Łączniki stabilizatorów, jakie polecacie ?
Jesli kupiles oryginal to bedzie ok ale akurat delphi czesto sa podrabiane i wtedy jakosc "chinska".
-
Przemek323c
Witam. Ja na JGR jeżdżę już sześć lat i nie mają luzów. Tylko gumki popękały. Pozdrawiam
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
No niby bylo wszxystko w opakunku delphi i cena tez nie mala jak za 2 preciki z kolkami na koncach
jesli przetrwaja zimie i dluzej znaczy ze nie madeinchina 
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Witam
Jestem swiezym uzytkownikiem Mazdy 6.
Auto sprowadzone i rozpoczynam uzdatnianie do regularnej eksploatacji.
Moje pytanie czy ktos moze zaopiniowac jak sie spisuja produkty Lemfordera. Pierwszy do wymiany ma trafic lacznik stabilizatora prawy przod...
Jestem swiezym uzytkownikiem Mazdy 6.
Auto sprowadzone i rozpoczynam uzdatnianie do regularnej eksploatacji.
Moje pytanie czy ktos moze zaopiniowac jak sie spisuja produkty Lemfordera. Pierwszy do wymiany ma trafic lacznik stabilizatora prawy przod...
- Od: 9 lis 2013, 09:48
- Auto: MAZDA 6 2.0 B 2004 r.
Ogólnie wszędzie ta firma jest chwalona i się sprawdza, ale co do łączników jest polska firma RAMECH robi takie łącznik koszt smieszny 30zł a ludzie tłuką na tym sporo kilometrów i nic się nie dzieje zresztą masz o tym na forum tylko użyj szukaj 
Co do łączników stabilizatora firmy JGR to przejechałem na nich 50 tyś i zaczęły stukać, gumki popękały i woda zrobiła swoje. Jak najbardziej polecam tę firmę byłem średnio nastawiony ale wytrzymały dwa razy więcej niż liczyłem. Dodam tylko iż lepszy jest sposób kontrowania główki bo nie na imbus w środku ale normalnie na klucz co zdecydowanie ułatwia montaż i demontaż.
nie wiem skąd te rozbieżności, ale ja na łącznikach (tył) firmy JGR zrobiłem 8-9 tys km i się jeden rozleciał. Nie spodziewałem się rewelacji ale zeby aż taki sz.... No chyba że ten jeden mi sie jakiś wybrakowany trafił.
Może miałeś jakieś dodatkowe luzy np na gumach stabilizatora, albo na wahaczach i to dobiło łączniki.
Ja podzielam dobrą opinię – na moich przejechałem ponad 60 tys km i wymieniłem je tylko w związku z pracą przy wahaczach, dla świętego spokoju.
Gdybym nie grzebał przy wahaczach, to dalej pomykałbym na starych łącznikach.
Zamontowałem oczywiście RAMECHA..
Ja podzielam dobrą opinię – na moich przejechałem ponad 60 tys km i wymieniłem je tylko w związku z pracą przy wahaczach, dla świętego spokoju.
Gdybym nie grzebał przy wahaczach, to dalej pomykałbym na starych łącznikach.
Zamontowałem oczywiście RAMECHA..
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
gumy zakładałem nowe Lemfordera razem z łącznikami a zawieszenie sprawdzane i ustawiane... żadnych luzów nie odnotowano. Poza tym wahacz nie powinien mieć na to wpływu choćby był najbardziej rozwalony, to przecież nie zmienia sposobu pracy łączników. Także ta Twoja teoria jest mocno naciągana. Kielichy w łączniku się rozklepały jakby były z plasteliny a nie z metalu. Trzymały one tylko brzegami a nie całą płaszczyzną także nie miałem problemu żeby wyjąć przegub z kielicha A to chyba nie wina zawieszenia...
Twoja teoria jest mocno naciągana
to nie teoria i na pewno nie naciągana..
To są tylko przypuszczenia...
Historie mojej młodości :
Właśnie Właśnie. Można się spotkać z inicjatywą szefostwa danego oddziału, punktu – wiadomo dom, budowa, dzieciaki – studnia bez dna, do zaradnych świat należy.Przemek323c napisał(a):Zebys sie nie zdziwil kiedys
Witam. Posiadam Mazde 6- 2.0.TD z 2004 roku pękł mi prawy tylny łacznik stabilizatora oryginał jest drogi, mechanik poleca mi ( YAMATO – Wahacz zawieszenia koła, tylna oś {TYLNY DRĄŻEK REAKCYJNY LE=PR} MAZDA 6 2002-) iał ktoś już taki montowany jeśli tak to jak się sprawdza?
Numer artykułu w sklepie InterCars: J4944305
Dzieki za wszelkie odpowiedzi.Pozdrawiam.
Numer artykułu w sklepie InterCars: J4944305
Dzieki za wszelkie odpowiedzi.Pozdrawiam.
- Od: 19 maja 2013, 15:53
- Auto: Mazda 6 – Sport Kombi , 2.0 D , 136kW – 2004r.