Mycie szyby tylnej w miejscu swiatla stop
Strona 1 z 1
Czy ma ktos pomysl jak domyc tylna szybe od wewnatrz w sedanie w miejscu gdzie jest swiatlo stop? U mnie jest tam strasznie usyfiona a dostepu do tego miejsca broni wspomniane swiatlo. Mozna je w latwy sposob zdemontowac?
-
maryousz
Nie chce wprowadzać w błąd, nie wiem jak to wygląda w 3jkach, ale w starszych modelach (stop na półce) "obudowa" trzyma się na zatrzasku, zdejmując ją dostajemy się do stelażyka stopu z dwoma śrubkami, odkręcamy zdejmujemy kosteczkę i tyle
Ale podkreślam, tak jest w starszych modelach Mazdy 

- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
maryousz napisał(a): U mnie jest tam strasznie usyfiona a dostepu do tego miejsca broni wspomniane swiatlo.
poprosimy o zdjęcia poglądowe...

edit:
rysunek wskazuje, że lampę można zdemontować
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Kurcze.. nie widac dobrze...
Prawdopodobnie nalezy od dolu lekko odgiac bolce I wcisnac je do gory...
tapatalk
Prawdopodobnie nalezy od dolu lekko odgiac bolce I wcisnac je do gory...
tapatalk
Arkana , Captur , Mii
W manualu serwisowym zamieszczonym w innych wątku w tym dziale na stronie 6875 masz sekcję "HIGH-MOUNT BRAKE LIGHT REMOVAL/INSTALLATION", która opisuje dokładnie to, czego potrzebujesz.
Dobra... Szybę mam już tak brudną że muszę to światło zdemontować. Czym podważacie te kliny aby nie porysowac plastików. Śrubokręt zdaje sie byc malo delikatny i dosc gruby... Ktos to już robił z powodzeniem?
-
maryousz
Z tego co widze na rysunku z manuala który wrzucił Wojtek, wystarczy paluchem od strony bagażnika podwadzić "haczyk" który się zapina o półkę.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
dla potomnych: wystarczy podwazyc nie za grubym wkrętakiem bo zaczepy sa zaokraglone i obudowa swiatla stop plynnie podnosi sie do góry. nie ma potrzeby celowac w konkretny zaczep.
Ostatnio edytowano 22 cze 2014, 14:45 przez maryousz, łącznie edytowano 1 raz
-
maryousz
Pilniczek do paznokci?
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
Strona 1 z 1