M3'04 BK Y6- spadek mocy i zwiekszone spalanie

Postprzez Cayman » 31 mar 2014, 14:04

Cześć,

Od jakiegoś czasu (3 miechy) zauważyłem w swojej Madzi zwiększone spalanie (z średniego 5,5l na 6,8 l) i spadek mocy... w dodatku gdzieś podział się ten kopniak przy 2 tys obr. pojawiło się natomiast małe przydławienie... Na początku zrzucałem to na bagażnik na dachu (spalanie i opór powietrza) i na warunki zimowe oraz jazdę tylko na krótkich odcinkach. Niestety to jednak nie to. Dodatkowo mam wrażenie że silnik głośniej 'pyrka'...

Obawiam się że coś spaprali przy wymianie uszczelek w okolicy pasku rozrządu w grudniu... w każdym razie więcej do tego mechanika się nie dowiedziałem i się więcej tam wybiorę. Może macie jakieś namiary na dobrego fachmana we Wrocławiu do Madzi? Czego może szukać?
Cayman

Postprzez lysollo » 31 mar 2014, 23:41

Ja swoją Madzię serwisuję w Siechnicach u Pana Klaudiusza. Trafiłem tam właśnie po opiniach z forum oraz innego forum gdzie oceniani są mechanicy. Po naprawach dokonanych na miejscu mogę to w 100% polecić. Jesteś na bieżąco informowany o przeglądzie auta, o koniecznych naprawach, pełna diagnostyka komputerowa i wycena. W trakcie napraw, na bieżąco informują co wychodzi (jeśli jest potrzeba lub okazja wymienić to od razu), na koniec kartka z opisem wykonanych prac i z opisem co przydałoby się jeszcze zrobić prędzej czy później. Kontakt tutaj: http://www.diagnostic-car.pl/index.html
lysollo