 stopni. Nie zmienia sie przy zmianie obrotów.tak ma byc?
2.temperatura powietrza dolotowego -25 stopni gdzie na polu jest koło 20
czy to ma tak byc? czy w tych przypadkach padły jakieś czujniki? tylko czemu nie ma bledów?
Przerywa delikatnie silnik
Strona 1 z 1
adi2221 napisał(a):2.temperatura powietrza dolotowego -25 stopni gdzie na polu jest koło 20
Maf padł albo przewody
moznago ,,maf,, jakos sprawdzic ? miernikiem?
mam jeszcze jedno pytanie bierze olej i to konkretnie zalany jest 5 w30 . cisnienie w cylindrach kolo 16(wiec chyba dobrze) .Jak myslicie gumki na zaworach czy cos głębiej
a co z tym czy tu tez cos uszkodzone?adi2221 napisał(a):
1.wyprzedzenie zaplonu pokazuje 57 stopni. Nie zmienia sie przy zmianie obrotów.tak ma byc?
mam jeszcze jedno pytanie bierze olej i to konkretnie zalany jest 5 w30 . cisnienie w cylindrach kolo 16(wiec chyba dobrze) .Jak myslicie gumki na zaworach czy cos głębiej
-
adi2221
2.temperatura powietrza dolotowego -25 stopni gdzie na polu jest koło 20
czy to ma tak byc?
Witam
tak ma być. Też mierzyłem na gorącym silniku przy temperaturze zew ok 15 st C. U mnie temperatura była ok 45 st C. Spowodowane jest to zasysaniem ogrzanego powietrza z komory silnika.
U kolegi na zimnym temperatury były prawie rowne. Zmieniliśmy przepływomierze i te same wskazania u mnie i u niego. Czyli Czujnik masz OK.
Też dalej szukam tego przerywania. I nic

Mazda 6 2005r 2.0 147KM
- Od: 25 paź 2013, 11:01
- Auto: Mazda 6 2.0 B/LPG 2005
adi2221 napisał(a):-25 stopni gdzie na polu jest koło 20
blendi2 napisał(a):tak ma być. Też mierzyłem na gorącym silniku przy temperaturze zew ok 15 st C. U mnie temperatura była ok 45 st C.
jak ma być – minus 25 latem
jak ma być – minus 25 latem
A jak tak to spoko. Sorki. hau, hau
Nie zauważyłem minusa, sądziłem że to myślnik.
Po odpięciu przepływki max temp wynosi minus 40 st. i jak się dowiedziałem uszkodzona przepływka też tyle pokazuje.
Tu najwidoczniej coś szwankuje.
Mazda 6 2005r 2.0 147KM
- Od: 25 paź 2013, 11:01
- Auto: Mazda 6 2.0 B/LPG 2005
Strona 1 z 1