Tapatalk
Ubezpieczenie samochodu OC AC NW (wątek zbiorczy)
5qra napisał(a):Kwotowo i tak dostaniesz mniej niż mogą zapłacić ASO a masz przynajmniej teoretycznie porządnie zrobione.
I to jest myślenie które chce ubezpieczyciel i serwis. Dostaniesz taką samą kasę jak zapłacą dla ASO (trzeba trochę powalczyć ale jest wykonalne), a ubezpieczyciel będzie bardziej w plecy po opłaceniu kosztów sądowych oraz odsetek z niezapłacenia całej należnej kwoty w ciągu 30dni od zgłoszenia szkody.
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
cbr, kilka szkód już zlikwidowałem w życiu i nigdy nie spotkałem się z kwestionowaniem cen robocizny ASO ani z zakresem (mam na myśli dodatkowe elementy po dodatkowych oględzinach).
Nigdy nie dostaniesz do ręki takich stawek jak płacą ASO. Ponadto pamiętaj że nie dostaniesz tyle ile skanuje ASO – z wielu powodów.
Mozesz natomiast z winy lub bez likwidatora mobilnego dostać srogobpi pupie. Moje przypadki: pomyłka w generacji auta drobne 1100 vs. 2300 – bo tak miał w systemie. Różnica 600 vs. 2500 bo inny wpisał inny poziom wyposażenia i reflektor był ujęty normalny a nie ksenon.
Mnie wystarczy. Dlatego id kilkunastu lat hak się da leci wariant z ASO wraz z autem zastępczym na koszt ASO lub wypożyczalni. Amen.
Ale jak masz szwagra, który lubi klepać – droga wolna.
Za literufki odpowiada Tapatalk.
Nigdy nie dostaniesz do ręki takich stawek jak płacą ASO. Ponadto pamiętaj że nie dostaniesz tyle ile skanuje ASO – z wielu powodów.
Mozesz natomiast z winy lub bez likwidatora mobilnego dostać srogobpi pupie. Moje przypadki: pomyłka w generacji auta drobne 1100 vs. 2300 – bo tak miał w systemie. Różnica 600 vs. 2500 bo inny wpisał inny poziom wyposażenia i reflektor był ujęty normalny a nie ksenon.
Mnie wystarczy. Dlatego id kilkunastu lat hak się da leci wariant z ASO wraz z autem zastępczym na koszt ASO lub wypożyczalni. Amen.
Ale jak masz szwagra, który lubi klepać – droga wolna.
Za literufki odpowiada Tapatalk.
„jak kaczka traci orientację, to nurkuje doopą” M.Piwowski
A kto mowil, ze od reki? Slabe przyklady masz Ci powiem. Po grdobiciu propozycja mi 5500, wycena aso 11000, wycena niezaleznego rzeczoznawcy 29000. Z tego szkoda calkowita wyplcona 15000. To juz masz 4000 wiecej niz aso. A samochod zastepczy co za problem? Bierzesz z firmy jakiejs co wypozycza na czas naprawy. Fakfura na ubezpieczalnie i jak nie chca zaplacic to do sadu i zaplaca. Tez kilka szkod likwidowalem juz.
A szwagra co lubi sobie poklepac nie mam, ale sa firmy co za duzo mniejsze pieniadze niz w aso zrobia taka sama robote. Bo aso to aso co nie? Tak samo pewnie wszystkie czesci i zarowki kupujesz w aso, bo to aso i maja tam najlepsze...
Wysłane z mojego HTC DESIRE Z przy użyciu Tapatalka
A szwagra co lubi sobie poklepac nie mam, ale sa firmy co za duzo mniejsze pieniadze niz w aso zrobia taka sama robote. Bo aso to aso co nie? Tak samo pewnie wszystkie czesci i zarowki kupujesz w aso, bo to aso i maja tam najlepsze...
Wysłane z mojego HTC DESIRE Z przy użyciu Tapatalka
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
No właśnie aso (z całym szacunkiem) nie jest gwarantem jakości.
Czemx mam dostac mniej niż robota aso? Tego nigdy nie zrozumiem.
