Dzisiaj wyjmę wzmacniacz i będę grzebał
Krótkie pytania dotyczace sprzętu audio.
Jak trzeszczy to moga byc przedwzmacniacze we wzmacniaczu ( opampy takie scalaki). Albo np. Zimne luty.
robaknow napisał(a):Jak trzeszczy to moga byc przedwzmacniacze we wzmacniaczu
Naprawiasz MB quarta, czy ciśniesz gościa do końca?
W sensie sprzedawce? W sumie juz naprawilem 2 kanaly ino jeden gra ciszej. Teraz z tym walcze. Ale jestem na dobrej drodze. Z debilami jie ma co wlaczyc niestety.
Hmm musial bys miec chociaz podstawowa wiedzę z zakresu elektroniki i elementow. Daj wzmacniacz komus do naprawy. Samemu zrobisz wiecej szkody niz pozytku.
co myslicie o tym kenwoodzie
http://allegro.pl/kenwood-kac-943-wzmacniacz-samochodowy-4-kanalowy-i4221376095.html#tabsAnchor?
Cena okazyjna (moim zdaniem) mysle aby go podlaczyc pod PB s-6c.
Co sadzicie o takim zestawie?

Cena okazyjna (moim zdaniem) mysle aby go podlaczyc pod PB s-6c.
Co sadzicie o takim zestawie?
- Od: 24 mar 2014, 10:27
- Auto: Mazda 6 GG 2004r. 2.0 LF17 Benzyna 141KM + BRC LPG
Andrus86 napisał(a):Co sadzicie o takim zestawie?

Znalazłem tez takiego kenwooda
http://allegro.pl/wzmacniacz-kenwood-ka ... 88471.html. o 80 zl tanszy
. Czy przy PB zuważę jakakolwiek różnice pomiędzy tymi dwoma? z góry mowie ze do audiofila mi daleko:P

- Od: 24 mar 2014, 10:27
- Auto: Mazda 6 GG 2004r. 2.0 LF17 Benzyna 141KM + BRC LPG
Parametry ma dobre 75w na kanał wystarczy. Calosci nie wykorzystasz. Jezeli jest sprawny i sprzedawca nie klamie to bierz:)
Witam!
Jakie stosujecie maty wygłuszające,kompletnie się na tym nie znam, a jak dzisiaj zobaczyłem co mam w drzwiach to się za głowe złapałem. Chciałbym wygłuszyć cały środek także Dynamat odpada, za drogi interes.Może macie jakieś sprawdzone maty które warto kupic??
P.S. Mat wygłuszających jest jeden rodzaj czy inne do drzwi, a inne na podłoge??
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
Jakie stosujecie maty wygłuszające,kompletnie się na tym nie znam, a jak dzisiaj zobaczyłem co mam w drzwiach to się za głowe złapałem. Chciałbym wygłuszyć cały środek także Dynamat odpada, za drogi interes.Może macie jakieś sprawdzone maty które warto kupic??
P.S. Mat wygłuszających jest jeden rodzaj czy inne do drzwi, a inne na podłoge??
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
Tansze to stp silver nie sa drogie na to mozesz piankę gms. Wejdz na alledrogo i masz w opisie aukcji jakie maty gdzie stosujesz
dzięki zaraz zaczne szukać:)
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
Pytanie
Pacjent Mazda 323F BJ
Diagnoza: Prawdopodobnie źle przeciągnięty kabel plusowy przez ścianę grodziową.
Którędy prawidłowo pociągnąć (+) do wzmacniacza ?
Przeciągłem tamtędy ale guma nie chce wrócić na swoje miejsce, nie chciałbym przewiercać jej, ale czy jest jakieś lepsze miejsce

Pacjent Mazda 323F BJ
Diagnoza: Prawdopodobnie źle przeciągnięty kabel plusowy przez ścianę grodziową.
Którędy prawidłowo pociągnąć (+) do wzmacniacza ?
Przeciągłem tamtędy ale guma nie chce wrócić na swoje miejsce, nie chciałbym przewiercać jej, ale czy jest jakieś lepsze miejsce

- Od: 4 wrz 2010, 14:10
- Auto: 323F BJ DiTD 00
Wystarczy maly otworek zrobic i przeciagnac kabel. Jezeli zrobisz dobrego rozmiaru dziure to sama zacisnie sie wokol kabla. Jezeli bedzie za duza to dajesz silikon.
Ja zrobiłem delikatną dziurkę (małym szpikulcem – wielkości śrubokręta – około 2mm średnicy). Przeciągnąłem przez nią drut, do którego przymocowałem gruby kabel plusowy, a następnie przeciągnąłem przez gumową przelotkę. Całość ładnie się zacisnęła 
Pomyślałem że można by do mojej bjtki wrzucić jakąś małą skrzynkę do bagażnika a co za tym idzie wzmacniacz oczywiście.. na alledrogo znalazłem coś takiego
http://allegro.pl/skrzynia-basowa-magna ... 12768.html nie potrzebuje jakiegoś szału.. ot żeby było więcej basu i w możliwych pieniądzach.. czy coś takiego byłoby ok? no do tego kable oczywiście jeszcze trzeba ale to raczej dałoby załatwić bo kumpla ojciec handluje autami z niemcowni i mówił mi już jakiś czas temu że kabli mają pod dostatkiem.. radio to seryjne 2 dinowe