Co kupić do 22k
Witam, miał być Golf V ale po dalszej weryfikacji aut doszło ich sporo więcej i jest dylemat... dlatego, że można kupić młodsze auta w tej cenie. Rozglądam się za autem najlepiej od pierwszego właściciela, a powiem, że po 2 tyg rozglądania dzwonienia pewne auta od pierwszego właściciela sprzedają się dosłownie w dwa dni. Więc tak moje typy to: volkswagen golf V 1.6 102KM 2004/2006r, ford focus 1.6 100KM 2006/2009r, hyundai i30 1.4/1.6 2007/2009r, kia ceed 2007/2008r, peugeot 308 1.6 2007/2008r. Tu właśnie jest dylemat. Ciort wie na czym się skupić.
- Od: 26 paź 2012, 11:30
- Auto: Honda
Brat ma podobny dylemat, bo tez takie pieniądze, a sie zastanawia.
Chce samochód który szybko nie zardzewieje, będzie w miare młodym autem,z sześciobiegową skrzynią biegów, dobrym silnikiem benzynowym, ale diesel też może być.
Do zestawienia dochodzi jeszcze alfa 166. Czekam również na jakieś propozycje żeby bratu doradzić.
Chce samochód który szybko nie zardzewieje, będzie w miare młodym autem,z sześciobiegową skrzynią biegów, dobrym silnikiem benzynowym, ale diesel też może być.
Do zestawienia dochodzi jeszcze alfa 166. Czekam również na jakieś propozycje żeby bratu doradzić.
Lakcow91 – ty z tego co widzę, szukasz kompakta. Szwagier kupił miesiąc temu Focusa z 2010r czyli ta generacja którą szukasz. 1.6, ale diesel. Powiem Ci, że bardzo fajne w prowadzeniu autko. Z tego co wiem ta generacja nie rdzewieje, wygląda w HB bardzo świeżo, w środku całkiem przyzwoicie wykonany. Ja byłem pozytywnie zaskoczony. Z tego co wymieniłeś dla mnie najciekawsza propozycja, ewentualnie nie skreślałbym też Puga 308, ale o tym aucie nie wiele mogę powiedzieć poza tym, że mi się podoba.
Powiem Wam że ja też mam podobny problem bo rozglądam sie powolutku za autkiem do 20 tyś i też zależy mi żeby nie rdzewiał i był młody rocznikowo i był raczej rodzinnym autkiem.
Ja celuje w Citroena C5 po lifcie , najlepiej rocznik 2006-2007 , benzyna 2.0 – najlepiej z gazem albo później wrzucę gaz. Rdzy się nie doświadczy, silnik 2.0 benzyna podobno sprawdzona i bezawaryjna konstrukcja lubiąca gaz. Wygodny i komfortowy.
Brałeś to pod uwagę?
Focus Mk2 (ale sedan) jest ok tylko nie wiem czy nie rdzewieje i czy dla mnie nie za mały
Może Corolla ? Ta bodajże od 2002 roku...
Ja celuje w Citroena C5 po lifcie , najlepiej rocznik 2006-2007 , benzyna 2.0 – najlepiej z gazem albo później wrzucę gaz. Rdzy się nie doświadczy, silnik 2.0 benzyna podobno sprawdzona i bezawaryjna konstrukcja lubiąca gaz. Wygodny i komfortowy.
Brałeś to pod uwagę?
Focus Mk2 (ale sedan) jest ok tylko nie wiem czy nie rdzewieje i czy dla mnie nie za mały

dopawcia bo tak pamiętam login ale wolę Paweł :]
Lakcow91 napisał(a):Witam, miał być Golf V ale po dalszej weryfikacji aut doszło ich sporo więcej i jest dylemat... dlatego, że można kupić młodsze auta w tej cenie. Rozglądam się za autem najlepiej od pierwszego właściciela, a powiem, że po 2 tyg rozglądania dzwonienia pewne auta od pierwszego właściciela sprzedają się dosłownie w dwa dni. Więc tak moje typy to: volkswagen golf V 1.6 102KM 2004/2006r, ford focus 1.6 100KM 2006/2009r, hyundai i30 1.4/1.6 2007/2009r, kia ceed 2007/2008r, peugeot 308 1.6 2007/2008r. Tu właśnie jest dylemat. Ciort wie na czym się skupić.
Golfa bym sobie odpuscil bo to dosc oklepane auto – placisz za vw a gucio w.srodku z wyposazenia.
Oscylowalbym raczej miedzy focusem, i30 i kijanka. Sporo czasu spedzilem jako kierowca w wypozyczalni aut i jezdzilem tymi klasami. niedrogie w utrzymaniu kompakty, dosc latwe w czyszczeniu i z fajnym wygladem.
- Od: 25 lip 2013, 21:08
- Auto: Jest: Mazda6 GL'17
Była: MAZDA6 GH '08 Była: MAZDA 323F SPORT '03
Corolle odrzuciłem, nie podoba mi się deska rozdzielcza wiele latami 90.. Bravo myślałem ale był już kiedyś fiat i opel więc chciałbym coś innego, spróbować wszystkiego po troszku.
Coraz bardziej się przekonuję by celować w forda focusa bądz hyundai/kia. Chociaż części więcej do focusa.
ja bym proponował wziąć jeszcze pod uwagę C4. Proste i nieawaryjne w konstrukcji silniki benzynowe, bardzo dobra blacha i lakier, nieudziwnione, ale wygodne zawieszenie, ciekawy (wg mnie) design (szczególnie wersja 3d) i dosyć dobra trwałość.
Powiem Ci, że z wygląd znam to auto. Bliżej przyglądając mu się całkiem całkiem się prezentuje, jedno z ładniejszych ale... środek mi się nie podoba. Szczególnie ten kolor robi wrażenie.
http://olx.pl/oferta/citron-c4-1-6-16v- ... e0d666c549
http://olx.pl/oferta/citron-c4-1-6-16v- ... e0d666c549
Ja osobiście kierowałbym się chyba w strone Astry III generacji i auto o tyle o ile jest mi znane mogę polecic. Silniki benzynowe w moim odczuciu sa paliwożerne. Przy pojemności 1.4 litra ciężko było zejść ze spalaniem ponizej 9 litrow na kilku kilkunastokilometrowych odcinkach. Teraz szedłbym w strone silnika 1.9 diesel 150 KM albo tego słabszego.
dopawcia bo tak pamiętam login ale wolę Paweł :]
Lakcow91 napisał(a):Ceed w coupe ładnie się prezentuje
Jaki Cee'd w Coupe?

Cee'dem 1.6 wujek już dwa lata śmiga, do tego LPG. Póki co złego słowa nie może powiedzieć. Przyzwoita propozycja, dla mnie lepsza niż Golf.