Jestem nowy, serdecznie witam forumowiczów. Przed zakupem "3" byłem stałym gościem forum, aby poznać Państwa opinie. Były na tyle pozytywne, że dokonałem zakupu myśląc i wierząc w bezawaryjność tej marki.
Otóż, pojawił się problem z systemem multimedialnym. Po zgaszeniu auta i po dokonaniu zakupów wróciłem do auta i wówczas nie usłyszałem już radia. Nie dało się uruchomić nawigacji ani dokonać połączenia telefonicznego, czyli "padł" system. Nie pomogło wyłączenie silnika i jego ponowne uruchomienie. Zauważyłem też, że obroty na biegu jałowym lekko falują. Zdarzyło mi się to już drugi raz, wcześniej dokonałem tzw. twardego resetu i wszystko wróciło do normy. Teraz jednak postanowiłem udać sie do serwisu biorąc pod uwagę fakt, że auto nie ma jeszcze miesiąca. Serwis będzie dostępny dopiero za kilka dni. Jeżeli ktoś miał podobne "przygody" to proszę o podpowiedż jak temu zaradzić itd. Ogólnie z auta jestem zadowolony ale pozostaje niesmak.
Dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
Zawieszanie się systemu medialnego.
Strona 1 z 1
lejat napisał(a):Po zgaszeniu auta i po dokonaniu zakupów wróciłem do auta i wówczas nie usłyszałem już radia. Nie dało się uruchomić nawigacji ani dokonać połączenia telefonicznego, czyli "padł" system.
Bezpiecznik sprawdziłeś i oczywiście nie był spalony skoro szukasz porady na forum??
Tak, bezpiecznik jest sprawny. Ekran wyświetla napis o braku map navi, pomimo, że karta jest w gnieżdzie. Jej wyciągnięcie i ponowne włożenie nie spowodowalo zmiany.
-
lejat
Strona 1 z 1