Mazda6 GG LF 06' 2.0 benzyna 147 koni
No nie rozumiałem, bo ja to mam inaczej
Jeśli chcesz koniecznie tą kamerę w ramce to ja na Twoim miejscu po prostu bym odciął te złącza RCA i puścił to w otworze 2,5mm – 3,0mm ... o dziwo jednak miejsca pod rejestracją mimo otworów nie rdzewieją ... przynajmniej nie u mnie ... a moja już dosyć puchnie więc jak zabezpieczysz czymkolwiek to raczej wystarczy.

- Od: 5 mar 2013, 22:47
- Auto: Była skośnooka: Honda Civic Noblesse '95 1.3 75KM
Była skośnooka:
Mazda6 GY L3 '06 220V :) Jest.. Das Auto :)
NIEBO! napisał(a): Jeśli chcesz koniecznie tą kamerę w ramce to ja na Twoim miejscu po prostu bym odciął te złącza RCA
No nie mam innego wyjścia bo nie mam wbudowanej navi
Ps:Jesteś gość!!Masz lekarstwo na każdy problem i nawet foto jakiego potrzebowałem
NIEBO! napisał(a):a moja już dosyć puchnie
No nie mów że jest aż tak źle,widać że to zadbany egzemplarz.
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
Ale kto mówi o wbudowanej? Przecież ja też dokładałem kamerę, jak i dokładałem navigację – ale nie chciałem w ramce, bo moim zdaniem przysłania tablicę za bardzo... a taka zamiast lampki jest bardziej ukryta .... fakt nie mam regulacji kąta i nierównomiernie podświetloną tablicę, ale jednak zdecydowałem się na taką zamiast "ramkowej".
Nie wiem czy zauważyłeś ale jak klikniesz tamtą focię to masz więcej zdjęć z klapy ... może Ci się przyda choć Ty masz GG ...
P.S. Mam niestety też problemy, na które nie mam lekarstwa
(jeszcze nie mam
)
Zadbana to ona jest, bo dbam ale na szalejącą korozję nie mam do końca wpływu... Jakbym ją miał z salonu to inna bajka by była ... a może nie
Nie wiem czy zauważyłeś ale jak klikniesz tamtą focię to masz więcej zdjęć z klapy ... może Ci się przyda choć Ty masz GG ...
P.S. Mam niestety też problemy, na które nie mam lekarstwa
Zadbana to ona jest, bo dbam ale na szalejącą korozję nie mam do końca wpływu... Jakbym ją miał z salonu to inna bajka by była ... a może nie

Była skośnooka:
NIEBO! napisał(a):fakt nie mam regulacji kąta
Ale czy potrzebna jest ta regulacja ? z filmiku wnioskuje że ma odpowiedni kąt.

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
danmazda napisał(a):Ale czy potrzebna jest ta regulacja ? z filmiku wnioskuje że ma odpowiedni kąt.
No mnie nie potrzebna i uważam tak jak Ty, że kąt jest właściwy, ale zawsze ktoś może brak regulacji uznać za wadę

Jeżeli obiektyw jest podobnyw tej konstrukcji z ramką, to martwe pole w ramce będzie jeszcze większe. Jedynym rozwiązaniem byłoby chyba umieszczenie kamery w GY w lotce, lub przerobienie optyki kamery, ale to chyba duża rzeźba
I tak jest o NIEBO!

Była skośnooka:
NIEBO! napisał(a):danmazda napisał(a):I tak jest o NIEBO!lepiej niż bez kamery. Po przesiadce do Wagona miałem duże problemy z wyczuciem odległości czy mam z tyłu 100cm czy może 50 może 10?... teraz mogę spokojnie parkować na centymetry i wciskam się w dziurki gdzie mniejsze auta boją się wjechać
A mi po przesiadce do wagona jest o niebo lepiej cofać niż liftbackiem
Ale kończmy to bo zaczyna off topem lecieć
"Pierwszego samochodu i pierwszej kobiety nigdy nie zapomnisz."
Stirling Moss
Stirling Moss
NIEBO! napisał(a):I tak jest o NIEBO! lepiej niż bez kamery
Zgadzam się z tym w 100% I moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem na kamerę jest tak jak u Ciebie. Nie dawno czytałem że w USA kamery cofania mają być montowane obowiązkowo.

