Telefony komórkowe
Widzę, że siedzicie w temacie... Od dawna użytkuję nokie e-serie (e52, E71, E72 obcnie E6). Niby E6 spełnia wszystkie moje wymagania dotyczące telefonu, bateria dalej w doskonałej formie i chętnie bym wziął taką nową ale operator usilnie chce mnie obdarować "dotykowcem"
Od telefonu oczekuje tego co powinien mieć telefon oraz w miarę dobrego aparatu,nawigacji, łatwego dostępu do e-mail, office + pdf, ogarniająca przeglądarka www i choć 3/4 dni pracy na baterii. Android czy WP obojętnie. Max to 4.7"
Mam takie opcje:
Nokia Lumia 925 – solidnie wykonany (tylko 16GB pamięci i brak slotu na kartę
,dobra darmowa nawigacja ale czy pomieści mapy 6/7 państw i kilku aplikacji które na WP ważą sporo, do zdjęć itp. mamy skydrive chyba do 8GB)
Huawei Ascend P6 – chyba najlepsze parametry z porównywany ale nie wiem czy na pewno potrzebuje prądożernego 4-rdzeniowca w telefonie
Sony Xperia Z – za wielkie to
Galaxy S4 mini bateria nie powala na kolana
Sony Xperia SP – wydaje się dość ciekawy i bateria spora.
Może ktoś ma/macał/porównywał itp. te telefony ?

Od telefonu oczekuje tego co powinien mieć telefon oraz w miarę dobrego aparatu,nawigacji, łatwego dostępu do e-mail, office + pdf, ogarniająca przeglądarka www i choć 3/4 dni pracy na baterii. Android czy WP obojętnie. Max to 4.7"
Mam takie opcje:
Nokia Lumia 925 – solidnie wykonany (tylko 16GB pamięci i brak slotu na kartę

Huawei Ascend P6 – chyba najlepsze parametry z porównywany ale nie wiem czy na pewno potrzebuje prądożernego 4-rdzeniowca w telefonie

Sony Xperia Z – za wielkie to
Galaxy S4 mini bateria nie powala na kolana
Sony Xperia SP – wydaje się dość ciekawy i bateria spora.
Może ktoś ma/macał/porównywał itp. te telefony ?
Żaden smartphone z WP nie zapewni Ci tyle dni pracy ile oczekujesz, to są pożeracze energii, a od XPERIA SP trzymaj się z daleka – bardzo wolna pamięć flash powoduje, że momentami używanie tego telefonu to katorga. Huwaei słabo z baterią, Xperia Z tak sobie, ale jak już sam dodałeś, jest zbyt wielki.
Przy Twoich wymaganiach zrezygnuj z tego co sugeruje operator i weź klasyczny telefon.
Przy Twoich wymaganiach zrezygnuj z tego co sugeruje operator i weź klasyczny telefon.
Li Mu Bai napisał(a):Żaden smartphone z WP nie zapewni Ci tyle dni pracy ile oczekujesz,
Przy takim użytkowaniu to żaden smartfon (ten bez WP również) tego nie zapewni
Li Mu Bai napisał(a):to są pożeracze energii
Nic takiego po lumi 620 nie zauważyłem. Dwa dni spokojnie, a dziennie dzwonię i odbieram kilkanaście/kilkadziesiąt rozmów, sporo przez zestaw BT.
Byłem zobaczyć na żywo ww. telefony i tak:
Jeszcze moja uwagę zwróciły: BlackBerry Q5, BlackBerry Z10 wykonanie ok, obsługa dość specyficzna a bateria dalej słaba...
Jeszcze z tych lepiej wykonanych zostaje HTC one Zostanie przyzwyczaić się do codziennego ładowania
Jak dla mnie brakuje mu tylko dobrej baterii. Śmiga wszystko płynnie, nawigacja, e-mail, internet. WP bardzo intuicyjny jak dla mnie.Luk@s napisał(a):Nokia Lumia 925
Co mnie zaskoczyło? Wykonanie – świetne. Marka kojarzyła mi się z jakimś tanim bublem a tu jest jakość na wysokim poziomie. Android nie przypadł mi do gustu – zapewne kwestia przyzwyczajeniaLuk@s napisał(a):Huawei Ascend P6
Nie wiem jak można się tak jarać tymi S3/4 mini. Chińskie zabawki nic więcej. Przekreślam Samsungi wszystkie – poza Solid.Luk@s napisał(a):Galaxy S4 mini

faktycznie raz chodzi wyśmienicie a zaraz łapie zwiechy – odpada.Luk@s napisał(a):Sony Xperia SP – wydaje się dość ciekawy i bateria spora.
