Szyby z tyłu się nie otwierają, prawa strona reaguje bo słychać kliknięcie przy próbie otwarcia, lewa strona nie reaguje, brak dźwięku. Brak reakcji na próbę programowania szyb, bezpieczniki raczej są ok, bo działają stronami: prawy przód/tył, lewy przód/tył. Szyby z przodu działają idealnie.
Ktoś ma jakiś pomysł?
Nieotwierające się szyby
Strona 1 z 1
Mam podobną sytuacje. Od zakupu swojej madzi, tylne szyby nie działały (zarówno z drzwi jak i konsoli kierowcy), miesiąć temu lewa-tylnia magicznie wróciła do życia
. Nie miałem za bardzo czasu żeby się za to zabrać (poza sprawdzeniem bezpieczników), ale podejrzewam sklejenie się szyby z uszczelką w taki stopniu że silniczek nie daje rady (przynajmnie u mnie) bo dźwięk/brzdęk od programowania był jak przytrzymywałem guziki.

- Od: 30 kwi 2013, 21:28
- Auto: Mazda 3 BK '03 LF
po lewej sprawdz czy dochodzi napiecie do przycisku... i/lub czy wychodzi z konsoli kierowcy
po prawej zerknij. czy szyba się nie skleiła... może wieki nie była ona otwierana...
po prawej zerknij. czy szyba się nie skleiła... może wieki nie była ona otwierana...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Hej. Mam podobną sytuacja a moze nawet taka sama, tylne szyby wogole sie nie otwieraja bez wzgledu czy probuje je otworzyć z panelu kierowcy czy z panelu kazdych drzwi osobno, jesli chodzi o dzwieki to naciskajac na przycisk z tylu na drzwiach w jednych i drugich slychac klik, sklejenie szyb wykluczam, brak zasilania tez, podejrzenie pada na zblokowany mechanizm (wielowypust) skad taki wniosek? przy zakupie auta mialem identyczna sytuacje i gosc od ktorego kupowalem auto zobowiazal sie do naprawy tego co ograniczalo sie wlasnie do odblokowania mechanizmu z tym ze glupi bylem i nie zainteresowalem sie jak to sie robi i tutaj moja prosba ktos napisze jak sie bezpiecznie zdejmuje boczki tylnych drzwi i odblokowuje ten wielowypust?. Relacji z demontazu boczkow nie znalazlem co do wielowypustu to cos tam jest ale info ogranicza sie do słow " sprobujcie odblokować wielowypust". Dziekować:)
Strona 1 z 1