Witam,
Mam pytanie o ten silnik. Myślę o zakupie mazdy 3 z roku 2005-2007 z tym silnikiem, moje pytanie czy jest on bardzo awaryjny? Z jakimi naprawami muszę się liczyć kupując model z takim silnikiem?
Mam rozterkę czy kupić Mazdę 3 z takim silnikiem czy Seata Leona w tym samym roczniku z silnikiem 1.9 Tdi 105 KM. Dzięki za Wasze opinie.
Pozdrawiam.
Silnik 2.0 143 KM
Strona 1 z 1
Fiesniak napisał(a):Mam rozterkę czy kupić Mazdę 3 z takim silnikiem czy Seata Leona w tym samym roczniku z silnikiem 1.9 Tdi 105 KM.
Chłopie co Ty porównujesz 2,0 PB do 1,9 tdi

Fiesniak napisał(a):Mam pytanie o ten silnik. Myślę o zakupie mazdy 3 z roku 2005-2007 z tym silnikiem, moje pytanie czy jest on bardzo awaryjny? Z jakimi naprawami muszę się liczyć kupując model z takim silnikiem?
Przeglądnij tematy techniczne (silnik jaki cię interesuje) oraz dział nasz mazdy i odpowiednie tematy użytkowników.
Są Leony z silnikiem 2.0 i 140KM ale są bardzo wadliwe. Natomiast Leon 1.9 TDI po chiptunningu będzie miał około 140-145 KM więc nie jest to taka duża różnica.
Chodzi mi natomiast o to czy lepiej kupić Mazdę z 1.6 110 KM i wykonać chiptunning tak jak w Leonie czy kupić wersję 2.0. Bo być może w tym silniku też są wady konstrukcyjne powodujące, że jest on bardzo awaryjny.
Chodzi mi natomiast o to czy lepiej kupić Mazdę z 1.6 110 KM i wykonać chiptunning tak jak w Leonie czy kupić wersję 2.0. Bo być może w tym silniku też są wady konstrukcyjne powodujące, że jest on bardzo awaryjny.
-
Fiesniak
Masz małe pojęcie o silnikach mazdy a z tego co piszesz wnioskuję że interesuje cie diesel który ma swojego buta. Kup lepiej leona 1,9 praktycznie brak turbo dziury jest mniej awaryjny od 2,0.
Sam mam mazdę 1,6 i Ibizę 1,9-te silniki są bardzo podatne na modyfikację. Z mazdą już tego nie zrobisz, szczególnie z silnikiem 1,6 co do mazdy 2,0 spali ci dużo w stosunku do Leona. Moja Ibiza nawet w trasach (900km prędkości 140-180km/h) mieści się w 6l przy mocy w granicach 180KM (w granicach bo turbo pada)
Przeszukaj sobie dział o silnikach diesla i będziesz wiedział wszystko.
Sam mam mazdę 1,6 i Ibizę 1,9-te silniki są bardzo podatne na modyfikację. Z mazdą już tego nie zrobisz, szczególnie z silnikiem 1,6 co do mazdy 2,0 spali ci dużo w stosunku do Leona. Moja Ibiza nawet w trasach (900km prędkości 140-180km/h) mieści się w 6l przy mocy w granicach 180KM (w granicach bo turbo pada)
Przeszukaj sobie dział o silnikach diesla i będziesz wiedział wszystko.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Strona 1 z 1