LICZNIK Z OBROTOMIERZEM DO AUTA BEZ OBROTOMIERZA

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez djkiter » 21 kwi 2014, 00:15

Witam posiadam MAZDE 323F BJ 99r. 2.0D 71km z licznikiem bez obrotomierza.
Mam pytanie czy do takiego autka mogę dokupić licznik z wersją z obrotomierzem np. taki
<co?> <co?> <co?>
Zdjęcia mojego licznka i kabli do niego wyglądają następująco(są 3 wtyczki):

Czekam z niecierpliwością na rady.
Pozdrawiam
djkiter

Postprzez Miron-Ww » 22 kwi 2014, 09:55

Wtyczki i wiązki są uniwersalne , powinno pasować i nawet działać.
Żyję po to aby jeździć , jeżdżę po to aby żyć
Forumowicz

Od: 18 lip 2010, 06:16
Auto: Mazda 6 , 2.3 Benzyna
2007r Lift

Postprzez djkiter » 24 kwi 2014, 11:08

No to dobra dzięki za odpowiedź, kupuje jak dojdzie i będą problemy dalej będę się wypytywał :D
djkiter

Postprzez ewemarkam » 25 kwi 2014, 20:18

A do ilu masz wyskalowany prędkościomierz?
Pamiętam ojciec w 323p BA też wymieniał licznik bo chciał mieć obrotomierz, i dopiero licznik z odpowiednio rocznikowej 626 pasował tzn działało wszystko, jak wsadził z BJ to niestety ale obrotomierz nie działał. Wiem że ma jakieś teraz jeszcze problemy bo miał prędkościomierz chyba do 200 a teraz do 220 i coś mu przekłamuje.
Pogotowie Komputerowe
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Forumowicz

Od: 7 sie 2011, 09:19
Auto: 323F BJ DiTD '99

Postprzez djkiter » 28 kwi 2014, 09:58

Też na 220 mam, ogółem już zamontowałem wszystko działa sprawnie tylko parę lampek powypalanych to ze starego sobie przełożę. No i świeci mi się ciągle kontrolka od poduszek/pasów bezpieczeństwa musze zobaczyć w czym problem oraz miga mi kontrolka ciągle od chyba immobilazera?? (licznik był z DITD) a ja bez turbo mam autko.
djkiter