Zawieszenie przednie – Coś w nim stuka na nierównościach.

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez BraTeK » 4 gru 2005, 18:29

A ja mam takie przygody :)

Przy skręcaniu kółek na postoju słychać stukanie, z tego, co wiem to przgóby i jest to dość kosztowana sprawa.

A przy większych dziurkach albo progach słychać jakieś dziwne odgłosy.
Pojechałem z tym na stację kontroli, potrząsnęli moją mazda i okazało się ze mam do wymiany tuleje wahaczy i sworzeń zwrotnicy.
Forumowicz

Od: 24 lis 2005, 14:15

Postprzez mefyoo » 4 gru 2005, 20:23

BraTeK napisał(a):Przy skręcaniu kółek na postoju słychać stukanie, z tego, co wiem to przgóby i jest to dość kosztowana sprawa.

Na postoju to końcówki, przeguby to jak się skręci koła i sie jedzie słychać.

Wymieniłem u siebie przegób, niestety mam jeszcze jeden do wymiany. Miałem drobną kolizje z krawężnikiem teraz troche częściej i głośniej coś mi stuka ale tylko troche :) A mazda tak fajnie zarzuca tyłem :)))))) tylko nie zawsze wtedy jak sie tego chce :(
Forumowicz

Od: 9 lip 2005, 15:13
Auto: Mazda 323 F BG 1.6i GLX 91rok

Postprzez fsg05 » 7 kwi 2006, 10:05

ja mam podpbny problem coś stuka w okolicy przedniego prawego zawieszenia musze wybrać sie na kanał i to dokładnie obejrzeć ! widze ze ceny nie są zaduze to prawdopodobnie zrobie to sam jeśli coś okaże sie nietak !
fsg05

Postprzez croow » 15 lut 2007, 22:06

mefyoo napisał(a):W temacie jest o BG, mi coś stuka w zawieszeniu ale niewiem co to :/ na pewno nie drazki i nie sforzeń, w [waaaco?] nawalalem młotkiem z całych sił i ani zadrzał

u mnie stuka łożysko na amortyzatorze.. może tu tkwi problem.. zero luzu w zawiasie a jednak stuka..
ByZyDURA.....
Forumowicz

Od: 5 lis 2006, 20:36
Auto: mazda 323F 1.8 16v '92czerwona

Postprzez M@ster » 15 lut 2007, 22:14

Ja to mam taki problemik.jak wyjezdzam sobie z parkingu na wstecznym na skreconych kołach i zachamuje to slychac takie stukniecie.Co to może byc?
Pozdro, szacun, respect :P
Forumowicz

Od: 10 gru 2006, 17:28
Auto: szukam...

Postprzez GIXXER » 16 lut 2007, 14:39

DARTEZ.... ja mialem tez w swojej taki sam objaw i pojechalem na szarpak okazlo sie ze przyczyna sa gumy na wachaczu i stad te stuki na nierownosciach byly uszkodzone 2 z lewej strony ale wymienilem 4 i jest spokoj .... koszt samych gum to ...o ile pamietam lekko ponad 140zl (4szt.) ja kupilem gumy firmy JC zrobilem na nich ok 12 tys. km. i jest cisza .... przy okazji odradzam kupno przegubow zewnetrznych firmy JC ..... pozdro
Początkujący

Od: 10 lut 2007, 20:08
Auto: 323F BG 1.6i /B6/