fucknewcar napisał(a):Moja Mazda Xedos 6 sprowadzona przez https://www.facebook.com/pages/Oldstyle/191545910987529?hc_location=timeline dwa lata temu z przebiegiem 160000km w tej chwili ma przejechane 173000km przebieg oryginalny auto długo stało dlatego po sprowadzeniu zostały wymienione tarcze i klocki i olej.
Niemiec płakał jak sprzedawał i sprzedać na eksport nie chciał dlatego cena zakupu była niemała jak na polskie warunki cenowe.Zawieszenie już było obniżone w Niemczech.
Zalany motulem 8100 5w40.
Założone felgi 17 z wypolerowanym rantem(ROD)
Muszę przyznać że wygląda jakby miała 2 lata a nie 20.
Jako doładowania silnika używam BLACK o smaku Mohito żaden inny nie działa![]()
Kolor: Silbergrau Metalic
Wyprodukowano na Europe
Kraj przeznaczenia: Niemcy,
Miejsce produkcji: Japonia,
Rok produkcji: 1993,
Model: Xedos 6,
Kod: CA
Typ nadwozia: Sedan,
Typ napędu: przedni,
Silnik:
-benzynowy ,
-Pojemność (cc) 1995
-Typ: KF,
-Liczba cylindrów: 6, typ V
-Moc (HP): 144,
-24-zaworowy, DOHC,
-wtryskiwacz (EGI),
-Rok Prod. 1993
Skrzynia biegów:
-5-biegowa
sportowe obniżone zawieszenie(sachs),
Wyposażenie:
-centralny zamek z pilota
-immobilizer
-skórzana tapicerka beżowa
-poduszka powietrzna
-skórzana dźwignia hamulca ręcznego
-ABS
-regulowana wysokość kolumny kierownicy,
-Elektryczne szyby x4,
-podgrzewane, elektryczne lusterka,
-klimatyzacja,
-podgrzewane fotele,
-podświetlana popielniczka i zapalniczka
-zmieniona gałka zmiany biegów
Zestaw car audio![]()
-radio LG
-głośniki przód- Blaupunkt
-Tył No name
CB radio President
szyby oryginalnie delikatnie przyciemnione, 3 komplety felg oryginalne 15 cali,polerowane 17 cali,zimówki stalowe 14 cali.
Tablica rejestracyjna na zamówienie napisy góra-Fucknewcar,środek-Kondzio,dół-Mazda Xedos 1993
Po dwóch zimach w Polsce zaczeły pojawiać się pęcherzyki na nadkolach i nad przednią szybą dlatego wszystko zostało rozebrane wyczyszczone,zabezpieczone i polakierowane.
Gazu nie przewiduję ponieważ przebiegi robię niewielkie a szkoda ten silnik i rocznik psuć gazem(ale w życiu różnie bywa) a chciałbym żeby auto pozostało trochę w klasycznym-tuningowym stylu.
Auta nie trzeba doprowadzać do stanu używalności od kupienia wymieniłem tylko hamulce i olej i jeden łącznik stabilizatora (w długi weekend przejechałem 1200km bez najmniejszego zająknięcia)bo jest w super stanie.
Następne do zrobienia, będzie wlanie w profile zamknięte zabezpieczenia antykorozyjnego.
Wrzucę wam troszkę inne fotki bo na tamtych robiliśmy bardziej miejsca niż xeda.
Wiem wiem tablica nadal jest z tyłu ale coś musi psuć wizerunek i nadawać oryginalności.
A wogule to taki stary chłop jestem a te naklejeczki człowieka bawią.
Mazda Xedos 6 CA KF '93 2,0 V6 Kondzio
Strona 1 z 1
Ostatnio edytowano 3 maja 2015, 23:06 przez newcar, łącznie edytowano 5 razy
- Od: 14 cze 2013, 23:17
- Auto: Mazda xedos 6 . Mazda Tribute 3.0 2001
Popraw opis, powiększ go o kilka zdań i umieść w nim wyposażenie seryjne 
Kaizen Sushi Racing Team Polub nasz FP :)
-
jarek.ZE
- Od: 25 lis 2008, 01:19
- Auto: Mazda MX-5 NA B6 '93
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
Oj widziana nie raz na Łódzkich drogach, pod tesco kiedyś Ci zostawiłem ulotkę za wycieraczką
Zapraszam do działu regionalnego i do udzielania się na spotach
Madzia ładnie wygląda tylko razi ta tablica na zderzku troche, lepiej za szybe upchnąć

- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
Chciałbym napisać, że auto wygląda na zadbane, ale tak naprawdę na większości z tych zdjęć nic nie widać. Tablice z tyłu wyglądają kiepsko i ta antena CB...
-
goju10
Gratulacje za wybór marki i modelu. Życzę bezawaryjnej jazdy.
P S. Demontuj szybko tom tablicę z tyłu zanim Zostaniesz okrzyknięty wieśniakiem roku.
Mam wrażenie Jakbyś stracił poczucie dobrego smaku.
P S. Demontuj szybko tom tablicę z tyłu zanim Zostaniesz okrzyknięty wieśniakiem roku.
Mam wrażenie Jakbyś stracił poczucie dobrego smaku.
- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
Świetne auto. Coraz bardziej zaastanawiam się czy malując swoją zmieniać jej kolor..(mam bliźniaczą). Kurde ładnie jej w tej szarości...
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
No niestety chłopaki,Nie ukryje się człowiek jak z wiochy pochodzi że gadżeciki lubi he he he. pozdro a to bluza którą specjalnie do xeda zakładam na zloty

Bluza 1 klasa. 

- Od: 5 gru 2013, 20:11
- Auto: Xedos 6 ®isto ©oncept, Mazda 323F 2,0 '01 ,
SIMSON SR 2 '59r ,
Suzuki GR650 '83r
Były: Trabant Polo, Fiat 125p, Xedos 6 KF '96
Bashan 250 – skradziony,
Colt '99 1,3,
TDM 850 '01
długo nie pisałem o moim wiejskim xedzie i zapomniałem wam napisać że jakieś pół roku temu założyłem tuleje poliuretanowe i byłem ciekaw jaki będzie efekt okazało się że po jesieni i zimie nie ma z tym żadnego problemu nie piszczą nie są przesadnie twarde więc polecam jako zamiennik normalnych tuleji.
- Od: 17 gru 2012, 02:02
- Auto: XC70 Cross Country '01
Xedos 6 '92 KF
Damiano9988 napisał(a):noo to skoro chwalisz to i u siebie założę
Czytałem że muszą być jakoś specjalnie smarowane i że jak woda wypłucze smar to zaczynają się odzywać a tu pół roku jazdy i nic a na pewno są trwalsze. Zawsze we wszystkich autach które miałem wymieniałem je co 4 miesiące a tu na twardej zawieszcze nic.
Dopisano 31 sty 2015, 00:03:
freezoneq napisał(a):Widziałem, że była wystawiona, widzę, że nie poszła, było w ogóle zainteresowanie ?
Tak była przez chwilę wystawiona na jesień,zainteresowanie mizerne wszyscy szukają takiej za 2500 zł z drugiej strony się nie dziwię taki kraj i każdy grosz się liczy ale ja również nie chcę na niej stracić.
Jak się zrobi troszkę cieplej może za miesiąc lub dwa jeszcze raz dam ogłoszenie,pośpiechu nie mam bo urlop dopiero w czerwcu a na razie z samym nosidełkiem i wózkiem to się z dzidzią mieścimy tylko psa jak gdzieś zabieram to musi siedzieć z przodu na dywaniku

Chyba ją widziałem kiedyś pod tym śmiesznym centrum na bazarowej
ładnie wygląda łeb by mi się skręcił od oglądania 

- Od: 22 kwi 2014, 17:51
- Auto: Mazda3 BK 2.0 LF '07 Kintaro True Red
A mozliwe ze u lekarza byłem na chwilę.Teraz w Łodzi to nawet niema gdzie sie ruszyć jak tylko mam coś załatwić to jadę rowerem. a w pracy spędzam po 16 godzin w służbowych autach to nawet niema gdzie mnie spotkać.
Strona 1 z 1