Chętnie ale... nie znalazłem dobrze wykonanego telefonu spełniającego moje oczekiwania w ofercie operatora.Li Mu Bai napisał(a):weź klasyczny telefon
Jeszcze moja uwagę zwróciły: BlackBerry Q5, BlackBerry Z10 wykonanie ok, obsługa dość specyficzna a bateria dalej słaba...
Jeszcze z tych lepiej wykonanych zostaje HTC one Zostanie przyzwyczaić się do codziennego ładowania
Luk@s z nowej trójki, którą wymieniłeś, HTC One świetny fon, kiepskawy aparat, bateria taka sobie. BB Z10, tu masz zakamuflowanego Androida w postaci nowego systemu BB.
Przyjrzyj się czy ten BlackBerry Q5 Ci nie podejdzie, bo tam możesz być zadowolony z baterii – zalezy oczywiście ile byś z niego korzystał :
Przyjrzyj się czy ten BlackBerry Q5 Ci nie podejdzie, bo tam możesz być zadowolony z baterii – zalezy oczywiście ile byś z niego korzystał :
Hej.
Bawił się ktoś telefonem Overmax Vertis 02 ?
Kolega ostatnio kupił, miałem w ręku tylko chwilę, wyglada całkiem znośnie, matryca jak najbardziej ok.
Czekam na info o baterii. Według opinii ma on całkiem dobry akumulator w porównaniu z inną chińszczyzną.
Ogólnie 450 netto za 5 cali z aparatem 8M i możliwością instalacji 2 SIM, to chyba oferta nie do przebicia, biorąc po uwagę iż telefon GSM w chwili obecnej to i tak maks rok
Jeszcze zastanawiam się na Kruger&Matz Live. Też w podobnej kwocie ale odrobinę mniejszy.
Bawił się ktoś telefonem Overmax Vertis 02 ?
Kolega ostatnio kupił, miałem w ręku tylko chwilę, wyglada całkiem znośnie, matryca jak najbardziej ok.
Czekam na info o baterii. Według opinii ma on całkiem dobry akumulator w porównaniu z inną chińszczyzną.
Ogólnie 450 netto za 5 cali z aparatem 8M i możliwością instalacji 2 SIM, to chyba oferta nie do przebicia, biorąc po uwagę iż telefon GSM w chwili obecnej to i tak maks rok
Jeszcze zastanawiam się na Kruger&Matz Live. Też w podobnej kwocie ale odrobinę mniejszy.
..::Born To Rise Hell::..
JohnnyB napisał(a):Ogólnie 450 netto za 5 cali z aparatem 8M i możliwością instalacji 2 SIM, to chyba oferta nie do przebicia, biorąc po uwagę iż telefon GSM w chwili obecnej to i tak maks rok
Jest masa gównianych chińczyków w tej cenie. Czasami pewnie można w tym znaleźć coś ciekawego. Ja bym jednak nie kupił czegoś, co nie ma wsparcia choćby xda-developers. Kwiatki w software wyjdą i zostaniesz na lodzie ze słuchawką, którą raczej trudno będzie odsprzedać
DualSim ma w zasadzie każdy chińczyk. Przejrzyj Aliexpress, to znajdziesz pewnie takich telefonów setki, za pół tej ceny
Brat sie kiedys skusil na klona iphonea.tel sam wysylal smsy na jakies platne numery u skosnookich ,czasem tez sam wlaczal transfer danych i cos sciagal. Po trzeciej zjedzonej karcie za 30zl zostal odmownie wyeb@ny:-D
Wysłane z mojego WT19i
Wysłane z mojego WT19i
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Ali Ali... Lockas, setki modeli są, wsparcia xda nie muszą mieć, bo mają pokaźne zaplecze małych chińskich möźdżkow na tamtejszych forach, problem jest z nimi taki, że wybierając mniej znany model, później zostaje się z palcem w nocniku jak np pęknie Ci ekran, sam to przerabiałem. Dlatego osobiście przy takich cenach polecam polsko-chińskie wytwory, bo i gwara na miejscu i części sa jeszcze dostępne. Recenzowalem insignie 5 od goclevera i powiem, że mi osobiście tylko wielkość 5 cali przeszkadzała 
