Od czego ta złączka?

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Piolo » 21 sie 2013, 09:29

Witam wszystkich.
Jestem od niedawna wśród Was, staram się czytać na bieżąco forum lecz ogrom wiedzy zgromadzonej w jednym miejscu na temat naszych Mazd jest tak duży że czasem trudno coś wyłuskać na swój użytek. Tak więc jeśli przeoczyłem coś w temacie o którym chcę napisać z góry przepraszam i proszę moderatora o upożądkowanie.

....a teraz do rzeczy. Od niedawna powożę Mazdą Premacy z dieslowym silniczkiem i zaintrygowała mnie złączka znajdująca się przy prawym reflektorze. Czy ktoś może mnie oświecić.....do czego powinna być podłączona?
Za odpowiedzi dzięki z góry.

Obrazek

Obrazek
Początkujący

Od: 22 lip 2013, 13:17
Auto: Premacy 2.0 DiTD 2002

Postprzez M_i_c_h_a_l » 21 sie 2013, 10:39

Hej. Mam taką samą i też niestety nie wiem o co chodzi. Próbowałem dojść po kablach, ale niewiele to dało.
M_i_c_h_a_l

Postprzez Piolo » 21 sie 2013, 12:59

...a działa Ci regulacja wysokości świateł na tej lampie? U mnie właśnie nie działa i zastanawiam się czy to nie to.
Początkujący

Od: 22 lip 2013, 13:17
Auto: Premacy 2.0 DiTD 2002

Postprzez Yard » 21 sie 2013, 17:27

Piolo napisał(a):czasem trudno coś wyłuskać

Dlatego proszę nie robić bałaganu i pisać w odpowiednich działach. Zgodnie z podziałem forum.
Zdjęcia umieszczamy jako załączniki.
Wypada na początek przeczytać regulamin
Moderator
Moderator

Od: 13 mar 2004, 22:32

Postprzez kostasik » 23 sie 2013, 09:40

Też mam taką "złączkę" i myślę, że może to być od poziomu płynu do spryskiwacza choć jest trochę krótka.
Mam zamiar rozebrać nadkole i zerknąć czy przy zbiorniku nie ma innej właśnie od poziomu płynu.
Na forum można znaleźć fotorelację z montażu pływaka w tym zbiorniku i wtyczka wygląda podobnie z tym że jest głębiej schowana.

viewtopic.php?f=397&t=95830

A regulacja reflektora mi działa a wtyczka tak jak u Was wisi nie podpięta, więc to nie to.
Forumowicz

Od: 22 sty 2013, 08:55
Auto: 323F BA '94 Z5
Premacy CP '01 FP
6 GY '06 LF
6 GH '08 LF
3 BN '16 PE

Postprzez wojtek-rumia » 4 maja 2014, 11:08

Witam serdecznie.
Przeglądając moją nową mazdę, znalazłem dwie luźne kostki, które dość mocno mnie zaintrygowały. Mam nadzieję, że któryś z kolegów na forum będzie umiał mi powiedzieć, od jakiego ustrojstwa one są i co z nimi zrobić co mi przez to nie działa.
Załączniki
SAM_0733.JPG
Kostka jest przypięta obok zbiorniczka na płyn do spryskiwaczy
SAM_0737.JPG
Ta sama kostka z bliska
SAM_0734.JPG
Kostka którą znalazłem nad pedałami pod kierownicą
SAM_0735.JPG
SAM_0736.JPG
Z tej wiązki wychodzą przewody do tej koski
Ostatnio edytowano 4 maja 2014, 12:58 przez Yard, łącznie edytowano 1 raz
Powód: temat