Mazda 323F BA KL-ZE '95 White Samurai :)
Wrzuce media wieczorem jak gonil po dziurach:-P szumacher by go nie doscignal.
misiak89-89 napisał(a):Wrzuce media wieczorem jak gonil po dziurach:-P szumacher by go nie doscignal.
a żeś "na czasie" porównanie wybrał
Siemek nie wiem czy będzie madzia ganiać w Czaplinku
Są pozrywane poduchy pod silnikiem i skrzynią. Nie wiem czy dam radę to ogarnąć, bo czasu mało a nie chcę tego klekrać na sztukę
Sprawdzałem tak z
czas, to z kiepskim startem na zimówkach siedemnastkach wyszło 7 sec do setki.
Auto na bank nie jedzie tak jak Reissa, co prawda nie udało się stanąć jeszcze na kresce, ale to już niebawem
U Wojtka są zupełnie inne odczucia podczas jazdy, ma kozacki wydech i lekki zamach co nawet przy takiej samej mocy daje lepszy sprint do setki.
Są pozrywane poduchy pod silnikiem i skrzynią. Nie wiem czy dam radę to ogarnąć, bo czasu mało a nie chcę tego klekrać na sztukę
Sprawdzałem tak z

Auto na bank nie jedzie tak jak Reissa, co prawda nie udało się stanąć jeszcze na kresce, ale to już niebawem

U Wojtka są zupełnie inne odczucia podczas jazdy, ma kozacki wydech i lekki zamach co nawet przy takiej samej mocy daje lepszy sprint do setki.
XED napisał(a):Są pozrywane poduchy pod silnikiem i skrzynią.
Leza u mnie takie cuda wiec moge Ci je wyslac a rozliczymy sie na dwie raty jedna jak bedziesz mial, a druga jak bedziesz chciał, decyzja nalezy do Ciebie
Tor Poznań 1:50,500 147KM Spidi:) 2014
BEST ET@ 13,308 Opel Speedster ~ 213KM Ryki 2015
Tor Poznań 1:47,700 235KM Spidi:) 2016
Tor Poznań 1:45,937 235KM Spidi:) 2017
BEST ET@ 13,308 Opel Speedster ~ 213KM Ryki 2015
Tor Poznań 1:47,700 235KM Spidi:) 2016
Tor Poznań 1:45,937 235KM Spidi:) 2017
Dzięki Karpaczjo
Zobaczymy jak będzie się motor trzymał na tych poli
A więc dzisiaj coś się zaczęło wyjaśniać,podłączyliśmy smt i naszym oczom ukazały się dwie mapy
Pierwsza, czyli główna na której śmigam od zakupu i druga która jest bardziej podlana i miałem wrażenie, że auto się na niej lepiej zbiera.Muszę zdjąć bloos założyć rurę 70 i wtedy zobaczymy czy mapka rzeczywiście daje radę.
Niestety nie można z lapka włączyć drugiej mapy na stałe (może idzie ale lapek nam się wyładował i czasu nie starczyło,na obadanie tematu),po ponownym odpaleniu sam wskakuje na pierwszą.Z tego co słyszałem to można zamontować przełącznik i zmieniać mapy bez lapka,ale to trzeba jeszcze rozgryźć
Trzeba pomyśleć też nad zmianą świni, bo smt już nikt nie chce tykać
Hamulce się już ładnie dotarły i muszę powiedzieć, że nacinane tarcze dają radę
Trzeba się jeszcze zabrać za ten obrzydliwie wstrętny hak, bo nie mogę na niego patrzeć (jakby ktoś chciał to pisać oddam za piwo ).
A więc dzisiaj coś się zaczęło wyjaśniać,podłączyliśmy smt i naszym oczom ukazały się dwie mapy
Pierwsza, czyli główna na której śmigam od zakupu i druga która jest bardziej podlana i miałem wrażenie, że auto się na niej lepiej zbiera.Muszę zdjąć bloos założyć rurę 70 i wtedy zobaczymy czy mapka rzeczywiście daje radę.
Niestety nie można z lapka włączyć drugiej mapy na stałe (może idzie ale lapek nam się wyładował i czasu nie starczyło,na obadanie tematu),po ponownym odpaleniu sam wskakuje na pierwszą.Z tego co słyszałem to można zamontować przełącznik i zmieniać mapy bez lapka,ale to trzeba jeszcze rozgryźć

