Przeróbka tylnych lamp z EU na A-spec – Mazda6 GG/GY
Chyba, że tak. Myślałem, że oprawka z przeciwmgielnego po przełożeniu do prawej lampy będzie się nadawać do tego, żeby zrobić w niej pozycję.
Sorry, ale z elektryki jestem totalnie ciemny
Sorry, ale z elektryki jestem totalnie ciemny

-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
To wiem. Myślałem, że żarówka dwuwłóknowa może świecić po prostu cały czas tą niższą mocą (5W).
Z resztą to już nie istotne, bo udało mi się właśnie wyrwać te oprawki, więc będzie symetrycznie
Tak czy siak, dzięki za porady
Z resztą to już nie istotne, bo udało mi się właśnie wyrwać te oprawki, więc będzie symetrycznie
Tak czy siak, dzięki za porady
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
zemoj napisał(a):Myślałem, że oprawka z przeciwmgielnego po przełożeniu do prawej lampy będzie się nadawać do tego, żeby zrobić w niej pozycję.
Oczywiście, że będzie się nadawać;p
Ja ją użyłem:) Wsadziłem w nią żarówkę dwuwłóknową z przełożonymi drucikami w tej żarówce by dotykały tylko te 5W
- Od: 25 sty 2009, 23:08
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 16v 2003r.
teraz ja mam problem. Dostałem lampy JDM, tutaj już są oprawki pod tą modyfikację, ale niestety brak mi jeszcze wtyczki żeby to zagrało jakoś po ludzku. Macie jakieś pomysły jak mogę ten problem rozwiązać?
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Zorientuj się, czy gdzieś w Twojej okolicy nie ma jakiegoś szrotu z częściami do Mazd. Jak ja zmieniałem na A-spec to goniłem po te wtyczki 50 km ale warto było 
BTW. Jakoś szybko Ci przyszły te gadżety...
BTW. Jakoś szybko Ci przyszły te gadżety...
Yo, mr. White!
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
no chyba masz racje, dodatkowo jestę kretynę, bo dopiero teraz zaczaiłem, że tam jest taka sama wtyka jak do regularnych pozycji/stopów
zz tego wynika, że potrzebuję takie dwie, bowiem pewnie w "serii" EU jest jakaś inna? może ktoś to potwierdzić?
Tak to u mnie wygląda.
Tak to u mnie wygląda.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Potrzebujesz kostek 3-pinowych ze świateł pozycja/stop (dla żarówek dwu-włóknowych). Musisz gdzieś kupić oprawki z wtyczkami, bo samych wtyczek raczej nikt nie sprzeda. Zapytaj zemoja gdzie brał do naszych 6'tek.
Jest jeszcze druga opcja – na każdy przewód zakładamy wsuwki i zamiast kostek będziesz miał wsuwki. Tylko żeby nie było kaszany to jakoś ładnie je zarobimy.![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Jest jeszcze druga opcja – na każdy przewód zakładamy wsuwki i zamiast kostek będziesz miał wsuwki. Tylko żeby nie było kaszany to jakoś ładnie je zarobimy.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Jak znajdziemy takie, które wchodzą na wcisk to tak.
Jak przerabiałem swoje, to skoczyłem do najbliższego warsztatu co naprawiają powypadkowe i dostałem za free kostki z kabelkami, z oprawką, bo i tak wywalają na śmietnik. Nie wiem od czego były ale nie od M6 – trochę jakby z lepszymi uszczelnieniami. Tylko się podpiąłem pod oryginalne szybkozłączkami. Śmiga już ok dwa lata i nie odpadło.
- Od: 17 gru 2009, 00:29
- Auto: M6 2,0 GY 136KM (~160KM) '05
Jazz 1,4 83KM '05
S-max 1,6 160KM' 12
Ja musiałem lampy przerabiać ,poszerzać wejście na żarówkę , a zastosowałem takie cuda http://xtremeleds.otwarte24.pl/383,Opra ... 7-z-kablem
Już rok pomykam
Już rok pomykam
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
Dzisiaj spotkalem taką Madzie z tylnymi swiadlami diodowymi/ledowymi. Pierwszy raz cos takiego widzialem, efekt calkiem fajny, a moje pytanie brzmi czy ktos z Was cos takiego widzial? Czy to przerobka czy orginał dostepny na rynku?
Mazda, najlepszy przyjaciel człowieka.
- Od: 5 mar 2009, 22:15
- Auto: Mazda 6 2.0/141 KM (benzyna) czerwona perła, 2004 r.
Do tej pory widziałem tylko takie (ale przyciemnione) do GG.

Mi się wydaje, że użytkownik srebrnego kombi postanowił samemu zrobić coś takiego. Jeżeli tak, to powinien jeszcze środki lamp walnąć na czarno.

Mi się wydaje, że użytkownik srebrnego kombi postanowił samemu zrobić coś takiego. Jeżeli tak, to powinien jeszcze środki lamp walnąć na czarno.
Yo, mr. White!
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
Przemysław napisał(a):Do tej pory widziałem tylko takie (ale przyciemnione) do GG.
Tez lampy są marzeniem 3/4 posiadaczy GG na forum