Tapatalk
Czemx mam dostac mniej niż robota aso? Tego nigdy nie zrozumiem.
Tapatalk
Ostatnio edytowano 20 lut 2014, 08:11 przez marwol, łącznie edytowano 1 raz
Wiesz, CBR to nie zawsze jest tak jak piszesz, ktoś może zostać wprowadzony w błąd.
Takie rzeczy tylko w przypadku szkód z czyjegoś OC. I FV powinna być wystawiona na Ciebie,
Ty płacisz i wtedy z opłaconą FV udajesz się do ubezpieczyciela żeby Ci ją ZREFUNDOWAŁ.
Ze swojego AC, to nie liczyłabym na zwrot, nawet przed sądem.
cbr napisał(a):A samochod zastepczy co za problem? Bierzesz z firmy jakiejs co wypozycza na czas naprawy. Fakfura na ubezpieczalnie i jak nie chca zaplacic to do sadu i zaplaca.
Takie rzeczy tylko w przypadku szkód z czyjegoś OC. I FV powinna być wystawiona na Ciebie,
Ty płacisz i wtedy z opłaconą FV udajesz się do ubezpieczyciela żeby Ci ją ZREFUNDOWAŁ.
Ze swojego AC, to nie liczyłabym na zwrot, nawet przed sądem.
Może ktoś skorzysta, znalazłem oferty, które przebiły ofertę z mojego mbanku.
Po sprawdzeniu cen wszystkich ubezpieczeń na rynku najlepiej cenowo wyszły:
Nr1. Axa direct z kodem rabatowym poniżej (do końca marca)
http://kodyrabatowe.pl/axa?cpn_id=15600
nr2. Liberty Direct
rabat za kod 5% na OC, 5% za wyliczenie przez internet i za płatność kartą kredytową dodatkowe 5%
Instrukcja: http://lepszeoc.pl/Kod-promocyjny-liberty-direct
Po sprawdzeniu cen wszystkich ubezpieczeń na rynku najlepiej cenowo wyszły:
Nr1. Axa direct z kodem rabatowym poniżej (do końca marca)
http://kodyrabatowe.pl/axa?cpn_id=15600
nr2. Liberty Direct
rabat za kod 5% na OC, 5% za wyliczenie przez internet i za płatność kartą kredytową dodatkowe 5%
Instrukcja: http://lepszeoc.pl/Kod-promocyjny-liberty-direct
- Od: 2 lut 2014, 14:55
- Auto: Mazda 6 GY '06 2.0 146 km
Siemka. Wysłałem Ci wczoraj prośbę o OC na opla – dojszło?
gtrzec napisał(a):Zapraszam, g.trzeciak@ubezpieczenia-krzepice.pl
Dopisano 9 sty 2014, 16:01:
Z racji tego, że wiele osób pisze do mnie na g.trzeciak@ubezpieczenia-krzepice.pl w sprawie historii UFG, mam gorącą prośbę. W tytule wiadomości wpisujcie UFG- nick.
Emaile zatytułowane np. "prośba" zdarza mi się wrzucać do kosza bez odczytania.
szerokości
grzech
grzech
Witam mam podpisac polise w której jest cos takiego; konsumpcja sumy ubezpieczenia wprowadzona; udział wlasny w wysokości 1000zl w szkodach; niekradziezowych- zniesiony, kradzieżowych- zniesiony. O co w tym chodzi?
Udział własny – jak szkoda będzie warta 1300zł to dostaniesz tylko 300zł.
Konsumpcja sumy ubezpieczenia tzn. (jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi) – masz AC na kwotę np. 20kzł.
I tak, masz jedną szkodę o wartości 9kzł. Wypłacają ci (mniej o 1kzł bo udział własny).
Masz drugą szkodę o wartości 8kzł. Wypłacają ci (mniej o 1kzł bo udział własny).
Masz trzecią szkodę o wartości 15kzł. I tutaj jest zonk, bo do wypłaty będzie tylko ... 3kzł.
Suma ubezp. 20kzł – 9kzł pierwsza szkoda – 8kzł druga szkoda = zostaje właśnie te 3kzł.
