Zbyt czułe DSC

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez pablo76 » 30 kwi 2014, 18:59

Mój problem jest trochę nietypowy. Wymieniałem komplet gum z tyłu i prawą piastę. Potem oczywiście ustawiona zbierzność przód i tył. Problem polega na tym, że po tych operacjach przy szybszej jeździe na zakrętach włącza się DSC. Żadna kontrolka nie zapala się, ale słychać szuranie i czuć, że auto hamuje na zakrętach. Przy skręcaniu w prawo hamuje lewe, a w lewo prawe koło. Gdy wyłączę przyciskiem DSC OFF na zakrętach jest ok, auto nie hamuje. Co mogło się stać? DSC jest jakby zbyt czułe. Czy jest jakaś kalibracja tego systemu?
Początkujący

Od: 3 sty 2013, 20:55

Postprzez smile » 1 maja 2014, 12:24

Piasta z łożyskiem i z zębatką od ABS-u?!
Forumowicz

Od: 16 lip 2011, 13:38
Auto: M5 CR
M6 GY

Było:
323F BJ RF2A

Postprzez pablo76 » 1 maja 2014, 19:20

Oczywiście z czujnikiem magnetycznym. Tzn łożysko jest namagnesowane impulsowo a czujnik przelozylem ze starego łożyska. Kontrolka żadna się nie pali. Dzisiaj rano doszło dziwne zachowanie pedału hamulca. Stał się miękki. Hamuje dopiero na samym końcu. Wcześniej reagował praktycznie na dotknięcie. Dzisiaj spojrzałem na zbiorniczek płynu i jest troche ponad minimum.
Początkujący

Od: 3 sty 2013, 20:55