odłączenie airbagu pasażera
Strona 1 z 1
czy ktoś może mi wskazać który bezpiecznik odpowiada za poduszkę pasażera? a może jest jakiś inny sposób żeby go odłączyć i bezpiecznie przypinać fotelik z dzieckiem na przednim siedzeniu?
- Od: 22 lut 2005, 18:57
- Auto: 323 F BA 1997 r. R.I.P [']
M 6 GH kombo Sport Exclusive 2.0.
I'm back ;)))
wydaje mi sie ze wszystkie bezpieczniki masz podpisane, przynajmniej u mnie tak jest. Ale jak odlaczysz bezpiecznik to zacznie sie wqrzajace pikanie i miganie kontrolki, wtedy bedzie troszke roboty z kontrolka ktora mozna bez problemu odlaczyc a pikanie tez mozna latwo zlikwidowac odlaczajac dzwonek
Speed it's all I need
- Od: 29 gru 2005, 13:36
- Auto: mx3 1.6 DOHC wolne :(
SpyKee napisał(a): bezpiecznie przypinać fotelik z dzieckiem na przednim siedzeniu?
Odbiegnę od tematu:
Dlaczego uparłeś się wozić (własne???) dziecko na przednim fotelu pasażera?
Przecież to najniebezpieczniejsze miejsce w samochodzie – tzw: "miejsce dla teściowej".
Wg statystyk na tym miejscu w samochodzie jest największa śmiertelność w wypadkach. Nie trudno domyślić się czemu.
Nawet jak jade sam z dzieckiem – zawsze jej fotelik umieszczam za sobą lub po środku z tyłu.
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
magicadm napisał(a):Przecież to najniebezpieczniejsze miejsce w samochodzie – tzw: "miejsce dla teściowej".
Jesli ktos mial kiedys sytuacje ekstremalne w naglych hamowaniach przed jakims samochodem to niech sobie przypomni w ktora strone "odbijal". Rzadko sie zdaza zeby ktos ustawiam sie do dzwona swoja strona. To wyjasnia statystyki bo kazdy kierowca odruchowo probuje ratowac siebie.
Ale tak jak juz wczesniej napisalem to bezpieczniki masz wszystkie podpisane, pozniej wyeliminowac musisz jeszcze pikanie i kontrolke.
Puhcio napisał(a):a i tak nie masz pewności, czy poduszki nie wywali.
bedzie mial jak calkowicie usunie jaska... w tym celu potrzebujesz duzo czasu i checi... no i rozebrac musisz pol kokpitu ( mi by sie nie chcialo).
Co z tym zrobisz to juz Twoja brocha, ja sie przychylam do odpowiedzi kolegow ze miejsce dziecka z przodu nie jest odpowiednie
Speed it's all I need
- Od: 29 gru 2005, 13:36
- Auto: mx3 1.6 DOHC wolne :(
eMiX3 napisał(a):Jesli ktos mial kiedys sytuacje ekstremalne w naglych hamowaniach przed jakims samochodem to niech sobie przypomni w ktora strone "odbijal". Rzadko sie zdaza zeby ktos ustawiam sie do dzwona swoja strona. To wyjasnia statystyki bo kazdy kierowca odruchowo probuje ratowac siebie.
Kiedyś czytałem o facecie, który widząć że nie uniknie zderzenia ustawił autko prawą stroną do uderzenia (odruchowo chronił siebie). Zabił swoją żonę i dziecko – siedzieli z prawej strony...
Dalszą dyskuję na temat wożenia dziecka na przednim fotelu (i w związku z tym dłubania przy poduszkach) uważam za bezcelową – chyba, że możecie mi przytoczyć jakikolwiek sensowny argument.
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Strona 1 z 1