Włączenie automatycznego ryglowania drzwi
Za co
Tzn. Co za usluga jest na FV, bo... albo jest to prograwowanie – podpięcie pod jakiś komp i przy okazji można coś jeszcze uruchomić, albo zlecić to przy okazji. Albo przeginaja. Które to ASO?
Za literufki odpowiada Tapatalk.
Za literufki odpowiada Tapatalk.
„jak kaczka traci orientację, to nurkuje doopą” M.Piwowski
W sobotę byłem w serwisie i usłyszałem, że się nie da. Czy ktoś to włączył w skymotion?
-
maryousz
Opcja automatycznego ryglowania zamków nie daje mi spokoju, ponieważ widziałem że można włączyć. ALE kiedy ponownie chciałem to już tej opcji nie było
próbowałem znaleźć w instrukcji obsługi, szukałem w necie i nic. Ktoś coś wie w tym temacie?

-
mciupaczek
mciupaczek napisał(a): próbowałem znaleźć w instrukcji obsługi, szukałem w necie i nic. Ktoś coś wie w tym temacie?
Spróbuj czy procedura ze strony 3-18 z tego dokumentu http://www.mazda.ca/MciWeb/pdf/manuals/ ... ion1_E.pdf zadziała w Twoim przypadku.
w skymotion niestety nie ma dodatkowego przycisku do ryglowania drzwi...Można to zrobić tylko przełącznikiem przy dźwigni otwierania drzwi
-
maryousz
Czy wiecie który z ASO w Warszawie jest wstanie aktywować auto ryglowanie drzwi?
Dopisano 3 maja 2014, 11:31:
Dziwna sprawa, udało mi się znaleźć opcję do automatycznego ryglowania z poziomu pulpitu użytkownika, niestety nie działa.
Dziwna sprawa, udało mi się znaleźć opcję do automatycznego ryglowania z poziomu pulpitu użytkownika, niestety nie działa.
Ostatnio edytowano 3 maja 2014, 12:03 przez Wojtek, łącznie edytowano 2 razy
Powód: poprawienie załącznika
Powód: poprawienie załącznika
flazx napisał(a):Czy wiecie który z ASO w Warszawie jest wstanie aktywować auto ryglowanie drzwi?
U Boltowicza na Ursynowie sprzedawca twierdził, że ustawią mi ryglowanie jeśli będę chciał, jak auto będzie już u nich. Powinni więc potrafić to zrobić. Z tymże jeszcze czekam na odbiór...
flazx napisał(a):Czy wiecie który z ASO w Warszawie jest wstanie aktywować auto ryglowanie drzwi?
Dziwna sprawa, udało mi się znaleźć opcję do automatycznego ryglowania z poziomu pulpitu użytkownika niestety nie działa.
Opcja ktora znalazles dotyczy opoznienia dla automatycznego zamkniecia zamkow tj. otwierasz z pilota i jesli w ciagu np. 30 sek. nie otworzysz drzwi (fizycznie) to auto zablokuje zamki automatycznie.
-
maryousz
maryousz napisał(a):otwierasz z pilota i jesli w ciagu np. 30 sek. nie otworzysz drzwi (fizycznie) to auto zablokuje zamki automatycznie.
tą funkcję ma każdy centralny zamek... Zabezpieczanie auta po przypadkowym otwarciu...
Nie widzę powodu, aby "wyciągać" ją do panelu ustawień auta...
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
a to?
Z tego wynika, że po dokonaniu adopcji systemu zamykania drzwi podczas jazdy, pojawi się powyższa opcja w menu: ustawień
Z tego wynika, że po dokonaniu adopcji systemu zamykania drzwi podczas jazdy, pojawi się powyższa opcja w menu: ustawień
Arkana , Renault , Mii
Moze sie myle ale automatyczne ryglowanie drzwi w samochodach jest realizowane po osiagnieciu ustalonej predkosci np. w seacie leonie bylo to 20 km/h zatem czas moze nie miec z tym nic wspolnego.
-
maryousz
Patrząc na adopcję, to:
– manual:
blokada kiedy auto w ruchu, a odblokowanie kiedy stacyjka na OFF
– automat:
blokada kiedy przełączy się skrzynię z "Park" lub jest na każdej innej pozycji oprócz "Park"...
odblokowanie kiedy przełączamy dźwignię na "Park"
Jak jest naprawdę nie wiemy
– manual:
blokada kiedy auto w ruchu, a odblokowanie kiedy stacyjka na OFF
– automat:
blokada kiedy przełączy się skrzynię z "Park" lub jest na każdej innej pozycji oprócz "Park"...
odblokowanie kiedy przełączamy dźwignię na "Park"
Jak jest naprawdę nie wiemy
Arkana , Renault , Mii