Trzeba pomyśleć też nad zmianą świni, bo smt już nikt nie chce tykać
Hamulce się już ładnie dotarły i muszę powiedzieć, że nacinane tarcze dają radę

Trzeba się jeszcze zabrać za ten obrzydliwie wstrętny hak, bo nie mogę na niego patrzeć (jakby ktoś chciał to pisać oddam za piwo ).
Nie byles dzis czasem w Lublinie ? 
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
Kolejny KL-ZE, gratuluję, ładnie sie prezentuje z tymi kółkami, a i lakierek ładnie się świeci. Czym polerowałeś?
Będą jakieś kreski?
Będą jakieś kreski?
-
Benzin im Blut
- Od: 20 sty 2011, 00:16
- Auto: Mazda 323BG PN '94
Toyota Avensis T27 D4D '11- już wspomnienie
Mazda 626KL-ZE –> ;)
Mazda Xedos 6 KL-DE '99
XED kiedy zmiana nicka?
Fajny wątek do obserwowania. Z wysokiego pułapu startujesz

Fajny wątek do obserwowania. Z wysokiego pułapu startujesz
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Autko na żywo wygląda rewelacyjnie , ta biel w połączeniu z pomarańczką robi robotę. Lakierek bardzo ładny , wygląda jakby był dopiero położony. No i wrażenia z jazdy
. Pozdrawiam i do zobaczenia w Czaplinku:)

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
autko ładne , niewierzylem do konca w sprzedaz Xedosa , no ale coz stalo sie , po xedosie fele widac zostaly , kolorek piekny , wydaje mi sie ze za male autko dla ciebei ale to moje zdanie ... z drugiej strony gdyby bylo inaczej nie kupowal bys . Do zobaczenia w Czaplinku :–) pozdrawiam
Sandis Rozits
W końcu oblookałem autko na żywo i przyznaję, że na zdjęciach nie wygląda nawet w połowie tak ładnie jak na żywca
jeszcze raz gratki udanego zakupu i powodzenia w zrealizowaniu planu 
Wrzucam fotki z wspólnej sesji

Wrzucam fotki z wspólnej sesji

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Piękny kolorek , strasznie podobają mi się białe auta powiedzmy w stylu JDM 
No i te felgi baja
.
Co do silnika to też pierwsze co zauważyłem to co za ustrojstwo między przepustnica a przepływomierzem. Pewnie ten blos sporo zwęża dolot w tym miejscu , nie da rady poszukać jakiegoś większego i od nowa gaz wyregulować ?
Ciekaw jestem ile to KLZE wypluje kumpel przed remontem w probe miał miej niż KLDE
Z reguły KLZE są za orane i wymagają remontów .
No i te felgi baja
Co do silnika to też pierwsze co zauważyłem to co za ustrojstwo między przepustnica a przepływomierzem. Pewnie ten blos sporo zwęża dolot w tym miejscu , nie da rady poszukać jakiegoś większego i od nowa gaz wyregulować ?
Ciekaw jestem ile to KLZE wypluje kumpel przed remontem w probe miał miej niż KLDE
Z reguły KLZE są za orane i wymagają remontów .
- Od: 10 mar 2013, 16:07
- Auto: MX-3 2.5 V6 92r
Piękna sesja , gratki 

Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96
Adam dzieki za sesje i za fotki ( jak zawsze focie pierwsza klasa ), a Wam ludziska za miłe słowa
To kl-ze jest już po remoncie
Co do bloosa to zamula oczywiście, ale auto używane jest na codzień i gaz musi być. Na benzynie jeździ już duuuużo lepiej
Muszę ogarnąć drugą mapę i wywalić zwężkę to zobaczymy jak to naprawdę śmiga

Tomix napisał(a):Z reguły KLZE są za orane i wymagają remontów .
To kl-ze jest już po remoncie

Muszę ogarnąć drugą mapę i wywalić zwężkę to zobaczymy jak to naprawdę śmiga
Sesja jak zwykle kozak .Ale jak auta wymiatają to jaka ma być sesja 
Ostatnio edytowano 8 kwi 2014, 19:41 przez Nightfall, łącznie edytowano 1 raz
Nightfallówna