Pielęgnacja lakieru
[EDIT} znalazłem
jeszcze pytanko co do polerki mechanicznej, bo swoja "wiedzę" mam tylko z filmików na Yt. Wykańczam tylko padem? w sensie to wystarczy? nie chiałbym nic spieprzyć a zapowiada mi się, że w końcu w przyszłą sobotę będę mógł poświęcić więcej czasu dla auta.
jeszcze pytanko co do polerki mechanicznej, bo swoja "wiedzę" mam tylko z filmików na Yt. Wykańczam tylko padem? w sensie to wystarczy? nie chiałbym nic spieprzyć a zapowiada mi się, że w końcu w przyszłą sobotę będę mógł poświęcić więcej czasu dla auta.
Ostatnio edytowano 16 maja 2014, 23:50 przez matthies, łącznie edytowano 1 raz
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
alkoholu izopropylowego nie ma w jakimś chemicznym? tam gdzie farby sprzedają też powinni mieć. ewentualnie a może nawet lepiej weź zmywacz silikonowy. boll lub novol.
Na 1 maja 7a masz coś w Iławie
Na 1 maja 7a masz coś w Iławie
- Od: 29 wrz 2006, 14:11
- Auto: Mazda6 GG 2.0 MZR-CD 2004
tak teoretycznie powininens wymyć APC plastyki.
Co do Naturala ja nakładałem aplikatorem z MF, ale wolę SG Apple.
Co do Naturala ja nakładałem aplikatorem z MF, ale wolę SG Apple.
- Od: 29 wrz 2006, 14:11
- Auto: Mazda6 GG 2.0 MZR-CD 2004
Narobiło się mi dziadostwa.
Malowałem drewnochronem konstrukcję garażu. Samochód stał- wydawać by się mogło- wystarczająco daleko, żeby go nie pochlapał. No ale się wydawało
Skropliło mi maskę takimi tyci tyci kropelkami. Widoczne to jest dopiero pod światło.
Czym to zmyć, bo woda z szamponem do samochodu nie dała rady?
Nie sądzę, żeby to się wdało w jakąkolwiek reakcję, bo z lamp zeszło jak mocniej przycisnąłem, ale lakieru to mi szkoda na mocniejsze ścieranie.
Malowałem drewnochronem konstrukcję garażu. Samochód stał- wydawać by się mogło- wystarczająco daleko, żeby go nie pochlapał. No ale się wydawało
Skropliło mi maskę takimi tyci tyci kropelkami. Widoczne to jest dopiero pod światło.
Czym to zmyć, bo woda z szamponem do samochodu nie dała rady?
Nie sądzę, żeby to się wdało w jakąkolwiek reakcję, bo z lamp zeszło jak mocniej przycisnąłem, ale lakieru to mi szkoda na mocniejsze ścieranie.
powtórzę pytanie, czy jest gdzieś jakiś tutorial jak od A do Z używac polerki mechanicznej? Chodzi mi o wykończenie. Mam słynny plik doc ale tam nie ma wszystkiego albo ja jestem gupi i nie powinienem się za to brac 
mam pomaranczowy i biały pad od lare, czyli pomarancz do UC i biały od SwirlX, tylko właśnie nie wiem co po nich? Wystarczy przetrzeć mikrofibrą, umyć albo IPA i wtedy wosk?
mam pomaranczowy i biały pad od lare, czyli pomarancz do UC i biały od SwirlX, tylko właśnie nie wiem co po nich? Wystarczy przetrzeć mikrofibrą, umyć albo IPA i wtedy wosk?
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Microfibra,przetrzeć IPA,cleaner i wosk.matthies napisał(a):tylko właśnie nie wiem co po nich? Wystarczy przetrzeć mikrofibrą, umyć albo IPA i wtedy wosk?
Ma ktoś odsprzedać jakiś QD najlepiej megsa?
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Roman8 napisał(a):Glinką próbowałeś?
Ta, glinka była w użyciu, ale nie zeszło.
Podejrzewam, że z czasem samo się "zetrze" bo mimo wszystko na lakierze nie powinno się to trzymać jakoś mocno, ale świadomość tego, że maska jest pochlapana powoduje, że mnie chce trafić