Dziwne zachowanie obrotów silnika
1, 2
Ah nie wspominałem o tym, nie było juz czasu ostatnio i w tym tygodniu przepustnica właśnie bedzie czyszczona. To jedyny element, który nie został wyczyszczony. Zdam relację czy odnotowano poprawę, jeśli nie to chyba serio pierwsze co wymienie to kable.
Najpierw sprawdź kable, może nie wymagają wymiany. Najprostszym sposobem jest zroszenie ich woda aby sprawdzić przebicie.
Soul of Motion ...791 791 600...
*White* napisał(a):Najpierw sprawdź kable, może nie wymagają wymiany. Najprostszym sposobem jest zroszenie ich woda aby sprawdzić przebicie.
Już pisałem o kablach. NGK nie świeciły a się skiepściły:( Dobrą metodą sprawdzenia poprawności WN jest wykręcenie każdej świecy i porównanie koloru – powinien być identyczny. Jak przebija kabel albo izolacja świecy to zaraz to widać. Jak jest inny kolor elektrody to przyjrzeć się dokładnie porcelance – u mnie widać było takie zarysowania. Zazwyczaj wówczas do wymiany kable:( Wymiana świecy była chwilowa z nową po 100km robiło się to samo.
szerokości
grzech
grzech
1, 2