Nie był bym tego taki pewny, bo nacięcia są dosyć głębokie. Dla większości standardowych tarcz zmiana grubości o 2mm, kwalifikuje je do wymiany. W takim razie wszystkie nacinane od nowości można kwalifikować jako do wymiany. To są oczywiście moje własne wnioski, ale jak będę wymieniał w M6 to napewno będą nacinane.
Cześć, które klocki wybrać na przód (na tył również zamierzam kupić, ale przód ważniejszy)? 1. TRW – koszt allegro ~130zł (firma ta dołącza do każdego zestawu klocków sprężynki rozporowe (przynajmniej tak słyszałem)) 2. Ate – koszt 130zł 3. Brembo – cena 100zł (zastanawia mnie ich taniość)
Ostatnio wymieniłem klocki i kupiłem Brembo. Jestem zadowlony i cena 100 zl Trafiłem na oryginały. Nie pylą i hamowanie dość przyzwoite. Malo opinii na ich temat ale jeżdżę od tygodnia i nie narzekam.
skończyły mi się klocki na tył i zamówiłem Ferodo za 106 PLN w InterCars. Pewnie tez nie dają drucików rozporowych? W ogóle można bez tych drucików jeździć? Co może się bez nich stać?
może ktoś poratować linkiem do tych sprężynek rozprężnych? Kurde nie jest to tak łatwo odnaleźć. Ewentualnie jakieś zdjęcie, to sobie sam zrobię z drutu sprężynowego.