Mazda6 GG LF-DE '06 Sport Exclusive 147KM. Bilstein B8 Sport
Momo były ładniejsze i lepiej wyglądały na aucie wg mnie. Muszę też przychylić się do opinii, że brakuje gleby...
Ogólnie stage na poprzednich felgach i bez folii na lampach bardziej mi się podobał. Oczywiście ma się podobać przede wszystkim kierownikowi pojazdu 
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
Wracajac do rozporki,czy podnosiles auto zeby ja zamontowac czy zakladales tak jak stala na kolach????
-
WisniaUs
Jak dla mnie te nowe srebrne felunie ładniejsze 

- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
A ja napiszę tak, nie podobają mi się ciemne felgi ale te MOMO wyglądały naprawdę fajnie na Madzi, ale osobiście bym został przy takich jak są teraz założone
i faktycznie, -30 sprężynki, i kozak będzie 

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
matthies napisał(a):Toyo Proxes T1R ?
Masz oko
zemoj napisał(a):Ogólnie stage na poprzednich felgach i bez folii na lampach bardziej mi się podobał. Oczywiście ma się podobać przede wszystkim kierownikowi pojazdu
Jak na razie muszę się przyzwyczaić do wyglądu na ori felgach. A co do folii na lampach, hmmm, chyba ją odkleję. Ale jeszcze poczekam.
Wisniaus napisał(a):Wracajac do rozporki,czy podnosiles auto zeby ja zamontowac czy zakladales tak jak stala na kolach????
Pozwolę sobie zacytować kolegę leitowdz do którego zwróciłem się po wskazówki do montażu:
"trzeba ją lekko dokręcić palcami, podnieść auto z przodu i rozpierać, nie ściągać
Yo, mr. White!
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
jak sama nazwa wskazuje, rozpórka ma rozpierać, żeby przenosić obciążenia z jednego kielicha na drugi, krótsza droga (nie przez szybę i słupki) to też prowadzenie lepsze 
- Od: 3 lis 2011, 00:49
- Auto: Mazda 6, chipowany diesel :)
Osobiście uważam, że rozpórka jest po to, aby w trakcie przeciążeń jak najbardziej utrzymać naturalne i neutralne ułożenie kielichów i kolumn, a nie, żeby je nienaturalnie rozpychać już w pozycji wyjściowej.
Ilu posiadaczy, tyle teorii
Ilu posiadaczy, tyle teorii
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
I co ja panowie mam zrobic? 50% mowi ze na podnosniku rozpórke zakladac i 50% ze jak auto stoi normalnie na kołach.Wiec jak to z tym jest heh?????????Bo mam mętlik teraz
-
WisniaUs
Wisniaus napisał(a):I co ja panowie mam zrobic? 50% mowi ze na podnosniku rozpórke zakladac i 50% ze jak auto stoi normalnie na kołach.Wiec jak to z tym jest heh?????????Bo mam mętlik teraz
skoro 50/50 to jedno koło niech stoi na podnośniku, a drugie nie

matthies napisał(a):a co mówi instrukcja montażu od rozpórki?
Rozporka ma przyjsc kurierem w poniedzialek wiec instrukcji jeszcze nie widzialem heh.Czytam tylko na necie rozne bzdety na ten temat
Dopisano 10 kwi 2014, 23:00:
rafalmazda6 napisał(a):Wisniaus napisał(a):I co ja panowie mam zrobic? 50% mowi ze na podnosniku rozpórke zakladac i 50% ze jak auto stoi normalnie na kołach.Wiec jak to z tym jest heh?????????Bo mam mętlik teraz
skoro 50/50 to jedno koło niech stoi na podnośniku, a drugie niealbo lekko podnieść, ale żeby jeszcze na kołach się opierała
Łoj jak to czasem warto mądrego posłuchać,uuffff dzieki tak zrobie

-
WisniaUs
żaden problemWisniaus napisał(a):Łoj jak to czasem warto mądrego posłuchać,uuffff dzieki tak zrobie

Nom ja przekonany jestem podniesc ale widzisz jakie zmyłki robia na necie ,jeden mądrzejszy od drugiego ehh
-
WisniaUs
Wisniaus napisał(a):Nom ja przekonany jestem podniesc ale widzisz jakie zmyłki robia na necie ,jeden mądrzejszy od drugiego ehh
zawsze tak jest. Ile użytkowników tyle opinii

Znajomy mechanik co robi auta na rajdy mowi bez mrugniecia okiem ze cza podniesc.Wiec zrobie jak Przemek tutaj i nawet kupilem tą samą z linka ktorego zapodal.Pozdrawiam.Po niedzieli opisze wrazenia czy sa podobne do Przemkowych heja
-
WisniaUs
Wisniaus napisał(a):Znajomy mechanik co robi auta na rajdy mowi bez mrugniecia okiem ze cza podniesc.Wiec zrobie jak Przemek tutaj i nawet kupilem tą samą z linka ktorego zapodal.Pozdrawiam.Po niedzieli opisze wrazenia czy sa podobne do Przemkowych heja
pozostaje życzyć powodzenia w działaniu
Hej Przemek,tez dzis u mnie wyladowala ta sama poprzeczka co u Ciebie i faktycznie jest mega roznica w prowadzeniu auta 

-
WisniaUs
Wisniaus napisał(a):Hej Przemek,tez dzis u mnie wyladowala ta sama poprzeczka co u Ciebie i faktycznie jest mega roznica w prowadzeniu auta
A nie mówiłem
Kurier dzisiaj przywiózł mi Morel Tempo 6

Miałem takie w poprzednim aucie a teraz pluję sobie w brodę, że je sprzedałem. Zacząłem dzisiaj od wygłuszania drzwi ale z braku czasu idzie to powolutku...
Ostatnio edytowano 27 gru 2014, 22:02 przez Przemysław, łącznie edytowano 1 raz
Yo, mr. White!
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06