Konsumpcja sumy ubezpieczenia tzn. (jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi) – masz AC na kwotę np. 20kzł.
I tak, masz jedną szkodę o wartości 9kzł. Wypłacają ci (mniej o 1kzł bo udział własny).
Masz drugą szkodę o wartości 8kzł. Wypłacają ci (mniej o 1kzł bo udział własny).
Masz trzecią szkodę o wartości 15kzł. I tutaj jest zonk, bo do wypłaty będzie tylko ... 3kzł.
Suma ubezp. 20kzł – 9kzł pierwsza szkoda – 8kzł druga szkoda = zostaje właśnie te 3kzł.
Witam
Ja z takim szybkim pytanie i prosiłbym o pomoc
Kupiłem Mazde 323 F 1,5 BA 97' i musze jej wykupić OC jednak pojawił się problem:
Kiedy rozmawiam z agentami przez telefon każdy kiedy symuluje oferte wpisuje inny pojazd i jestem już skołowany który do mnei pasuje
w dowodzie mam wpisane 323 1,5 Kat
a ubezpieczyciele wpisują raz za razem :
Mazda 323 1,5 KAT MR 95'
Mazda 323 1,5 KAT MR 98'
Mazda 323F MR 95'
Mazda 323 1,5
Mazda 323F 1,5 ( taka była ostatnia polisa w AXA )
Problem polega na tym że nie wiem który wariant jest dobry a ceny znacząco się różnią.
Możecie mi pomoć rozszyfrować moją zagadke ?
Ja z takim szybkim pytanie i prosiłbym o pomoc
Kupiłem Mazde 323 F 1,5 BA 97' i musze jej wykupić OC jednak pojawił się problem:
Kiedy rozmawiam z agentami przez telefon każdy kiedy symuluje oferte wpisuje inny pojazd i jestem już skołowany który do mnei pasuje
w dowodzie mam wpisane 323 1,5 Kat
a ubezpieczyciele wpisują raz za razem :
Mazda 323 1,5 KAT MR 95'
Mazda 323 1,5 KAT MR 98'
Mazda 323F MR 95'
Mazda 323 1,5
Mazda 323F 1,5 ( taka była ostatnia polisa w AXA )
Problem polega na tym że nie wiem który wariant jest dobry a ceny znacząco się różnią.
Możecie mi pomoć rozszyfrować moją zagadke ?
-
Shus
MR to rok modelowy.
Dla ułatwienia życia czasami w jednym roku produkcji są dwa roki modelowe
Zwykle kolejny rok modelowy to jakaś zmiana nadwozia, lifty i te sprawy. Może być różna moc, pojemności silnika wyposażenie itp. (stąd pewnie różnice w cenie)
A że w u jednego ubezpieczyciela w bazie jest to do oznaczenia, a u innego nie to już zależy od tego jak dokładna mają bazę danych.
Tak czy inaczej, to co będzie miał tam wpisane, przy samym OC nie ma absolutnie żadnego znaczenia, dla Ciebie to może być wpisane nawet Polonez. Także wybierz, tą opcję która jest najtańsza.
Dla ułatwienia życia czasami w jednym roku produkcji są dwa roki modelowe
Zwykle kolejny rok modelowy to jakaś zmiana nadwozia, lifty i te sprawy. Może być różna moc, pojemności silnika wyposażenie itp. (stąd pewnie różnice w cenie)
A że w u jednego ubezpieczyciela w bazie jest to do oznaczenia, a u innego nie to już zależy od tego jak dokładna mają bazę danych.
Tak czy inaczej, to co będzie miał tam wpisane, przy samym OC nie ma absolutnie żadnego znaczenia, dla Ciebie to może być wpisane nawet Polonez. Także wybierz, tą opcję która jest najtańsza.
Podepnę się z pytaniem. Ostatnio założyłem gaz do mojej CX-9, niedługo kończy się ubezpieczenie. I tu moje dwa pytania, czy są jakieś problemy z ubezpieczeniem auta z LPG oraz czy ktoś z was korzystał z jeden z tych porównywarek CUK i Rankomat. Powiem szczerze że bardziej interesuje mnie opinia na temat Rankomatu bo tam można od razu kupić polisę online.
