Uszczelnienie miski olejowej
Sorki, że nie odpowiedziałem, ale przez weekend nie zaglądałem w ogóle do kompa.
Ja dawałem dirko tylko ja jedną część, chociaż z tego co pamiętam to na opakowaniu faktycznie coś było o tym, żeby smarować obie łączone części
. Zostawiłem do wyschnięcia do następnego dnia bo i tak miałem jeszcze parę rzeczy do poskładania.
I faktycznie nie można przesadzać z dokręcaniem śrub "na chama" bo gwinty lubią się zrywać.
Już po weekendzie, więc pewnie miska złożona?
Ja dawałem dirko tylko ja jedną część, chociaż z tego co pamiętam to na opakowaniu faktycznie coś było o tym, żeby smarować obie łączone części

I faktycznie nie można przesadzać z dokręcaniem śrub "na chama" bo gwinty lubią się zrywać.
Już po weekendzie, więc pewnie miska złożona?
- Od: 13 lut 2014, 12:36
- Auto: Mazda 323F (BA) 1.5 (Z5) '95
Mazda 6 (GY) 2.0 (LF) +LPG BRC Sequent 24.11 '03
Tak, po operacji! Smarowałem na obie części, olej wlałem po ok 4h. Póki co, nic nie kapie.
Nie wiem, jak to wygląda przy uszczelnieniu, bo trochę ciężko się temu przyjrzeć bez kanału, ale jestem dobrej myśli
Za jakiś tydzień – dwa, podjadę na kanał i zobaczę z bliska.
Nie wiem, jak to wygląda przy uszczelnieniu, bo trochę ciężko się temu przyjrzeć bez kanału, ale jestem dobrej myśli
- Od: 24 mar 2014, 12:47
- Auto: Mazda 323f '95 Z5