Jeśli ktoś nie musi mieć dualsim to powinien się zainteresować moto g, bo za tę kasę nie znajdzie nic lepszego, a dodatkowo telefon fabrycznie pokryty jest liquipelem, przez co elektronice nie straszna woda i na baterii tez długo umie działać, dzięki snapkowi na cortexach a7 (mniej wydajne,ale bardziej energooszczedne) Do kupienia w uk od 110F a w Pl dzięki play także za niewiele więcej, bo od 600 zł
Jeśli ktoś nie musi mieć dualsim to powinien się zainteresować moto g, bo za tę kasę nie znajdzie nic lepszego, a dodatkowo telefon fabrycznie pokryty jest liquipelem, przez co elektronice nie straszna woda i na baterii tez długo umie działać, dzięki snapkowi na cortexach a7 (mniej wydajne,ale bardziej energooszczedne) Do kupienia w uk od 110F a w Pl dzięki play także za niewiele więcej, bo od 600 zł
Li Mu Bai napisał(a):HTC One świetny fon, kiepskawy aparat, bateria taka sobie
jak ktoś pisze takie rzeczy to czuje się osłabiony ocenianie aparatu po ilości pikseli nie sprawdzając co tak naprawde oferuje to jest to na czym żerują producenci, magia liczb. 4Mpix to nie dużo ale za to ma chociażby optyczną stabilizacje obrazu, wiadomo tez że nie ma co liczyć na zdjęcia jak z lustrzaniki bo matryca to zwykle BSI
Mam służbowego BB Q5 i jestem zadowolony z tej słuchawki choć na początku byłem dość sceptycznie nastawiony do takich wynalazków może podszedł mi do gustu ze względu na podobieństwa do Androida z którym mam już dość długo do czynienia. Przy nienachalnym korzystaniu bateria trzyma 3 dni w użytkowanie wchodzi tez internet i synchronizacja poczty w czasie rzeczywistym. Nawet głośniczek jest elegancki chociaż w oryginalnym etui jest mocno tłumiony przy zamkniętej przedniej części. Za to do użytku biznesowego to jest prężny telefon i nie ma na nim zwisów także mogę go polecić do pracy
Co do Motoroli to nie będę zbyt dużo spekulował bo nie miałem dobrej opinii o produktach tej marki zresztą znajomi tez nie wspominają ich dobrze. A teraz na pewno stanieją bo cały dział odpowiedzialny za telefony komórkowe motoroli został odsprzedany chińskiego Lenovo za 1/4 ceny którą google wyłożył za motorola mobility w 2011r
- Od: 22 maja 2010, 12:43
- Auto: 323F BA / Z5 '97 + BRC SeQuent MY10 & Triumph Speed Triple 955i SE
Garbage a gdzie ja coś powiedziałem o pixelach aparatu htc one? Nie napisałem że ma ich mało, tylko że aparat jest słaby. Wiadomo że nie chodzi o liczby, ale o jakość zdjęć i tu niestety wcale z One nie jest najlepiej, nie tak jak powinno to być we flagowym modelu.
Wbrew temu co chciało pokazać htc, na wykonanych zdjęciach nawet widać brak tych megapixli, zwłaszcza na szczegółach, za to bardzo fajnie wychodzą zdjęcia z hdr i sporą różnicą światła.
I nie porównuj telefonu do lustrzanki,nawet nie wspominaj o takich porownaniach, bo innym się słabo zrobi
Z ciekawości, miałeś w ogóle kontakt z htc one, czy tylko z opowiadań?
Jeśli już wspominasz o sprzedaży Motoroli Lenovo i mówisz że zapłacili tylko 1/4 tego co dało Google, tak jakbyś chciał ubliżyc tej marce, to powiedz że wraz ze sprzedażą firmy google nie sprzedalo patentów Motoroli, a te właśnie stanowily wartość dla nich najważniejszą
Wbrew temu co chciało pokazać htc, na wykonanych zdjęciach nawet widać brak tych megapixli, zwłaszcza na szczegółach, za to bardzo fajnie wychodzą zdjęcia z hdr i sporą różnicą światła.
I nie porównuj telefonu do lustrzanki,nawet nie wspominaj o takich porownaniach, bo innym się słabo zrobi
Z ciekawości, miałeś w ogóle kontakt z htc one, czy tylko z opowiadań?
