NIEBO! napisał(a):ja mam swój patent na kierunkowskaz w lusterkach
Oj, to czekam z niecierpliwością
NIEBO! napisał(a):Czym wierciłeś, że tak równiutko wyszło? Wiem, że jest szablon w zestawie ale w plastiku to może czasem zejść![]()
Początkowo nawiercałem wiertłem 2 mm, a później powiercałem 5. na już prawidłowy wymiar.
NIEBO! napisał(a):Sam jestem ciekawy jak to jest zrobione ... te diody są powciskane tylko?
Tak, wiercisz otwory co ok 1 cm, a diody, że tak powiem wciskasz, bo wiercisz wiertłem 5., a diody mają ok 5.1 mm. Układ jest nieizolowany po to, żeby lepiej dopasował się do indywidualnego lusterka, po zmontowaniu zalewasz całość sylikonem, bądź klejem na ciepło izolując go i zabezpieczając przed wpadaniem do środka.
NIEBO! napisał(a):Ten szczególny układ to 3 rezystory?
Nie do końca
NIEBO! napisał(a):Diody mają płaski łepek?
Jak widać ze zdjęć – tak.
NIEBO! napisał(a):Czy wystają?
Czy będą wystawać zależy od Ciebie. Ja je wciskałem do końca, tak żeby wystawały, bo ładniej to wygląda nie tyle z zewnątrz, ale podczas świecenia. Jeżeli są na równo znacznie bardziej widać, że to pojedyncze diody, bo światło nie rozchodzi się delikatnie na boki.
mmarcis4 napisał(a):Zrób jakieś dobre zdjęcie w dzień żeby było widać jak to zamontowałeś.
NIEBO! napisał(a):Sam chętnie zobaczyłbym fotkę z bliska.
Wedle życzenia
NIEBO! napisał(a):A jeszcze lepiej jeszcze z wnętrza
Nie sądziłem, że ten mod będzie się innym podobał, więc niestety nie mam zdjęcia z wewnątrz ani żadnej fotorelacji. I chyba nie zrobię, bo nie chce znów zakładać tego wkładu, bo wbrew pozorom to montaż jest "nieprzyjemny"

NIEBO! napisał(a):Świetna robota
A dziękuję