Pielęgnacja lakieru
W takim przypadku nurtuje mnie jeszcze jedna kwestia czy położony na taki produkt trwały wosk np. Finish Kare FK 1000p także będzie krócej leżał czy też utrwali powłokę ochronną i da ona radę utrzymać się na karoserii przez dwa lub trzy miesiące.
Nie wiem, nie testowałem 
Wiem że Malcolm testował Zymole na Cherry i leżały nawet jakiś czas.
FK lubi jałową powierzchnię, chociaż na Cleanerze spokojnie wytrzymuje do pół roku.
Ja bym poszedł inaczej
Zrobił np jakimś AIO i na to zapodał Sonaxa BSD co 1,5miesiąca
Wiem że Malcolm testował Zymole na Cherry i leżały nawet jakiś czas.
FK lubi jałową powierzchnię, chociaż na Cleanerze spokojnie wytrzymuje do pół roku.
Ja bym poszedł inaczej
Zrobił np jakimś AIO i na to zapodał Sonaxa BSD co 1,5miesiąca
- Od: 29 wrz 2006, 14:11
- Auto: Mazda6 GG 2.0 MZR-CD 2004
Dzięki za wyjaśnienie.
Co sądzicie o takim seciku?
http://www.amazon.de/Meguiars-Geranniki ... s=meguiars
Warto w coś takiego zainwestować? Nigdy się nie bawiłem w woskowanie i polerowanie auta a teraz by się jednak przydało, bo nie wygląda najlepiej.
http://www.amazon.de/Meguiars-Geranniki ... s=meguiars
Warto w coś takiego zainwestować? Nigdy się nie bawiłem w woskowanie i polerowanie auta a teraz by się jednak przydało, bo nie wygląda najlepiej.
- Od: 13 wrz 2013, 21:31
- Auto: Mazda 3 BL 2012
2.0 150KM
Panowie jak się pracuje cleanerem Poorboy's Pro Polish 2 jest łatwy w nakładanie bo jeśli chodzi o Professional Polish to jest to udręka. Mam możliwość kupienia buteleczki w miarę tanio i się zastanawiam czy jest ok. Zaznaczam wszystko będzie ręcznie robione nie mam polerki

Strodus jak dla mnie nie warte. O ile Deep Crystal Polish i Deep Crystal Carnauba Wax to średnia półka to Soft wash gel to słaby środek. Co do paint Cleaner się nie wypowiem bo nie używałem. No i licz że ta torba też swoje kosztuje w tym zestawie.
Są z Megsa zestawy o wiele lepsze i warte swojej ceny.
Są z Megsa zestawy o wiele lepsze i warte swojej ceny.
-
Padre
- Od: 26 sty 2007, 11:14
- Auto: BA KF->NB BP->FE 13B
Czy za pomocą Meguiars Ultimate Compout lub Sonax X-Treme Polish + Wax 3 usunę rexlexy świetlne na lakierze nie używając maszyny 

MOJA MAZDA
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=111631
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=111631
o ile wiem, to hologramy może być ciężko usunąć w trybie manualnym.
Pannowie, kończy mi się glinka, jaką polecicie po tej http://www.zmiloscidoaut.pl/smooth-surf ... id-14.html i do tego jakiś dobry cleaner, żeby po polerce dobrze wyczyścić przed woskowaniem oraz żeby zebrał białe smugi po paście lub wosku z plastików (ew. mógłby jeszcze dodać czerni tym plastikom, chodzi głównie o relingi)
Pannowie, kończy mi się glinka, jaką polecicie po tej http://www.zmiloscidoaut.pl/smooth-surf ... id-14.html i do tego jakiś dobry cleaner, żeby po polerce dobrze wyczyścić przed woskowaniem oraz żeby zebrał białe smugi po paście lub wosku z plastików (ew. mógłby jeszcze dodać czerni tym plastikom, chodzi głównie o relingi)
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Jerry raczej ciężko będzie,lakier po polerce?
W zeszłym sezonie też sobie narobiłem refleksów bo nie były to napewno hologramy i troche szpeciło lakier.Blask był i wszystkim się podobało ale ja to widziałem
Dzisiaj testowałem Dodo Juice Lime Prime na maszynie i ładnie wszystko zeszło.
Pytanie do znawców.Będę chciał odświeżyć lakier.Delikatne ryski.
Mam menzerne PF2500 i FF300.Dodo jest lekko ścierne ale jak bardzo?Do której pasty mu bliżej.
Clenery Dodo,sonus R222,glinki z valetpro są chwalone.
W zeszłym sezonie też sobie narobiłem refleksów bo nie były to napewno hologramy i troche szpeciło lakier.Blask był i wszystkim się podobało ale ja to widziałem
Pytanie do znawców.Będę chciał odświeżyć lakier.Delikatne ryski.
Mam menzerne PF2500 i FF300.Dodo jest lekko ścierne ale jak bardzo?Do której pasty mu bliżej.
Clenery Dodo,sonus R222,glinki z valetpro są chwalone.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
jerrry jak jesteś pudzian możesz spróbować Meguiars Ultimate Compout + tricolor lub aplikator żółty Urbana. Da radę wyciągnąć, ale się na machasz
matthies tak to tylko w erze
Jak ci pasuje ta glinka to nie zmieniaj.
Ja jestem zadowolony z Bilt Hamber Auto Clay Soft 200g oraz delikatniejszej ValetPRO glinka Yellow Poly 100g, BH imho lepiej zbiera.
Po polerce IPA albo zmywacz silikonowy .
Wosk z plastików APC ale i tak później na to jakiś dressing.
Beny
Dodo Juice Lime Prime jest praktycznie nie ścierny, nawet FF3000 jest mocniejsze. i tak po FF3000 powinno się wymyć pastę i zapodać cleaner ewentualnie po A15+ Scholla można kłaść.
matthies tak to tylko w erze
Jak ci pasuje ta glinka to nie zmieniaj.
Ja jestem zadowolony z Bilt Hamber Auto Clay Soft 200g oraz delikatniejszej ValetPRO glinka Yellow Poly 100g, BH imho lepiej zbiera.
Po polerce IPA albo zmywacz silikonowy .
Wosk z plastików APC ale i tak później na to jakiś dressing.
Beny
Dodo Juice Lime Prime jest praktycznie nie ścierny, nawet FF3000 jest mocniejsze. i tak po FF3000 powinno się wymyć pastę i zapodać cleaner ewentualnie po A15+ Scholla można kłaść.
A zauważyłeś w jakim kontekście
Do wymycia pasty 
To prawda tylko ja ją stosuję do tego do czego jest, tak jak i zmywacza silikonowego 
panowie czym potraktować te przytarcie ?

na zdjeciach nie wyglada to za dobrze... ale wydaje mi sie odpowiednia pasta załatwi sprawe
na stanie mam megsa ultimate polish, moze jest coś lepszego do usuwanie takich rys ?
jeszcze jedno szukam dobrego clinera pod poorboya nattys blue, Pro Polish 2 będzie dobry ?
na zdjeciach nie wyglada to za dobrze... ale wydaje mi sie odpowiednia pasta załatwi sprawe
na stanie mam megsa ultimate polish, moze jest coś lepszego do usuwanie takich rys ?
jeszcze jedno szukam dobrego clinera pod poorboya nattys blue, Pro Polish 2 będzie dobry ?