Jeśli już wspominasz o sprzedaży Motoroli Lenovo i mówisz że zapłacili tylko 1/4 tego co dało Google, tak jakbyś chciał ubliżyc tej marce, to powiedz że wraz ze sprzedażą firmy google nie sprzedalo patentów Motoroli, a te właśnie stanowily wartość dla nich najważniejszą
Li Mu Bai napisał(a):problem jest z nimi taki, że wybierając mniej znany model, później zostaje się z palcem w nocniku jak np pęknie Ci ekran, sam to przerabiałem.
Kupując coś za 80-100$ (bo tyle jest warto to co w PL sprzedają za ~500-600zł) nawet nie brałem gwarancji czy naprawy pod uwagę
Li Mu Bai napisał(a):Jeśli ktoś nie musi mieć dualsim to powinien się zainteresować moto g, bo za tę kasę nie znajdzie nic lepszego,
I tu się zgadzam, zdecydowanie lepiej kupić coś markowego, ze wsparciem. A Moto g, to taki prawie nexus 4. Wg mnie świetny telefon w tej cenie.
Garbage1989 napisał(a):Co do Motoroli to nie będę zbyt dużo spekulował bo nie miałem dobrej opinii o produktach tej marki zresztą znajomi tez nie wspominają ich dobrze.
To już nie jest ta motorola co kiedyś. Wg mnie nowe słuchawki (których i tak jest mało) wyraźnie się poprawiły. Chociaż ja osobiście ze starej Milestone byłem bardzo zadowolony i nadal uważam, że poza Nexusem, którego mam obecnie to był najlepszy smartfon z androidem jakiego posiadałem. A miałem już tych urządzeń chyba 8 czy 9.
Małe OT:
Li Mu Bai napisał(a):bo mają pokaźne zaplecze małych chińskich möźdżkow na tamtejszych forach
Ostatnio sporo buszuje po Ali. Znalazłem jakiś zamiennik nawigacji do Laguny III oparty o windows CE, z wifi, bt itd. Jednak był to zestaw skierowany do posiadaczy Lagun bez fabrycznej nawigacji. Fajny zestaw do kompletnego swapa. Zapytałem, czy coś takiego podejdzie do mojej wersji, ponieważ ja posiadam fabryczną nawigację. Chińczyk zaprzeczył, ale poprosił o dokładne dane mojej nawigacji i stwierdził, że zbada rynek i może za pół roku się odezwie z gotowym produktem. Uwielbiam ich za to
A o to ten zestaw i zdjęcia jak pogodzić nawigację z fabrycznym radiem
http://www.aliexpress.com/item/WinCE-6- ... 42682.html
Li Mu Bai napisał(a):Z ciekawości, miałeś w ogóle kontakt z htc one, czy tylko z opowiadań?
Miałem do czynienia w zasadzie przez chwile jak złapałem go w ręke w sklepie wiec czasu na testy w plenerze nie było
a na stanie mam DHD z Miui na pokładzie
Li Mu Bai napisał(a):Jeśli już wspominasz o sprzedaży Motoroli Lenovo i mówisz że zapłacili tylko 1/4 tego co dało Google, tak jakbyś chciał ubliżyc tej marce, to powiedz że wraz ze sprzedażą firmy google nie sprzedalo patentów Motoroli, a te właśnie stanowily wartość dla nich najważniejszą
Tylko patenty stanowiły dla googla wartość ze względu na otwarty konflikt z microsoftem który i tak za swoje patenty bierze ok 20$ od każdego telefonu z Androidem
Heh.... mój brat jest jakimś tam abasadorem nokii, dziś miał jakąś 6 calową nokię...do testów i powiem ze ta winda to całkiem ciekawy system. Próbowałem to zmęczyć i nawet mimo dwóch procesorów i 1g ramu chodziło płynnie przy filmach grach i dziwnych aplikacjach.......i nawet z tego się dało gadać :–).....
Musze go zmęczyć aby i coś takiego załatwił :–)
Musze go zmęczyć aby i coś takiego załatwił :–)
..::Born To Rise Hell::..
z tym jak jest komercyjny i zamkniety na ingerencje użytkowników powinien mieć stabilność iOS ale jak ktoś miał do czynienia z WP to wie jak jest, ja poważam to dzieło do wersji 6.5 bo jeszcze się dało namodzić i HTC touch diamond z tym systemem używa matka i naprawde dzielnie znosi długie sesje w FreeCell'a