Najpierw myślałem, że to od mycia myjką ciśnieniową, lecz teraz to nie jestem pewien od czego wychodzi taki kwiatek.
Problem z uszczelką pod szybą tylną.
Strona 1 z 1
Czy ktoś z użytkowników Mazdy3 BM miał problem z wciśniętą uszczelką pod tylną szybę?
Najpierw myślałem, że to od mycia myjką ciśnieniową, lecz teraz to nie jestem pewien od czego wychodzi taki kwiatek.
ASO zaproponowało mi podklejenie uszczelki silikonem, co wy na to? Czy uważacie, że to dobre rozwiązanie problemu?
Ostatnio edytowano 27 kwi 2014, 12:02 przez Wojtek, łącznie edytowano 1 raz
Powód: interpunkcja
Powód: interpunkcja
- Od: 24 lis 2013, 18:23
- Auto: Mazda 5, Mazda3, Mazda CX5
Moim zdaniem, uszczelka jest wciągana pod szybę...
Samo podklejenie, to leczenie yyyy... tzw. pudrowanie syfa, który wyjdzie później...
Auto na gwarancji, więc ASO nie ma prawa ruszyć palcem (nie powinno) dopóki nie dostaną na to zgody od MMP. To MMP płaci za naprawy gwarancyjne...
Moim zdaniem nalezy poprosić ASO o zrobienie makro zdjęć tego miejsca i sporzadzenie dokładnego opisu. Wysłanie ich do analizy MMP i czekanie na oficjalną odpowiedź.
btw. Myślę, że na gwarancji powinna być wymieniona uszczelka (po dokładnym zbadaniu przyczyny oczywiście).
Samo podklejenie, to leczenie yyyy... tzw. pudrowanie syfa, który wyjdzie później...
Auto na gwarancji, więc ASO nie ma prawa ruszyć palcem (nie powinno) dopóki nie dostaną na to zgody od MMP. To MMP płaci za naprawy gwarancyjne...
Moim zdaniem nalezy poprosić ASO o zrobienie makro zdjęć tego miejsca i sporzadzenie dokładnego opisu. Wysłanie ich do analizy MMP i czekanie na oficjalną odpowiedź.
btw. Myślę, że na gwarancji powinna być wymieniona uszczelka (po dokładnym zbadaniu przyczyny oczywiście).
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Niekiedy "niedoróbka" to efekt przypadku, innym razem recall...
Pamiętajcie, że Mazda3 BM to nowa konstrukcja i napewno znajdą się przypadki chorób wieku dziecięcego...
Najważniejsze jednak w każdym przypadku będzie podejście ASO i samego producenta do sprawy...
Tak, aby przez ten okres przejść bezboleśnie
Pamiętajcie, że Mazda3 BM to nowa konstrukcja i napewno znajdą się przypadki chorób wieku dziecięcego...
Najważniejsze jednak w każdym przypadku będzie podejście ASO i samego producenta do sprawy...
Tak, aby przez ten okres przejść bezboleśnie
Arkana , Renault , Mii
Ja widziałem taką uszczelkę w salonie w samochodzie ekspozycyjnym więc nie jest to jednostkowy przypadek. Ewidentnie zły montaż. Na pewno uszczelka nie została "wciągnięta" podczas eksploatacji auta.
-
maryousz
Każda taką "wciąganą" uszczelkę należy reklamować w ASO... Nie dajcie jej wam wklejać na klej czy silikon...
Jak wielu z was ma/miało ten problem, to raczej jest to problem samej uszczelki/montażu, a nie eksploatacji...

Jak wielu z was ma/miało ten problem, to raczej jest to problem samej uszczelki/montażu, a nie eksploatacji...
Arkana , Renault , Mii
definitywnie jest to wina fabryczna, uszczelka która jest "pianką" pod wpływem słońca-ciepła się dopiero ułożyła tam gdzie miała miejsce i ją wciągnęło do środka, wyjście z tej sytuacji jest niestety tylko takie, aby sprawnie wyciąć całą szybę co nie jest prostą sprawą, aby ten listek-uszczelkę odzyskać lub dać nowy i ponownie zamontować – bardziej na dół, aby mocniej była dociśnięta do karoserii, broń cię boże żadnych sylikonów bo z czasem wyjdzie ruda
- Od: 28 maja 2009, 09:42
- Auto: MX3 K8 '91 black
Strona 1 z 1