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
Ot takie przypadkowo zrobione zdjęcie na moim podwórku,mały komis 
Ps:jeszcze jedno autko w garażu stało ale nie chciało mi się wyjeżdżać nim
Ps:jeszcze jedno autko w garażu stało ale nie chciało mi się wyjeżdżać nim
a ja mam pytanie w związku ze skrzynią bo chyba 6-cio biegowa
? Jaka predkosc bedziesz mial przy 3 tys obr/min
? chyba wtedy jest jeszcze w miare ekonomicznie? ewentualnie mozesz podac jakie spalanie pokazuje wtedy komputer
pozdr
-
Monza
Monza napisał(a):a ja mam pytanie w związku ze skrzynią bo chyba 6-cio biegowa? Jaka predkosc bedziesz mial przy 3 tys obr/min
? chyba wtedy jest jeszcze w miare ekonomicznie? ewentualnie mozesz podac jakie spalanie pokazuje wtedy komputer
pozdr
Tak skrzynia 6-biegowa.Na 6 biegu przy 3 tyś obr/min mam około 120 km/h,a jakie mam wtedy spalanie?Cieżko to powiedzieć bo zależy jakie masz w danej chwili ukształtowanie terenu.Jeśli dobrze pamiętam na w miarę równej (poziomej)drodze będzie około 6L
mmarcis4 napisał(a):Na 6 biegu przy 3 tyś obr/min mam około 120 km/h,a jakie mam wtedy spalanie?Cieżko to powiedzieć bo zależy jakie masz w danej chwili ukształtowanie terenu.Jeśli dobrze pamiętam na w miarę równej (poziomej)drodze będzie około 6L
110km/h według GPS dokładnie. Spalanie tak jak mówisz średnio pokazuje 6l ale potrafi się utrzymać przez jakiś czas nawet 5.7
"Pierwszego samochodu i pierwszej kobiety nigdy nie zapomnisz."
Stirling Moss
Stirling Moss
Wymieniłem dzisiaj olej na nowy,taki sam jak rok temu tylko z dopiskiem DPF cena ta sama także nie robiło mi to różnicy,no i jeszcze wiadomo filter oleju Filtron OP532/2 i filtr kabinowy.Planuje jeszcze w najbliższym czasie zrobić przegląd klimatyzacji (wymiana oleju w ukłądzie,sprawdzenie szczelności,uzupełnienie czynnika...)
Dawno nic u siebie nie pisałem,wiec trzeba odświeżyć wątek.W czwartek Madzia przeszłą serwis klimy.Po podpięciu pod maszynę udało się odzyskać 200g czynnika a powinno być 500g
Przy okazji wyszło że jest małą nieszczelność w układzie a mianowicie pod osuszaczem układu trzeba było wymienić jeden oring.Po jego wymianie i poskładaniu wszystkiego została jeszcze raz sprawdzona szczelność,nabity czynnik tyle ile fabryka przewidziała i klima teraz śmiga jak nowo narodzona
No i jeszcze jedna fotka czającej się Madzi (tylko na kogo?)
Dodam jeszcze że zdjęcie robione w poszukiwaniu zachodu słońca
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

No i jeszcze jedna fotka czającej się Madzi (tylko na kogo?)
Dodam jeszcze że zdjęcie robione w poszukiwaniu zachodu słońca
Może tak jak w tej bajce Auta czy jakoś tam z tym złomkiem się czai:D
- Od: 17 cze 2013, 19:17
- Auto: Była
viewtopic.php?f=331&t=157326
Jest BMW 525D F10
Lemoniadowy napisał(a):Może tak jak w tej bajce Auta czy jakoś tam z tym złomkiem się czai:D

Witam,dorwałem dzisiaj fajny kawałem materiału z gąbką i postanowiłem wyłożyć nim schowek i uchwyt na kubki,żeby różne graty na dziurach się tak nie tłukły i nie denerwowały ucha 
Wczoraj kupiłem nowy wosk i postanowiłem zafundować Madzi gruntowne sprzątanie.Kilka osób pochwaliło się komorą silnika to i ja się pochwalę
Dodam jeszcze że wosk tani nie był ale wart wydanej kasy bo nakłada się go bardzo szybko i lekko,a efekt jak dla mnie super.
świetny ten kolor
zdjęcie komory chyba ja zapoczątkowałem