- Od: 15 mar 2014, 00:11
- Auto: Mazda CX-9 3.7 V6 2010 + LPG
Gaz nie ma wpływu, a rankomat to tylko narzędzie marketingowe do ściągnięcia klienta. Składka, która Ci wyjdzie w porównywarce w 90% przypadków jest zaniżona.
podeślij mi dane lub zadzwoń, to coś Ci ogarnę.
podeślij mi dane lub zadzwoń, to coś Ci ogarnę.
- Od: 15 lip 2009, 13:07
- Auto: Si
Windykator napisał(a):Składka, która Ci wyjdzie w porównywarce w 90% przypadków jest zaniżona.
Mnie zawsze online wychodziła wyższa niż po wizycie agenta/u agenta/brokera
Witam,
wczoraj kupiłem autko – co prawda nie mazda bo mondeo mk4 ale mam nadzieję że mi pomożecie.
Sprzedawca odstąpił mi swoje OC , które jest opłacone do końca czerwca 2015 czyli prawie cały rok.
AC wiadomo że przestaje obowiązywać.
ale...
Mam zaproponowany w fajnej cenie pakiet OC+AC od innej firmy ale co mogę zrobić z tym obecnym OC?
1. Czy mogę go wypowiedzieć i otrzymać zwrot kasy za te miesiące niewykorzystane i przenieść wszystko do nowego ubezpieczyciela ? Czyli tak naprawdę to byłby czysty zysk dla mnie... znając życie pewnie nie będzie tak przyjemnie.
2. Czy np mogę tylko dokupić samo AC do tego ubezpieczenia OC które odziedziczyłem po sprzedawcy ?
Ktoś się orientuje w tych sprawach ? Ta wesja pewnie wyjdzie drożej niż cały pakiet z OC+AC
wczoraj kupiłem autko – co prawda nie mazda bo mondeo mk4 ale mam nadzieję że mi pomożecie.
Sprzedawca odstąpił mi swoje OC , które jest opłacone do końca czerwca 2015 czyli prawie cały rok.
AC wiadomo że przestaje obowiązywać.
ale...
Mam zaproponowany w fajnej cenie pakiet OC+AC od innej firmy ale co mogę zrobić z tym obecnym OC?
1. Czy mogę go wypowiedzieć i otrzymać zwrot kasy za te miesiące niewykorzystane i przenieść wszystko do nowego ubezpieczyciela ? Czyli tak naprawdę to byłby czysty zysk dla mnie... znając życie pewnie nie będzie tak przyjemnie.
2. Czy np mogę tylko dokupić samo AC do tego ubezpieczenia OC które odziedziczyłem po sprzedawcy ?
Ktoś się orientuje w tych sprawach ? Ta wesja pewnie wyjdzie drożej niż cały pakiet z OC+AC
1. Wydaje mi się, że nie. W momencie jak zrezygnujesz z tego ubezpieczenia, to zwrot otrzyma poprzedni właściciel, bo to on je opłacił.
2. Myślę, że tak. AC jest ubezpieczeniem nieobowiązkowym, można je dokupić niezależnie od OC (w różnych terminach). Z tym, że to się zwykle średnio opłaca, bo najtańsze są pakiety AC+OC, ale to już musisz dopytać u ubezpieczyciela.
2. Myślę, że tak. AC jest ubezpieczeniem nieobowiązkowym, można je dokupić niezależnie od OC (w różnych terminach). Z tym, że to się zwykle średnio opłaca, bo najtańsze są pakiety AC+OC, ale to już musisz dopytać u ubezpieczyciela.
Od 3 pażdziernika jestem szczęśliwą posiadaczką Mazdy 3 II 1.6 2009 rok wcześniej Mazda 323 C 1.5 1996. Szukam porady gdzie sensownie wykupić ubezpieczenie OC AC I NW. Naczytałam się w necie i w sumie na każde TU można coś znależć. Gdzie sensownie wykupić AC i na co zwracać uwagę w OWU. Zgóry dziękuję za pomoc
- Od: 15 paź 2014, 21:13
- Auto: Mazda 3 II BL 1.6 2009 rok