Wyciek z miski olejowej
Strona 1 z 1
Wystarczy że zajedziesz do motoryzacyjnego i ci dają taki co się nadaje. Przeważnie mają takie które wytrzymują od 180 do 260*C koloru czarnego/czerwonego w tubie aluminiowej jak pasta do zębów. Koszt groszowy około 18zł zależy od sklepu.
Jak się nie mylę to poszukaj sobie tematu o korozji miski olejowej, regeneracji misy czy wymiany gdzieś w tych tematach to jest kilkakrotnie wszystko przewałkowane kto i jak co robił.
Najważniejsze żeby miejsca nakładania silikonu były dobrze odtłuszczone. Moja propozycja możesz kupić środek do odtłuszczania tarcz hamulcowych za 8zł 400ml reszta zostanie ci do innych prac. Silikon tuba o której pisałem pewnie max 1/4 zużyjesz więc chyba wystarczy ci mała za kilka zł
Jak się nie mylę to poszukaj sobie tematu o korozji miski olejowej, regeneracji misy czy wymiany gdzieś w tych tematach to jest kilkakrotnie wszystko przewałkowane kto i jak co robił.
Najważniejsze żeby miejsca nakładania silikonu były dobrze odtłuszczone. Moja propozycja możesz kupić środek do odtłuszczania tarcz hamulcowych za 8zł 400ml reszta zostanie ci do innych prac. Silikon tuba o której pisałem pewnie max 1/4 zużyjesz więc chyba wystarczy ci mała za kilka zł
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
jeden środek do odtłuszczania na pewno nie wystarczy , uszczelnienie misy olejowej to paskudna robota bo olej ciągle kapie i kapie , tam musi być idealnie sucho , nawet najlepsza masa uszczelniająca nie pomoże jak będzie nakładana na olej !
- Od: 23 mar 2014, 18:08
- Auto: Mazda 3 BK
1.6 Diesel 109 Km
2006
Strona 1 z 1