jaki silnik będzie pasował do MAZDA 323F 1.8 92r.
Po obecności katalizatora – jeśli jest, to autko (wyprodukowane 1991-1994) ma fabrycznie 128 PS, jeśli nie ma, to oznacza to wcześniejszą wersję (1989-1991) o mocy 138 PS. Różnicy 10 koni podczas jazdy chyba się nie wyczuje, w każdym razie ja bym chyba nie potrafił.
- Od: 8 lip 2005, 20:39
- Auto: Mazda 323F BG B6e
IMHO po obecności katalizatora. Przy czym to nie działa w drugą stronę, wyjęcie katalizatora z silnika, który był pod niego zaprojektowany, nie da przyrostu mocy o 10KM. O ile w ogóle da jakiś stały przyrost.
poprawka:
1989-1991- 138KM
1991-1995- 128KM
GofNet napisał(a):w/g materiałów na Naszej stronie
Co kto woli. Mnie F'ka się podoba pod warunkiem, że ma opuszczone światła. Jak jednak otworzy ślepia, to traci swój urok – w/g mnie wtedy 323 BG jest ładniejsza. Tyły obie mają OK.Nie ulega jednak wątpliwości, iż najładniejszą rynną Mazdy sprzed 2000 roku jest 323F BAshady napisał(a):323 nie ma wyglądu jak 323f

Pozdrawiam
..::GofNet::..
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
No SWAP się udał. Silniczek elegancki, wszystko smiga i lata jak powinno. Mam problem tylko z przegubami. Kupilem w InterCars, okazało się że nie pasują. hehh w poniedzialek wymienie. Wazne ze silniczek lata... 
- Od: 17 mar 2006, 18:40
- Auto: Mazda 323F BG 1.8i 16V SOHC
Silniczek krokowy??? A gdzie to dokladnie jest???
) jestem z Lubartowa... okolice Lublina.
Do sprzedania mam dużo dobrych części z silnika. Wtryski, głowica, Bloki. Lub cały.
Jeszcze silnika nie rozbierał ale prawdopodobnie panewka się przekręciła, lub coś się stało z wałem.... albo coś innego. Jak rozbiorę stary silnik to pochwale sie co jest zle:)
Do sprzedania mam dużo dobrych części z silnika. Wtryski, głowica, Bloki. Lub cały.
Jeszcze silnika nie rozbierał ale prawdopodobnie panewka się przekręciła, lub coś się stało z wałem.... albo coś innego. Jak rozbiorę stary silnik to pochwale sie co jest zle:)
Silniczek krokowy znajduje się bezpośrednio pod przepustnicą i jest podłączona do niego kostka elektryczna bodajże z dwoma kablami.
Jeżeli był dobry to miałeś wolne obroty w porzednim silniku i podczas rozgrzewania obroty spadały do ok.800-900rpm.,gdy puszczałeś gaz to nie szarpał.A najlepiej sprawdzić wyjmując go z poprzedniego silnika i podpiąć pod kostkę w obecnym ,na pracującym silniku ,powinien wtedy być słyszalny taki dziwny dżwięk w postaci cyknięcia.
Jeśli jest dobry to ile za niego chcesz?? Tylko nie żdzieraj za bardzo
Jeżeli był dobry to miałeś wolne obroty w porzednim silniku i podczas rozgrzewania obroty spadały do ok.800-900rpm.,gdy puszczałeś gaz to nie szarpał.A najlepiej sprawdzić wyjmując go z poprzedniego silnika i podpiąć pod kostkę w obecnym ,na pracującym silniku ,powinien wtedy być słyszalny taki dziwny dżwięk w postaci cyknięcia.
Jeśli jest dobry to ile za niego chcesz?? Tylko nie żdzieraj za bardzo

- Od: 18 kwi 2004, 21:52
- Auto: Mazda 6 GH MZR-CD Wagon
Jest dobry. Nie mam pojecia ile moze kosztowac. Zaproponuj cene.
A bywasz w warszawie? Zorientuję się ile to może być warte i umówimy się co do kupna.Myślę,że chyba byś mógł to mi wysłać za pobraniem...
Aha i sprawdż czy na przepustnicy a konkretnie od góry patrząc jest napis BP01??
Aha i sprawdż czy na przepustnicy a konkretnie od góry patrząc jest napis BP01??

- Od: 18 kwi 2004, 21:52
- Auto: Mazda 6 GH MZR-CD Wagon
Jest BP01. Moge wysłać za pobraniem. Mam kolege ktory studiuje w Wawie zaocznie i w weekendy bywa w Warszawie. Moge mu to dać i sie jakos gdzies... ustawicie w Warszawie.
nie mam mikrofonu. gg 2233911
70zl
Ok. Ja dzisiaj do niego zadzwonie i Ci powiem co i jak. podaj mi tylko swoj numer telefonu.
Mazda zrobiona
)
+ SWAP silnika
+ olej Castrol GTX Magnatec 10W40
+ Nowe przeguby
+ Filtr powietrza, oleju
+ Elektryka
Silnik cichutko pracuje, spalanie paliwa zmalało, poprawiły się osiągi.
Wiem już ile kosztuje ludzka głupota.... teraz będę bardziej dbał o autko
Pozdrawiam.
+ SWAP silnika
+ olej Castrol GTX Magnatec 10W40
+ Nowe przeguby
+ Filtr powietrza, oleju
+ Elektryka
Silnik cichutko pracuje, spalanie paliwa zmalało, poprawiły się osiągi.
Wiem już ile kosztuje ludzka głupota.... teraz będę bardziej dbał o autko
Pozdrawiam.
Ile?krzysioh4 napisał(a):Wiem już ile kosztuje ludzka głupota
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd