Mazda MX-3 PRECIDIA EC 'KL-DE' '94 GRATY NA SPRZEDAŻ
Jeśli tylko będziesz miał zapał do działania to małymi krokami doprowadzisz sobie samochód do takiego stanu jaki będziesz chciał
Chętnie bym zobaczył to cacko na żywo
Toż to niedaleko mnie, a do EBE wybieram się od lat na przejażdżkę
to będzie okazja. Możecie dać jakieś namiary na ten zlot? 

Chętnie bym zobaczył to cacko na żywo
Bełchatów?honda2911 napisał(a):witek a co nie chwalisz się każdemu że bedzie zlot mx3 w maju na wawrzkowiźnie koło bełchatowa

- Od: 10 lut 2014, 00:13
Wiosenne porządki
Muszę brać się za silnik, ale niestety na chwilę obecną kasa się skończyła i czasu też za wiele nie ma. Jak spojrzałem na misę to się przeraziłem
Nie polecam takiego obniżania przodu na nasze drogi

-
artysta-kombinator
- Od: 18 paź 2013, 19:38
- Auto: Jest:
Mazda RX-8 231HP
Było:Mazda MX-3 "Precidia" KL V6
Mazda MX-5 NB
Kurde boska jest po prostu 

Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
Fajnie że się podoba
Lampy zostają
jak je malowałem, to jeździłem trochę na oryginalnych USDM'ach i na żywo lexy wygrywają
W nocy wygląda dobrze jak świecą podwójnie. Wydech już miał być inny, ale niestety gościu się rozmyślił. Autko na zdjęciach wygląda ładnie, a tak naprawdę roboty przy nim tyle że kasy nigdy za dużo
Na pierwszy ogień teraz idzie ogarnięcie silnika klde oraz zawieszenie, bo dzisiejszego wieczoru wykończyłem amorki z przodu oraz gumy na wahaczach
Hamulce też się nie spisują, bo parę hamowań z 140-150 i guma się z nich robi... Jest motywacja do działania
Fotki na dużych felgach będą gdzieś za 2 tygodnie jak dostanę opony
A co do Czaplinka to miałem jechać, ale koszty zrobienia MX'a mnie przerastają...
Fotki na dużych felgach będą gdzieś za 2 tygodnie jak dostanę opony
-
artysta-kombinator
Mazda RX-8 231HP
Mazda MX-5 NB
Mam przykrą, a dla niektórych może i dobrą wiadomość, mazda idzie na graty. Więc wszystko jest do sprzedania, silnik kl-de, silnik k8, lotka, kierownica, komplet odnowionych spreżyn H&R lexusy i wszystkie części z auta. Podjąłem taką decyzje ponieważ auto pochłonęło za dużo pracy a efektów nie widać.
Przypadkiem też wpadłem na pomysł że zanim potnę ją do końca sprawdzę jak będzie wyglądała taka wersja

Co myślicie?

Przypadkiem też wpadłem na pomysł że zanim potnę ją do końca sprawdzę jak będzie wyglądała taka wersja

Co myślicie?
-
artysta-kombinator
Mazda RX-8 231HP
Mazda MX-5 NB
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
I tak nikt nie uwierzyl ;d
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
U mnie w ostatnim czasie nic nowego się nie dzieje, ciągle powolne zbieranie gratów do swapu i remontu zawieszenia. Jedyna zmiana przy aucie to w ubiegłym tygodniu przerzuciłem na setup letni 
Nawet nie miałem gdzie zrobić zdjęć to cykłem coś przed domem. Zdjęcia nie oddają efektu, na żywo koła fajnie pasuja do mx'a, szczególnie jak się powoli toczy :p

Tył stoi jak w terenówce, miałem zakładać springi H&R'a ale odpuściłem z powodu tego że posypały się praktycznie wszystkie amorki i jest inny pomysł na zawias.
Plany na najbliższy czas:
-POLERKA!!
-zakup kompletu poliuretanów,
-dopasowanie gwintu,
-uspawanie wydechu 2.5 cala na jednym końcowym tłumiku przelotowym,
-montaż silnika kiedy zakupię sprzęgło oraz przeguby
-budowa CAI na stożku ukrytym pod zbiornikiem wyrównaczym,
Wiadomo dojdzie pełno innych pierdół do kupienia jak płyny, oleje, świece, przewody WN, kopułka itp. Wolę mieć wszystko skompletowane i dopiero ruszyć ze swapem
Nawet nie miałem gdzie zrobić zdjęć to cykłem coś przed domem. Zdjęcia nie oddają efektu, na żywo koła fajnie pasuja do mx'a, szczególnie jak się powoli toczy :p

Tył stoi jak w terenówce, miałem zakładać springi H&R'a ale odpuściłem z powodu tego że posypały się praktycznie wszystkie amorki i jest inny pomysł na zawias.
Plany na najbliższy czas:
-POLERKA!!
-zakup kompletu poliuretanów,
-dopasowanie gwintu,
-uspawanie wydechu 2.5 cala na jednym końcowym tłumiku przelotowym,
-montaż silnika kiedy zakupię sprzęgło oraz przeguby
-budowa CAI na stożku ukrytym pod zbiornikiem wyrównaczym,
Wiadomo dojdzie pełno innych pierdół do kupienia jak płyny, oleje, świece, przewody WN, kopułka itp. Wolę mieć wszystko skompletowane i dopiero ruszyć ze swapem
-
artysta-kombinator
Mazda RX-8 231HP
Mazda MX-5 NB
Wpadł inny wydech i nagrałem jak to brzmi:
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
Dźwięk z silencerem
a tu bez
już zrobiło się ciemno ale coś tam widać
https://www.youtube.com/watch?v=GvSizSWcbbM
Ogólnie na żywo jest lepiej, wydech zostaje taki do póki będzie k8, później pomyślę nad czymś innym
Udało mi się też naprawić usterke nie wkręcania się do końca na pełnym gazie. Okazało się że dwa aparaty zapłonowe co miałem były uszkodzone, po założeniu tego co przyszedł mi z silnikiem chodzi pięknie.
Dźwięk z silencerem
a tu bez
już zrobiło się ciemno ale coś tam widać
https://www.youtube.com/watch?v=GvSizSWcbbM
Ogólnie na żywo jest lepiej, wydech zostaje taki do póki będzie k8, później pomyślę nad czymś innym
Udało mi się też naprawić usterke nie wkręcania się do końca na pełnym gazie. Okazało się że dwa aparaty zapłonowe co miałem były uszkodzone, po założeniu tego co przyszedł mi z silnikiem chodzi pięknie.
-
artysta-kombinator
Mazda RX-8 231HP
Mazda MX-5 NB