BJ 1.5 ZLczuć spaliny po otwarciu okna w czasie jazdy

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez Bo_Lo » 30 kwi 2014, 10:44

Jak w temacie,od jakiegoś czasu jak uchyle okno od kierowcy czy pasazera,podczas jazdy czuć spalinami.czasem jest ok,a czasem naprawde mocno daje,zwłaszcza jak jade dynamicznie,hamuje silnikiem itp.
na postoju jest ok,pod maska nawet jak gazuje nic nie śmierdzi.
W ostatnim czasie padła cewka i miałem wystrzał w dolocie(sekwencja) ale nic sie nie rozwaliło,po wymianie cewki auto jezdzi normalnie)
kilka dni temu wymieniłem tłumik który jest w miejscu kata i końcowy ale nic to nie zmieniło.Wydech raczej szczelny,nic nie pierdzi ,ale po weekendzie podjade gdzies do tłumikarzy zeby sprawdzili na 100%.
W googlach wyczytałem że ponoć jest możliwość że gdzieś np w bagażniku uszczelka nie dolega jak powinna i po otwarciu okna zaciąga spaliny do wnętrza.możliwe to?faktycznie czuć mocno z tyłu .
wczoraj np cały dzień było spoko.
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Godzilla is coming...
Klubowicz

Od: 5 lis 2007, 19:59
Auto: bylo:
BF,BG,BJ,subaru impreza,Premacy
jest:
Mazda 5,323f BA BP+T :D
MX5 NB

Postprzez ewemarkam » 3 maja 2014, 15:09

Najprawdopodobniej właśnie z tyłu. Kolega miał kiedyś taki problem co prawda w golfie mk3 kombi ale układ wychechowy to układ wydechowy, dmuchało mu właśnie na połączeniu. Wydech w BJ, jest skręcany w paru miejscach na łączeniach są miedziane uszczelki, może któraś się wypaliła. Można zawsze na łączeniu posmarować pastą uszczelniającą układy wydechowe, może pomoże.
Pogotowie Komputerowe
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Forumowicz

Od: 7 sie 2011, 09:19
Auto: 323F BJ DiTD '99

Postprzez Bo_Lo » 3 maja 2014, 16:29

najprawdopodobniej przyczyną był brak lampki podśw. tablicy rej :|
zaślepiłem wczoraj dziurę po niej(jest dość spora,akurat ta po stronie wydechu.gdzieś zgubiłem ja)
i na razie jest spokój
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Godzilla is coming...
Klubowicz

Od: 5 lis 2007, 19:59
Auto: bylo:
BF,BG,BJ,subaru impreza,Premacy
jest:
Mazda 5,323f BA BP+T :D
MX5 NB

Postprzez ewemarkam » 3 maja 2014, 21:57

Jest to możliwe bo w zasadzie w hatchbacku i kombi strasznie powietrze jest zawirowywane za samochodem, dlatego też tył jest zawsze najbrudniejszy. Ale ważne że załatwiona sprawa.
Pogotowie Komputerowe
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Forumowicz

Od: 7 sie 2011, 09:19
Auto: 323F BJ DiTD '99